Köpråd: Volvo V70 2,4T

Hejsan. har funderingar på att införskaffa mig en V70 2,4t -02 med ca 17000 mil på mätaren. vad ska man kolla extra på med en sådan? något specieltt att tänka på? hur är den motorn att trimma? MVH Kristoffer



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70 2,4T



Du kan ta ut ca 300-330 hk utan att behöva öppna upp motorn. Dock kräver det större turbo, andra spridare, helst sportavgassystem + 3" downpipe samt ny programvara.


Fick ett stort rosthål i slutdämparen så va ju "tvungen" att byta till sportavgassystem och 3" downpipe. Sen var stötdämparna rätt slutkörda så det blev istället sportdämpare + sänkning. Sen är det väl endast övre och undre motorfäste jag fått byta för de va rätt slut. Nu har bilen snart gått 25.000 mil och jag har inte haft några större fel på bilen så jag e nöjd.


okej.. sånt där med avgassystem får man ju alltid räkna med.. har själv planer på att montera JT´s twinpipe system om det blir att man köper en sådan, någon som vet hur mycket ett sådant låter inuti bilen?


ingen mer som har några tips om V70?? något som gäller generellt å inte bara just 2,4t?


ladda ner blockets beg test för v70, kostar 20kr, men dom testen är väldigt nyttiga tycker jag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka