Köpråd: Saab 900

Hej, har precis fått mitt körkort, är överlycklig och vill ju självklart ha en bil att köra med! Har kollat en del på Saab, med min lilla budget på ca 25kr känns 900:an som ett bra alternativ. Jag tänker inte på den gamla 900:an utan den lite nyare (94 o uppåt?) För och nackdelar? Självklart ska det vara turbovarianten! Är det bra bilar? Vågar man köpa en som rullat över 20,000 mil? Jag har hittat en hel del på blocket till riktigt låga priser, är det några fel på dessa? Eller varför säljs dom för under 10,000kr? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 900



Är det Saab du är ute efter tycker jag faktiskt den gamla 900 är ett bättre val, den nya är någon halvbra Opel historia med rent ut sagt usel väghållning orginal. Sedan finns Saab 9000 med, för 25k kan du nog hitta en riktigt bra sådan.


http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=266642 ,där har du iaf lite mer kött på benen.


För 25kr får du inte mycket Dem rostar en del annars. Jag hade själv tur att hitta en som var ordentligt rostskyddad i efterhand. Annars är det en riktigt trevlig bil med bra köregenskaper. 2.3an jag har är väll ingen racer, varken motormässigt eller väghållning men den är inte läskigt svajig. Går att pressa den lite utan att det blir otäckt. Den är otroligt skön på längre resor, går väldigt mjukt. Kontrollera så att ACn fungerar om den har det och kyler ordentligt. Är ganska vanligt att dem är trasiga. Kan vara trångt i baksätet om framsätena är långt bak. Annars tycker jag att det är en rejäl bil med mycket högre kvalitet. Både upplevd och rent materialmässigt än tillexempel min mors 5 år gamla Peugeot. Tycker det är en prisvärd bil helt enkelt. Mvh Emil


Tack för era svar! Självklart ska det stå 25k, 25 tusen kr Hörde att det var wirekoppling på dessa? är det annorlunda att köra? eller bara tungt att trampa ner?


De utan turbo kostar inte så mycket. De med turbo har betydligt bättre andrahandsvärde. Tror att det är mycket svårt att hitta en rostfri 900 NG. Det är ju som sagt ett likadant chassie som från opel ascona och rosten kommer ju därefter. Rosten biter sig fast i en dubbelvikt plåt i dörrar och bagageluckan. Det kan se rätt så rostfritt ut men petar man loss listen som ligger ovanför den dubbelvikta plåten så kan det dölja sig rost hela vägen. Fjädrarna ska man även kolla, de rostar lätt av. Annars är det en billig och prisvärd bil som går att styla rätt så enkelt. Tycker att vajerkopplingen är riktigt trög, men det är nog en vanesak. Man får benmuskler på ena benet iaf


Wire 94-97, sista årsmodellen (-98) fick hydraulisk koppling.


Okej, låter ju tråkigt att så fina bilar rostar så mycket! Ang. kopplingsanordningen, är den så trög att det är jobbigt att köra den? Blir det jobbigt i stadstrafik eller är det bara en vanesak? Vill ju inte ta ut mig helt varje gång man ska växla


e man van med hudralisk koppling kan den kännas trög i början men de brukar "försvinna" med tiden


Min flickvän gav ungefär 5k för sin o den går som en dröm! Visst, den är lite skabbig men ingenting som inte går att fixa:) kika gärna in






900 NG har den trögaste vajerkoppling av de bilar med vajerkoppling som jag har kört. Vet inte om det skiljer mycket mellan olika 900 eller om den helt enkel är väldigt trög.


Det är ingenting jag reagerade på när jag gick från og900 till ng900. Är inget som är jobbigt men kanske kan upplevas jobbigare innan man vant sig. Tar du ut dig helt varje gång du ska växla så behöver du nog satsa på ett gymkort istället


Jag tackar för alla svaren, får nog göra så att jag provkör en och ser hur den känns! Har en fråga att tillägga: vad står SE för? Vilken motor är bäst?


är lite osäker men vissa står för sport edition o andra steel edition?


Det finns rostfria Min t.ex! Men visst, den rostade som alla andra, men går och laga ordentligt så man slipper.. och kopplingen? visst, den är trögare, men inget man stör sig på. Snarare skönare när man vant sig! Och motor? tjaa, finns ju en del. 2.0T 185hk som jag har är riktigt trevlig att köra och det rör på sig, även fast den inte är trimmad. Det finns S, och SE paket, SE är den som är mest utrustad, vad vet jag inte exakt EDIT: "På Saabar är SE ett utrustningspaket, inte kopplat till motor. Innehåll ng900=ACC, Alufälgar, Farthållare+Färddator, Läderratt+knopp+damask, 2 högtalare, El-antenn Innehåll 9000=ACC, Alufälgar, Farthållare+Färddator, Läderratt+knopp+damask, 2x2 högtalare, El-antenn Se t.ex.:http://w1.605.telia.com/~u60506780/SAAB . 00_-97.pdf " Använde sökfunktionen och hitta ett inlägg av Oxygen.


Vad SE står för men med SE-paketet så har du åtminstone ACC, farthållare, alufälgar (kan ju dock vara borta nu), Stora färddatorn och läderratt, växelspaksknopp och damask.


Tack, nu känner jag att jag har lite mer kött på bena! Lutar ju helt klart åt en 900NG 2,0t, 185 hk borde väl vara mer än tillräckligt som första bil? Är det rekommenderat att köpa av bilhandlare? Nipfel, ser att du också bor i Lund Du känner inte till något ställe här som kan tänkas ha en 900a inne?


900:an har vissen väghållning, känns rätt trång och smal invändigt och har aningen för mjuk fjädring. Billiga lösningar som kopplingsvajer istället för hydraulik är inte heller någon fördel. Vill minnas att man 1995 även introducerade en automatisk koppling, Sensonic. Tydligen bra funktion men inte vidare driftsäker. Är du helt inne på en 900 välj helst ett exemplar från 96 eller nyare, eller allra helst en 9-3:a. På dessa har kopplingen ett betydligt trevligare grepp då den blivit hydrauliskt manövrerad, även styrning och fjädring har blivit uppgraderad känns trevligare och bättre.


Mer än tillräckligt! Det händer saker när man trycker på gasen visst, det finns alltid bättre bilar, men för det priset så e det mycket bil för pengarna och en bra motor (därför jag köpte den) Hmm, njae.. kolla lite mindre firmor, typ lågprisbilar på gastelyckan. Finns nog nån i flyinge som har lite "billigare" bilar.. eller halabssons bil i arlöv brukar ha nått inne.. Min är till salu så du vet EDIT: http://www.blocket.se/landskrona/Saab_9 . 10&w=1 enda 2.0T i skåne verkar det som


Alltså har du en budget på 25 tusen kan du få drömfina exemplar. Köpte min 9000 för 26 som en måttstock (den röda), och det var 2,5år sedan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka