Köpråd: amerikanare eller japsbil tips på vilket som bringar mest glädje

Hej! jag sökte igenom forumet men hittade ingen liknande. Alla fall som rubriken lyder är jag sugen på att köpa bil men vet inte vad för ngn. Jag har alltid älskat amerikanska v8 motorer de har gott ljud och allt. Japsbilar är ju oxå fina bilar såsom supra,evo,skyline,subaru osv eller om ni har tips på ngn.vad har ni för tips om man ska köpa amerikanare, och vad för tips om man köper japsbil kan ni nämna negativa och bra saker med bilarna. ska ligga runt 100.000kr MVH:Mellander



Svar på inlägget: Köpråd: amerikanare eller japsbil tips på vilket som bringar mest glädje



Smaken är som baken, delad. Vilken typ av bil man gillar är 100% personligt .


Smaken som baken... Jänkare är bra busbilar och åk bilar, något man kan glida runt i lite mer osv. Japsare är väl mer leksaker, snabba, bra väghållning osv. Man får ta det man gillar personligen.


okej. men alltså en bil jag är sugen på är opel lotus omega men dem är för dyra.. men corvette c4 tänkte jag på ngn som vet vad för årsmodell man ska köpa. är det enkelt å trimma är det billigt å trimma? tack för svar hittils.


C4 är en relativt modern bil så chip och avgas är ju en bra början...


dyrt å sätta in chip? svårt å få tag i? eller är det såpass enkelt så man kan göra det sj?


Långt ifrån alla C4:or går att chippa, det beror på årsmodellen.


Det är ju två helt olika biltyper. Jänkare är som sagt väl tilltaget och enkelt, mycket attityd o enkla robusta konstruktioner, passar ypperligt på strip o glid på stan. Jappsar är mer åt svänga hållet, är mycket mer moderna bilar som är väldigt pålitliga (oftast). ente så komfortabla, känns lite rejsigt. Passar bättre på bana o glid på stan. Kolla på hur amerikaner lever och hur japaner lever, väldigt stora skillnader. Jag själv kör japanbilar o jag gör ju det för att älskar o svänga o bara plåga skiten ur bilarna, och då e japan ett bra alternativ, förhållandevis billigt o driftsäkert. Men det finns ju jänkare som också duger till sånt men det blir mer raktfram race då.


Corvette C4 har TPI, TPI står för insprutningen vilket helt enkelt heter Throttle Port Injection. Motorerna pallar uppåt 600hk, men efter det så börjar dem ge upp då det gäller både block och toppar. Om du är ute efter att trimma lite mer seriöst så får du kolla in på C5 eller dylikt, eller bara köpa en gammal A-body så som Chevrolet Chevelle 64 - 66 eller liknande. Hyfsat billiga i inköp, går att få rejält med väghållning om man nu vill det, funkar helt okej orginal. Sen så ligger tjänstevikten på cirka 1500 kilo, så om man släpper ner en LSx motor eller något sådant i den så rör den på sig rejält bra. Fast det är ju ganska personligt, provkör de bilar du hittar som faller i din smak? Fast jag måste säga, att hitta en bra Skyline eller Supra för 100k är lite svårt.


Billigt och driftsäkert är väll det som jag skulle lägga på amerikanernas sida. Det är 3 bilar som jag skulle prova om jag var du. 200sx s14a. Det lilla jag har hunnit prova min så kan jag säga att det är sportbil. Lågt, hårt och högljudt men det beror på att de sitter coilar och ett avgassytem som inte är så snällt. Dag två rasade jag lådan så jag vet inte så mycket om hur de är att piska på bana då det var snö och skit ute men jag är övertygad om att den kommer vara grymt kul. Nummer två är Camaro 98-02. Skottsäker motor och låda. Men jag har aldrig provkört någon men tror att de är grymt kul de med. Sist men inte minst. Skyline R32 GTR. Snabb som fan runt bana. Men prova de tre är mitt tips






http://www.blocket.se/jonkoping/Honda_C . 13&w=3 Sänder bara ett förslag som jag tycker är ett vettigt pris med få miltal ! Dock kan man ju inte jämföra med en C4 kanske ;P Mvh


Tack så jättemycket för svaren hittills. okej men som du skrev rinnegan med tpi motorn orginal r väl 250 hk enbart. vore ju nice med 350-400 häst i en c4 så man har ngt å komma med.. vet du ngt om corvette c4 lt1 motorn som har 306 hk? är den trimvänlig? eller om det är ngn annan som vet. ja nissan 200sx s13-s14 är oxå intressant och skyline r32 men kan tänka mig om ngt går sönder på en sådan bil kan det inte vara billigt å laga eller har jag fel?


Tänk på att om du köper en usa bil så är det en investering. Finns nästan ingen bil som är yngre 70 som inte ökar i värde. Rolig sak bara, satt å kollade i bilsport från början av 90talet där gav dom fan nästan bort sina Charger`s, cuda, chevelle och liknande.. Du kunde få loss en race preppad Camaro 69 för runt 30tusen eller byte mot en 240, det fan så man nästan börjar gråta att man inte kan åka tillbaka i tiden.


400häst ur en TPI är inga större problem faktiskt. Och ja, som de flesta V8'or så svarar TPI ganska bra på trim. Men som det är när man trimmar, man vill alltid ha mer. Men som sagt, sålänge du håller dig runt 400 - 500hk så bör TPI hålla för vilket ändamål du än finner. Sen så har C4 riktigt rolig väghållning, dock lite skramlig för min smak, men det är ju min personliga åsikt. Sen så är inte 200SX så grovt dyr i drift, dock så skulle jag satsa på att sätta ner en SR20 motor, alltså en 2.0 liters motor från en nyare modell, alternativt en systermodell. Håller bättre, samt lite trimvänligare. Vad det gäller Skyline R32 GTR så är dem grymt trimvänliga, har bevisats att de har fått upp en RB26DETT, alltså 2.6 liters raksexan i en Skyline till närmare 1500hk. Däremot så om fyrhjulsdriften rasar eller växellådan så svider det rejält hårt. Och trim är inte så otroligt billigt till dem heller.


bättre att köpa en s14 eller s14a på en gång istället för att krångla och byta motor i en s13. Annars så finns ju faktist s13 med sr20det men de är bara Japan sålda efter typ 94. Eller en Silvia s13


baca. ahh det är synd man inte kunde resa tillbaka i tiden å köpa en charger. dem ligger ju runt 300.000 och uppåt om du ska ha en fin. precis rinnegan det är ju om fyrhjulsdriften går sönder som lär kosta skojortan. annars är r32 riktigt fina bilar. men jag har som sagt alltid gillat amerikanska bilar men har så svårt å bestämma mig. amerikanarna är billigare försäkring på men dem drar ju mer än japsbilarna. men rinnegan har du ngn aning om vad det skulle kosta på ett ungefär å få upp den i 4-500 hk och snackar vi kompressor nu för det är sjukt dyrt. camaro67: jo ska det inte tillåmed finnas upp till 1996 s13 modell med s14 motorn i? tack för alla svar


Hm, mja det beror på om man har tillgång till att porta/plana själv och dylikt. Då blir det att byta throttlehus, headers, kam, insprutningsmunstycken till lite grövre, toppar, tändstift etc. Grovt gissat så lär det ligga på kanske 25 000:-, nu är det grovt kalkylerat dock. Kolla med alseryd här på Garaget för lite vidare information, han håller på att bygga en TPI motor med cirka 370hk, och han har bättre koll på priser och dylikt än vad jag har.


Köp jänk! för 100" finns det ju en hel del att välja på...mer en fråga om du gillar fullsize eller sportigare... sportiga tex: camaro/corvette/chevelle etc etc, fullsize tex: cadillac cab/cupe/stolpe/impala/bonneville etc etc...bara att fråga dig själv vad du vill åstakomma...men en v8 jänk med fria luftvägar är ALDRIG fel!!!


Jag tycker jänkare är trevliga att titta på men känns lite för "uråldriga" på något vis. Jag är för det lite mer modernare och därmed blir det den sportiga, råa japanska stilen. En Supra-motor (2JZ-GTE givetvis) kan man ju trimma sk*ten ur...kan ju kräma ur hur mycket som helst Känns också som att man kan göra mer (trimning, styling och dyl) med en japanare än vad du kan med en jänkare. Finns så sjukt mycket eftermarknadsdelar till japsar med olika stuk och stilar. Jag tycker japs


Min röst får nog gå till en Trans Am av sista generatonen. Om du funderar på en C4 så tycker jag absolut att Trans Am:en är ett bättre val för dryga 100K. Med LS1:an är den ju som en C5:a med baksäte för halva priset.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka