Köpråd: "Helgbil" Låga fasta kostnader och gärna kombi.

Ok ta 0,7 landsväg då. Stadskörningen är ju som den är.



Svar på inlägget: Köpråd: "Helgbil" Låga fasta kostnader och gärna kombi.



Jo visst, men om man nu som bilkunnig och som har lite erfarenheter om olika bilar så kan man ju tipsa utifrån de "krav" jag har.. En som har en tysk bil av valfri sort med 250hk plus har den ju inte för att den ska vara billig att äga.


Hmm helst inte skoda... Sen inbillar jag mig att ha för lite effekt gör väll snarare att den kan dra mer bränsle än vad en med lite större motor gör eftersom den får arbeta hårdare?


Jag tycker Bmw E39 verkar passa bra, 530D är snål och passar utmärkt som skrevs tidigare men jag hade nog köpt en bensin sexa om jag varit dig istället. Dom går riktigt snålt de med! Annars finns 3-serie med, med 4-cyl klarar du nog tom det första kravet på 0,7 blandad körning men en 3a med sexa klarar sig på rimlig mängd den med. Mercedes ligger nära till hand annars, fina bilar som stormtrivs på längre resor. Både C-klass och E-klass är bra val, men tyvärr har Mercedes haft stora problem med rost och även till viss del elektroniken. Jag hade inte chansat när det finns så många bra alternativ. Andra alternativ är Audi, trivs väldigt bra rakt fram och är framför allt med Quattro ytterst vägstabila. Ett alternativ utanför FD tredje rikets gränser vidare till kompisen bland axelmakterna; Japan är Lexus. Väldigt driftsäkra bilar, men att hitta en kombimodell kan bli svårt inom budget.


Tack för svaret. Audi gillar jag med den jag för tillfället har. Så det är ett allternativ att titta på någon mer "standard" model. Mercedes är ju just det med rosten på de modeler som är i budgeten. Är verkligen 6or bensinsnåla? Nu har ju jag bara erfarenhet av 6or i äldre Bmw och Audi iofs.


O andra sidan kan det ju vara värt att spana efter Mercedes iaf. Jag är inte så uppdaterad på prisläget var det gäller nyare MB men imo så borde ju andrahandsvärdet vara rent löjligtlågt på de rostdrabbade bilmodellerna. Hittar man ett fint ex bland rost holkarna torde det vara läge för ett klipp! En mb modell som verkligen är kvalite är den lite äldre w124 annars.


Ja kanske det, men är det så att man kan få tag på delar till MB enkelt på deras normala modeller? sålde precis en W124 deisel hink. hur är deras bilar i ägande kostnad? ... kanske bara är något jag har fått för mig att MB är dyrt att äga?


Köp inte halvgammal Mercedes, det kan bli en mardröm. Jag hade en C240 T -98, jag trivdes för all del alldeles utmärkt med bilen, men ägandekostnaderna drog iväg rejält. T.ex, 2500:- för enbart byte av tändstift. Dyr i försäkring och dyr att serva, och stora problem med rost. Jag skulle som föregående talare rekommendera Bmw, roligare att kör än MB och tillförlitligare. Ett annat tips är Honda Accord av föregående modell, körglad bil, och riktigt snygg enligt mitt tycke.


*W124 är visserligen inte drabbat av rost på samma sätt som moderna Mercedes* Tyvärr har inte andrahandsvärdet påverkats i någon större omfattning kring Mercedes, ta en titt på Blocket så kommer du att se att priserna ligger där dom "skall", Mercedes är något dyrare än motsvarande Bmw/Audi precis som när dom var nya. Och ja, nyare Bmw-sexor är verkligen snåla. I alla fall med tanke på att det är stora, starka motorer. Det var bla. därför 330i vann Teknikens Världs miljöpris år 2000 även om motorns låga utsläpp knappast förvärrade saken


Ja det gäller väll att börja titta på några alternativ. Sen kontakta försäkringsbolag och titta med dom om det skiljer sig mycket på den punkten. Min erfarenhet av bmw 6:or är ju från de gamla. Början av 90talet. den gamla e36 karossen. e46 är mer ekonomisk antar jag? Hur är det med 5 serien den nyare? (e39?)






e36 tillverkades in på 2000 med sexa!!parallelt med e46


Även gamla Bmw-sexor är snåla med tanke på effekt (och ålder), men visst går dom nyare sexorna bra mycket snålare än vad M50 gör


En Audi a4 quattro 1,8ts eller bara 1,8t (årsmodell 2003 och nyare) hade jag köpt isf. Tittade på ts modellen innan jag köpte mb (nu i efterhand skulle jag köpt en ts) den drog runt 0,8l blandat ungefär om jag inte minns fel...


Ja det kan vara något alternativ, har tittat på det själv... Måste bara få sambon att förstå det inte är dyrare att ha en tysk bil vad gäller reservdelar och service än en japan.. Inte helt lätt.. Försäkringen är väll lite högre dock, men rent motormässigt, hur långt kan en välservad motor gå? Många taxi mercedes osv går ju väldigt långt.. Hur är det med audi bmw, kontra japanska bilar. Har säkert fel men jag har inte ofta sett många japanska bilar ha mycket på mätarna..


Hade en audi s6 innan jag hade mercan gjorde en service på den när den var på 13tusen mil ungefär. Tändstift, filter, olja mm sånt där byttes och det gick på ca. 4500.-. Tyckte inte jag var så dyrt med tanke på att bara tändstiften kostade 1500.- (har jag för mig) att köpa. Detta gjordes på en aukoriserad verkstad också. Gämfört med mercan så kostade försäkringen på Audi S6;an lite drygt en tusenlapp till per år och 500.- extra på skatten. Dock eftersom det var så stor motor så kostade servicar osv mer pengar och den drog mkt soppa. Så en Audi A4 1.8ts borde rent logiskt ligga en bra bit under dessa priser. Nu är ju allting inte logiskt här i världen dock...


Volvo 960/s90



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka