Köpråd - liten sport bil sökes =)

Hej! jag ska nu sälja min peugeot 207 rc och köpa mig ngt nytt. Det jag letar efter är något roligt med bra kvalite. De bilar jag har kollat på är nya mazda 3 mps och audi s3, saab 9-3 aero. Vore tacksam för all hjälp man kan få med fördelar / Nackdelar kanske tips på liknande bilar. kända fel? Lägger ut denna tråd för att ni är kunniga och vill ha lite tips tack på förhand // Christian



Svar på inlägget: Köpråd - liten sport bil sökes =)



Så fort jag hör liten, tänker jag på Honda,.. Hade en Honda prelude 2.2 vtec förut helt underbart rolig att köra. Hade den inte så länge så kvalitet vet jag inte. Är ju inte direkt som att jämföra med nån av bmwna man haft innan ialf. Men den var helt klart bra. Annars är väl Honda civic (CTR) en rolig småbil? Men mazda 3 mps som du tittat på är riktigt trevliga. Saab 9-3 vet jag inte om jag klassar till liten och "sportbil"


Mini Cooper?


S2000 eller CTR som redan nämnts... Är det viktigt var det driver ?


Känns inte som att de är sportbilar direkt.. S2000, 200sx s14, silvia s15 och miata det är små sportbilar.


Mg zr


Honda Del Sol VVTI?


Audi S3, Volvo C30 T5 och Golf 32 var dom första jag kom att tänka på!


Jag hade mycket hellre behållit Peugeoten än köpt en bil presenterad 1995 som Rover 200 och sedan byggts på med mer och mer plast till den blev MG ZR, som är hopplöst omodern. Då är 207an modernare, roligare, säkrare, snålare, bättre kvalitet, pålitligare osv osv... http://sv.wikipedia.org/wiki/Rover_25 Edit: Alfa 147 GTA, visserligen inte heller toppmodern men har en av bilvärldens härligaste motorer och en stor dos italiensk charm och körglädje.


Den dagen en 9-3a blir en sportbil..ja den kommer inte Men SS:en är fin bil. Men liten? Nej. Sen din budget?? En S2000 är grymt rolig men kostar flis (om vi pratar AP2an) Honda CTR är en rolig bil, inte rakt fram men när det börjar svänga så kom den till sin rätt. Mazda 3 MPS tkr jag låter som bra alt. av det du nämnt, fått mkt bra kritik i tester och så verkar dom ju gå som as. Jag nämner några bilar som går att jämföra med det du skrivit: - Opel Astra OPC - Mini Cooper S - BMW 123, eller kanske en Z3a eller Z4a? - Mazda RX8 - VW Golf Ed.30 - VW Golf R32 - Audi TT






Nissan GTR, Mercedes SLR McLaren eller Koenigsegg CCX?


Bara en som har nämnt den mest lovordade budget sportbilen #1. Mazda Miata. Dess nackdelar är enligt mig även dess fördelar. Dvs. liten motor, liten bil samt att det är lite frisörstämpel på den. Köper du en sådan så köper du den för körglädjen, inte för att vara macho.


Honda S2000


tack alla för jäkligt bra svar! Det jag vill ha, jag kanske va lite oklar, men lite motor är ett måste. Sedan så måste det finnas lite bagageutrymme.. MPS verkar ju ingen ha något fel att säga om!? Va och kolla på den igår, tyvärr hade de ingen att provköra för tillfället, men den e galet snygg! anlednigen tilla tt jag sa saab är för att jag tycker att de nyare modellerna är så jävla snygga!


MX5.. Kör ifrån det mesta när det börjar svänga lite. Med perfekt viktbalans bak och fram så är det en perfekt motståndare till kraftstarka bilar. Lägger man sen i en kompressor eller turbo så kör du ifrån allt i kurvorna.. Sjukt rolig bil. stort +


lamborghini gallardo har mycket motor och är liten+att den har "lite" bagageutrymme.eller varför inte en pagani zonda.....förresten vad har du för budget?


+1.


Rx-7!!!


Mini cooper S och sen john cooper trimma den så blir den riktigt najs Mamma har en S fast utan john cooper trimningen o den går som fan


Jag tror jag kan nämna en negativ sak med MPS:en, 2:a-handsvärdet! Men om du köper beg. så kan du ju göra ett bra köp



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka