Köpråd: Billig bil att äga drift, skatt, underhåll etc. för max 50.000 kr i inköp

Hej, Jag ska köpa min första bil och behöver råd av kunniga människor. Bilen får kosta max 50.000 kr, gärna mindre, och jag önskar en så ny bil som möjligt. Viktigast för mig är låga utgifter efter inköp. Krav: - billig skatt (bor några mil norr om Göteborg) - billig försäkring (se ovan) - låg förbrukning - billig att laga alt. lämna in på service - rymlig (är 195 cm lång) Önskemål: - 2002 års modell eller senare - kamkedja Edit: Tilläggas bör att jag inte är händig så för allt annat än det mest grundläggande blir det att lämna in den på verkstad. Ha gärna det i åtanke.



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bil att äga drift, skatt, underhåll etc. för max 50.000 kr i inköp



Det blir en toyota yaris.


Håller med Zoopåse där, japanska bilar hör till de dyrare att underhålla men i gengäld håller de mycket bättre. Mindre åtgång på dyra delar blir billigare i längden än stor åtgång på billiga(re) delar (host, franska bilar).


Var/hur kan man enklast kolla upp om en bil har kamkedja istället för kamrem?


lyft på läppen..


finns nästan inga toyotor som har kamrem av nyare sort..


VW Lupo 3L (diesel) är ju billig i drift men vet inte om det är rem eller kedja.


Hade köpt mig en VW Lupo eller Seat Arosa, men sen vet jag inte om dom är rymliga för dig, tänkte på din längd


Tänkte mer när man kollar efter bil på nätet.


Ingen mer som känner sig manad att komma med förslag?






Tror VVT-i-motorerna är kamkedja på.


Jag är själv 195cm och har en Lupo 3l som jag pendlar 40 mil i veckan med. Fungerar kanon och är inte alls trång. Självklart från person till person men för en skatt på 1400/år, försäkring ca 100kr/mån och förbrukning på 0,33 skulle jag kunna köra en SAAB, nästan..


Enligt de kriterier ja ser att du har så låter en LUPO 3L som ända alternativet



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka