Köpråd: BMW XI Serien

Hej, Jag har under en tid nu funderat på att köpa en BMW 325/330XI eller BMW 525/530XI. Tänkte kolla om det är några här som har erfarenhet av dessa bilar (positivt och negativt) samt om det finns andra alternativ av bilmärken som kanske är bättre. Mvh Christoffer



Svar på inlägget: Köpråd: BMW XI Serien



Oj, bättre är en väldigt subjektiv fråga. Det finns väl egentligen en direkt konkurrent till Bmwn, Audi A4 eller A6 quattro. Bmws xDrive (4wd) har i tester av bla. Teknikens Värld ansetts bättre än Audis quattro, och Bmwn är mycket mer för körglädje än vad Audi är, även med quattro. Den stora skillnaden rent generellt har alltid varit att Bmw uppträder mer bakhjulsdrivet, och portionerar ut mer kraft till bakhjulen än framhjulen till skillnad från mest kraft på framhjulen som varit vanligast. Idag driver även quattro mer bak än fram, om än inte i samma utsträckning som Bmw gör. Men frågan är om så nya bilar är aktuellt? Detta gäller nämligen bara de sista årsmodellerna, tror det kom 2009. Oavsett, BMWs bilar passar mig utmärkt och i familjen har vi alltid kört modeller av märket. Många av dessa har rullat långt, mellan 30 och 40k mil. Men vi har ytterst sällan haft några problem. Kan utan tvivel rekommendera bilarna, och så verkar de flesta ägare göra eftersom Bmw har bland de nöjdaste ägarna tillsammans med Toyota. http://www.aftonbladet.se/bil/article6323682.ab Är så partisk att jag inte kan hitta nått negativt, det är väldigt roliga bilar som är ordentligt byggda och håller riktigt bra även om man kör dom hårt. Och kan rekommendera 3-serien över 5-serien faktiskt, i mina ögon uppväger 3ans större körglädje 5ans mer stabila uppträdande. Kan på samma vis rekommendera 3L motorn över 2.5an, bra mycket roligare bett utan att påfresta plånboken märkbart mer. Fast då bortser jag från det högre inköpspriset. Så en 330Xi är mitt tips, hoppas det framgår av det röriga inlägget varför Några alternativ: Volvo AWD: Känns inte riktigt som 4x4, framhjulen snurrar och bakhjulen skjuter på då och då. Bättre med åren, nyare bilar med Haldex betydligt bättre. Inte heller i Bmws eller Audis klass. Subaru: Bra 4x4 och framkomlighet, utmärkt dragbil och roliga att köra. Men är plastiga bilar i övrigt långt ifrån Bmw och Audis kvalitet och finess, även en bit efter Volvo på den punkten. Mercedes: Bra bilar i samma klass som Bmw/Audi, tyvärr ratar jag dom eftersom jag (och många andra) har dåliga erfarenheter av rost och elfel, och vad Mercedes gjort/gör för att lösa detta. Lexus hybrid: Tänker då på SUVen RX400h, eller 450h om det nu är den prisklassen vi pratar. Otroligt bekväma bilar som bara går och går, även om bilen upplevs billigare än konkurrenterna så är den lika välbyggd under skalet. Tyvärr lyser billiga delar från mamma Toyota igenom, men det håller! Nackdelen med Lexus är fyrhjulsdriften, inget för den som vill komma fram utan ger enbart bättre stabilitet. Att försöka klättra eller ta sig igenom tex djupsnö är ingen större idé.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka