Köpråd: Olika "halvnya" prestanda / lyxbilar?

Håller på att spara ihop till något annat än min bmw 740 men har halv-svårt att se vad jag skulle vilja ha istället. Köpet lär ske till våren. Kör ca 2000mil om året. Blir endel långresor i jobb osv. Förmodligen kommer bilen inhandlas i Tyskland där de dels verkar vara mera rädda om sina saker och dels sluppit det mesta av vinter. Sedan är utbudet 10gånger större också. Det som ligger varmast om hjärtat just nu är väl en M5 2001-2003. I sånna fall en full utr induvidual bil med låga mil och helst bara 1-2 ägare. Mercedes CL55 AMG extremt mycket lyx och utseende för pengarna. Men tröttnar man? Audi RS4 -01. Halv tätt mellan service och redan haft 2st B5 karosser (A4/S4) Audi S4 2003 - 2005. Perfekt året runt bil med quattron. Hyfsat ny bil för pengarna. Bmw 535D 2005-> - 272hk & 0,7l/mil. Bmw 7serie diesel 2006 -> Svårt val. Vad skulle du valt? Har ej provkört alla modellerna ännu och självklart måste det göras innan det är dags att välja. Men kul att få en hint om hur ni skulle gjort?



Svar på inlägget: Köpråd: Olika "halvnya" prestanda / lyxbilar?



Tror risken är liten att du tröttnar på mercan, men håller den? För att citera motorskribenten Staffan Borglund "Mercedes har gjort en djupdykning i kvalitet som saknar liknelse i historien" M5 är trots allt en M-bil, dem är speciella utan tvekan. Men frågan är om en E60 inte passar bättre på långresan samtidigt som den inte gräver lika djupa hål i plånboken. Det är rejält med pulver i den motorn, även om den inte har nått att säga till om mot M5ans V8 Tycker själv 7-serien är lite stor och klumpig, 5an är en bra blandning av sport och komfort. Kör på en sådan


Om du inte bryr dig så mycket om förbrukningen så tycker jag lätt du ska ta en M5:a eller CL55 AMG. Men då menar du vanliga CL55 med 360hk va? För finns ju en med kompressor på 500hk.


Skulle nog satsat på en S4 av de du radat upp. Riktigt fina, gärna en Avant


Rquired: Ja det har du kanske rätt i! Har ej provkört en CL och kan inte uttala mig om hur den verkar. Och det är nog som du säger. 7-serien är väl den bilen som ligger längst ner på listan men ändå är ett alternativ. R1kard: Jag tycker man får valuta för pengarna på en V8 / rolig bil. Men att tanka någon tråkig bil som kanske drar 30-40% mindre men är skittråkig tycker jag är surare Japp det är den jag tänkte på. 500hk tror jag kom på 2004 års modell och är rejält över min budget Aerocombi: Hört flera som säger att den är riktigt grym med v8 och manuell. (samma som M5) och blir det en sån så blir det en avant.


Volkswagen Phaeton med W12:an, om det stämmer att dom är iskalla på begagnatmarknaden kan du göra dig ett rejält klipp


Jo jag tänker som dig Tankar hellre lite mer och har en bil jag verkligen vill ha än att tanka lite mindre och köra runt i något jag inte är intresserad av.


Slash: Jag har faktiskt tänkt på phaeton! hört flera bil tester där de säger att den slår 7serie A8 och S-klass. Men som du säger iskall på beg marknaden. Risken är väl att man tröttnar och då står där med en bil som är omöjlig att bli av med. =/ Tror dock V10 TDI'n borde vara lättare att sälja så länge man håller den i skick och inte "stylar" då även äldre kan vara spekulanter. R1kard: Jo men precis!


Volvo S80 V8 eller T6?


Tack för tipset men frågan är om jag någonsin kommer äga en volvo Fina bilar men man har väl vant sig lite för mycket med tyskarna genom åren






Någon Jaguar, eller kanske en Lexus, fina bilar det där


Tja, provkör du en Mercedes kommer du tycka den känns rejäl och välbyggd. Speciellt om det är en välutrustad CL, men det är elektroniken och plåten som visat sig hålla sämre. Även om just rostproblemen inte drabbat CL värst


skulle nog satsa på en 7serie om det verkligen är 06an du syftar på. annars en 5serie efter mars 2005 då LCI började tillverkas.


jag har för mig att det är CL 55 som har 360hk och CL63 som har 500hk, V8 vs V12 men jag kan ha fel


Kan Alpina B10 vara nåt då kanske? Finns både dieslar och bensinare. Fanns rätt många på http://www.autoscout24.se/


Timmyboy: Åkte i en jaguar av senare modell och tyckte hälften av interiören var från en Ford. Polaren hade en xj6 eller vad dom kan ha hetat. En lite äldre han köpte för typ 15K den var riktigt mycket finare i mina ögon än dagens! Lexus är aldeles för plastigt för min smak är i mina ögon en toyota med annat emblem och lite mera fusk trä Residence: Haha ja inte är det 2002-2005 jag syftar på iaf den ser ju ut som jag vet inte vad Nejdå CL55 kom med kompressor på lite senare årsmodeller när 360hk helt enkelt var för lite för att kalla amg? steifan: Kikat på alpina bilar lite förut innan jag köpte min E38 men fattar egentligen inte vad alpina är för något? Det känns som att det är en trimfirma som trimmar lite gran men inte tillräckligt för att det ska vara fränt och sedan gör bilarna lite gubbiga men samtidigt lite sportiga. Fattar faktiskt inte vad som är vitsen men har å andra sidan aldrig fördjupat mig mera heller Bra tips som iaf ska kollas


Tja, man kan väl lite felaktigt kalla en Alpina för en Bmw M med automat. Eller en Bmw M för gubbar om man så vill


Då får nog satsa på m5an, har man en gång åkt bmw är det de ända som duger sen, enligt mina erfarenheter iaf. Men en bekant som åker e60 m5 säger att den drar otroligt mycket soppa. Till skillnad mot e39an som faktiskt går att åka hyffsat snålt i.


Av dessa hade jag valt antingen :M5 - Då det är en jävligt stilren bil med sjysst prestanda. 535 - E60 är en jävla fet kaross helst i någon mörk färg eller i vitt (dock ovanligt?) sen lär den dieseln gå ruggigt bra. S4 - Där har du en bil med bra prestanda, perfekt bil året runt pga quattron, jävligt stilren. Kanske inte så grymma argument men Angående mercan så är det säkert en jävla sjysst bil , dock har jag småsvårt för Mercedes interiör, då dom enligt mig inte når upp i kvalitetskänslan som Audin och Bmw har invändigt. Men det är ju smaksak. Nyare 7-serien ser småknepig ut, kan inte riktigt sätta fingret på vad men


Cadillac STS eller CTS kanske kan vara något?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka