Köpråd: Billig bil med billig försäkring?

Hej, jag är lite sugen på att inhandla en bil för 5000-10000 kr, att ha att använda ganska sällan här inne i stan(uppsala). Då jag studerar önskar jag att månadsavgiften är så låg som möjligt, bränsleekonomin kommer i andra hand eftersom den kommer användas sällan och inte åka så långt varje resa. Jag har kikat på småbilar eftersom det för mig känns mest självklart att det är dom som är billigast, men en Mazda 323 -89 ligger på 510 kr i månaden för trafik. Det är lite väl saftigt för mig. Jag skulle vilja komma ner på 200-300 kr för att det skulle kännas värt för mig. Vad ska man kolla efter? Ge gärna tips på hyfsat driftsäkra bilar i den klassen. Mvh/Micke



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bil med billig försäkring?



Försäkringen är anpassad efter hur gammal du är, vart du bor (område) hur länge du haft körkort, skadefria år. Något du kan ha i åtanke...


köp dig en skattebefriad bil dom brukar inte va så dyra i försäkring heller typ en gammal volvo 140


Du kan ju kolla efter en Ford Fiesta Mk1a, jag har en 81a och den kostar mig (20 år gammal) 200kr/mån i försäkring och skatten ligger på under 800kr/år! Men försök hitta dig en 80a eller äldre, för då är den veteran, det vill säga ingen skatt och försäkringen är även ett par kronor lägre!


Nissan Micra, Opel Corsa eller som någon skrev tidigare, en äldre skattebefriad bil exempelvis Volvo 140 eller Saab 99.


Min golf 3 ligger för mig själv(21 år, stockholmsförort) på 500 spänn för halvförsäkring så trafikförsäkringen bör ju bli några 100-lappar billigare. Går nog att hitta någon riktigt schjysst Golf för runt 10 000.


Saab 99/Volvo 140 är visserligen billiga att äga men ett vettigt exemplar kostar en del ifall du inte vill lägga en massa pengar på rostlagning m m. Dessutom är de törstiga och 140 vill ha annat än blyfri 95, gissar på att det är samma med Saaben. Och ska man äga en så gamla bil bör man vara intresserad av dem. (Jag sålde min 140 -73 för 10 000 och skulle säkert kunnat fått mer trots att det var ett renoveringsobjekt med vääldigt mycket jobb.) Tänk på att gamla småbilar är extremt krockfarliga. Jag hade nog satsat på en halvliten japan, finns många driftsäkra modeller. Sedan finns det Golf, inte för att jag har koll på hur de är men de verkar populära...


En opel astra f kanske kan vara något. Billiga att försäkra, bensinsnåla och billig skatt. Hittar du en med lite rost så kan du nog bli nöjd.


Kolla efter en Nissan Micra -87-89:a, 720kr i skatt och inte alls mycket för en trafikförsäkring och är den frisk drar den runt 0,4-0,5 blandad körning med max 130 på motorvägen.


Min audi 100 v6 kostar 300 i månaden på mig 20 år drar strax under litern.






Saab 900 är billiga att försäkra. betalar 1700/ år på min T16 trafikförsäkrad och kostade mig 6 papp inköp.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka