Köpråd: coupe 30 - 100 000

Hej! Nu längtar man till våren. Och som planen lyder blir det en till bil. Couperna jag fastnat lite extra för är:Alfa Romeo GTV 3.0i 24v Fiat Coupe 20v turbo Mercedes ce 320. Ev någon annan. Dock ingen Hyundai Krav: skinnklädsel, Ac, 200hk+, ska kunna gå att använda utan att besöka verkstaden ofta. Vilken skulle ni valt och varför? Fördelen med mercedesen är kvaliten och lyxkänslan. Dock så är den ju inte lika sportig som dom andra 2.



Svar på inlägget: Köpråd: coupe 30 - 100 000



Hade valt Fiat, turbo är alltid trevligt. Mrecan ser ut som en bil från tidigt 80-tal Tycker dock att Alfan är snyggast


Av dom du har där skulle jag valt Alfan utan tvekan! Mycket pga designen och motorn. Med rätt avgassystem på alfan så är det inte mycket som kan slå sången ur den 6:an. Och väghållningen skäms ju inte för sig heller! Enda nackdelarna jag kan komma på är div el-strul. (Rätt vanligt på Afla romeo överhuvudtaget)


Ser vad du skrev men senaste årens Hyundai Coupe med V6an går bra. Kraven du har : Skinn, Acc och hyffsade serviceintervaller är standard på dom. Tycker du ska provköra en iaf. Merca-kvalitet, vart någonstans ? Farsan känner flera stycken som åker Merca och det enda dom gör är att åka in och ut från verkstaden. Kan bara vara ren otur men... inte på bilar som kostar en halvmiljon styck.. Servicen kostar inte gratis heller.


Ett annat alternativ skulle kunna vara en Volvo C70 T5


Det jag har hört, är att mercedes w124 är nästan skott säker när det gäller miltal osv. Alfan är jag nog mest sugen på, dock så har jag ingen kunskap om alfa. Desutom så är allt dyrt och korta kamremsintervall. Det finns fler Fiat Coupe i Sverige därför tror jag det skulle vara lättare att äga en sån ur underhållskostanders synvinkel. Alfan är den som tilltalar mig mest interiör mesigt. Har 2 st släktningar som har en v6 coupe, båda har fått byta kopplingen. (kanske säger något om deras körning)


Dock så tycker jag inredningen är alldeles för lik en volvo 850. Vilket jag var uppväxt med att åka. Så tycker den är lite tråkigt annars hade det varit kanon med en t5.


Har faktiskt fungerat på en 850i, importera från Tyskland. Dock så tror jag dom blir dubbelt så dyr att äga mot någon av dom andra bilarna jag funderat på. Annars hade en svart 850 varit drömmen.


Okej Men det går ju modifiera


Inte det första man vill göra när man köpt en ny bil, iaf inte en sån stor grej som inredningen. Dock min åsikt.






Mercan. Det är inga sportiga, små bilar men det finns få som mäter sig i byggkvalitet och känsla av tyngd på vägen. Har du tålamod och letar är det inte omöjligt att hitta både E-klass cabbar eller en SL-klass för de pengarna. SL är iofs ett steg upp i underhållskostnader. CLK:n är ju nyare coupén, tyvärr från den "dåliga" perioden så där får man i första hand var uppmärksam på rost. Folk som snackar strunt om mercorna växlar ihop de äldre generationerna med dem från mitten av 90talet. Där var det ett steg tillbaka kvalitetsmässigt och framförallt när det gäller rostskyddet. Skandalöst tycker även jag. Alternativt en BMW 3serie coupé, E36 eller E46.


Förstår dig! Skulle jag nog inte heller gjort


e36 går bort, svårt att hitta en e46 330ci för dom pengarna, får nog kolla i tyskland då. Nu när euron är låg. Håller med att ce 320 inte direkt är sportig, dock så lär den fungera bra som motorvägs räser? Har ju hyfsad prestanda dock inte så bra när det svänger kan jag tänka mig pga tyngden. Verkar vara svårt att få tag i en 330ci under 100 000, även i tyskland om man lägger i hop reskostnaden, inregistrering osv


Trevliga, sportiga bilar som går långt om du servar och tar hand om dem . (Inte mega turbo och 500hk=P) Sen beror det på hur rädd du är för högerstyrt.. http://www.blocket.se/skaraborg/Nissan_ . 18&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . 18&w=3


Helst inte högerstyrt. Men är ju mycket billigare så kanske. Dock så går skyline bort, finns väl inte med läder klädsel? annars är s14 snygg inredning. Tål att tänkas på.


Kolla runt lite med dem som äger högerstyrt, dem tycker iallafall inte det är något problem. Kan löna sig att sitta på "fel" sida. Skyline har inte läderklädsel, men S14a har det i vissa utföranden. Kolla lite på Pistonheads.co.uk / Mobile.de


Ford Mustang från mitten av 90-talet? http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Mu . =9&w=3 Annars.. Ford Cougar V6 eller Peugeot 406 Coupé 3,0?


Köp helt klart en 850, automat verkar ju vara okej? http://www.blocket.se/kronoberg/BMW_850 . amp;last=1 http://www.blocket.se/stockholm/BMW_850 . 11&w=3


Fy fan när det är dax för service...


Haha trodde du mena Volvo 850, tänkte vafaan!? Grymt läckra bilar, men 840 kanske räcker?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka