Köpråd: Evo eller Impreza?

Är ute efter en rolig bil att ha året om, bättre alternativ än en Evo eller Impreza finns väll inte då? Men vad är för/nackdelar med bilarna? Ska rada upp lite grejer jag funderat på vad som är bäst på de olika bilarna. Vilken:1. Dricker mest soppa? 2. Har bäst rostskydd? 3. Är mest hållbar både original och "lagom trimmad" säg 300 - 350 hk? 4. Är mer lätt trimmad? Antar att det är evon? 5. Har dyrast reservdelar? Kommer ni på några mer för/nackdelar som ni vill dela med er av så är de bara o skriva! Max 100 000 i budget så vi pratar väll fräsch evo 3 och impreza gt 99/00.



Svar på inlägget: Köpråd: Evo eller Impreza?



Köp min impreza vet ja


Lite orättvist egentligen att jämföra en evo mot en GT. Borde snarare jämföras mot STI'n.


Evo är snyggare ... iaf nio gånger av tio.


Det finns ju audi quattro som spöar evo och impreza varje dag.. Tex s2 rs4 rs6


nu stod ju valet mellan impreza o evo. audi är inte inkluderat. Den snyggaste impreza är ju GC8 eller GF8 tror jag den heter. Jag skulle tro att imprezan dricker mest soppa, men är mest drifttålig. Rätta mig om jag har fel


1. båda dricker lika mkt! 2. båda har lika dåligt rosskydd och tidigare evo har ännu sämre! 3. evo:n 4. båda lika lätt att trimma i början sen börjar det kosta pengar! 5. båda har lika svindyra reservdelar! för 100000 får du en 01 wrx för och en evo 4 lägger du till 20 till kan du få tag på evo 5 och 6 högerstyrda och från 130- 02 vänstersyrda sti! såg att det låg en 03 sti ute nu för 145


Är högerstyrt okej är STI Type R (2D) eller Type RA (4wd) roligare alternativ än GT. 280 hk, lättare, riktiga diffbromsar med justerbar mellandiff (DCCD) och de har en väldigt överstyrd karaktär i grunden, men eftersom diffen kan låsas till 50/50 så kan man justera det som man själv vill.


Har själv ägt impreza gt,n men föredrar evon alla dagar, pga dess karaktär, och men väljer man mellan STI och evo så pratar vi ju ett helt annat språk och då blir det jämnare... men annars håller jag med resternade skiljer inte mycket i kostnader


Är ute efter en rolig bil att ha året om, bättre alternativ än en Evo eller Impreza finns väll inte då? Jo det finns bättre alternativ va mitt svar..






känner en person som mekat (på rally) med både subaru impreza och mitsubishi evo och han säger att subarun tål mer stryk än evo o att subarun har bättre väggrepp osv osv. o kollar man på tester som gjorts världen över så spöar subarun mitsuishin ganska rejält. Jag skulle enligt teorin välja subarun.


Bättre är ju en definitionsfråga, frågan är om man vill ha en bil som väger nästan 400 kg mer. Beror ju på om man värdesätter rå körglädje eller komfort högst.


Den här tråden rörde bara ihop det mer för mig tror jag Var ju inne på evo först men blev så avskräckt av crank walken och att den är högerstyrd. Men kanske är som ni säger, skulle jag välja på en sti är det hugget som stucket. Nu lutar det åt evo hållet igen, så försök hitta fler fördelar/nackdelar


Köp den bil du gillar bäst. Hålla på och kriga mellan dessa två är knappt lönt Hur bilen håller, hur mycket bensin den drar och hur mycket den rostar bestämmer du sjäv genom hur du kör och sköter om bilen. Det är busbilar så köp rätt bil. Rätt bil är inte sällan en välskött bil


Om man bortser från förbrukning, hållbarhet och sånt så tycker jag evon är snyggare. Men det stör mig att det är högerstyrt. Kanske inte är så jobbigt ni som kör högerstyrt?


vardagligt är högerstyrt lite svårt vid omkörninga och så! ska man leka tycker jag det är svårt att får känsla i att! har testat någon högerstyrd! ja tidiga evo är mkt strul med! ska du ha en evo så ska du ha från evo V och uppåt


http://www.youtube.com/watch?v=aoVzaHTRGMM Passar väl in ganska bra. Den vita och den blå Imprezan av gamla karossen har dccd.


Att köra högerstyrt är inga som helst problem som så. Jag föredrar högerstyrt. Dock har jag två bilar och använder inte min högerstyrda till vardags. Visst dyker det upp vissa situationer, såsom omkörningar som blir lite knepigare än med väntserstyrt. I min mening ska det knappast avskräcka från att köra högerstyrt. Alla har sin egna uppfattning om var ratten sitter bäst. Att gammelevosarna (1-3) skulle vara så strulande håller jag knappast med om. Men ska man satsa på en gammel så är det nog bäst att kolla på en påkostat exemplar. Åldern tar ut sin rätt på många av bilarna. Och tvärtom så kan de gamla ha fått sin kris redan och allt är fixat medan de nyare är på väg in i den? De nyare är i regel dyrare att ha att göra med.


Tror faktiskt jag skulle störa mig så mkt på de högerstyrda så jag skulle tröttna. Hur pass svårt är det att hitta en vänsterstyrd evo V? Och va ligger dom på i pris?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka