Köpråd: Kombi med komfort och körglädje för ~100 000?

Hejsan! Nu har jag och frugan gått och blivit föräldrar och vi har mycket raskt tröttnat på att vika ihop barnvagnen och pressa in den i Audi a6 Sedanens (-98) skuff varje gång vi ska iväg nånstans. Därför har vi börjat kikat på kombibilar men tar gärna emot lite tips och råd från bättre vetande! Drömbilen vore väl en (svart) xc90 t6 men där är dessvärre verkligheten än så länge inte riktigt i fas kan man säga.. Däremot får nästa bil gärna vara hyfsat skön och tyst att åka i och likaså gärna automat, men då helst 5-stegad (eller mer). Det får gärna även gå att någorlunda "slänga" sig ut i trafiken utan att bromsa upp trafiken för mycket, dvs gärna lite grund-axx. Utöver det prioriterar vi nog fåfänga och ytlighet före toppfart och kubik, dvs vi ser gärna nya och coola ut i vår bil, men kör i princip alltid mjukt o lugnt. Ja vad mer kan man säga.. en barnvagn ska ju gå att slänga in hyfsat smidigt, icke att förglömma. Volvo och saab står inte så högt i kurs främst pga att de enligt vår personliga smak är lite för tråkiga/vanliga. Bilen bör som sagt kosta kring 100 lök. Vi är förbaskat tacksamma för alla någorlunda intelligenta förslag! Mvh rush med fam.



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi med komfort och körglädje för ~100 000?



Audi A6 2,7T. 230hk och e förbaskat bra komfort :-) Den är ju ingen raket då den är stor och tung, men samtidigt så rör den på sig riktigt hyffsat på landsvägen :-)


Tja, tack för svar! Kan tro den är skön att åka i, men ska vi ha ännu en Audi A6 så får det nog vara nya modellen, tycker inte Avant från 98-04 e så jättesnygg. Sen är det ju kul med lite variation på insidan också. Då blir det med andra ord årsmodell -05 å framåt med följden att det blir lite dyrare än det var tänkt..


http://www.blocket.se/malmo/BMW_525i_To . 15&w=3 http://www.blocket.se/lund/BMW_520_i_To . 15&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 15&w=3 http://www.blocket.se/halland/Mazda_6_2 . 15&w=3 http://www.blocket.se/malmo/Honda_Accor . 15&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 15&w=3 Kort sagt bra kvalitets bilar.


Bmw 3-serie går en barnvagn in i, men det ryms inte mycket mer efter det. Bmw 5-serie E39 är ingen storlastare men barnvagn plus lite tillbehör får plats och med 2.5L sexan eller större är det hyfsad fart i den. Utan tvivel vad jag valt om körglädje är viktigt i ekvationen. Att E39 är bekväm och fått toppresultat i ägarundersökningar och tillförlitlighetsundersökningar talar inte mindre för modellen, ~96% av ägarna rekommenderade modellen starkt vilket än i dag är en oöverträffad siffra. http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_%28E39%29 På www.autopower.se finns det du behöver veta om modellen, under tex. Begagnatguiden och modellguiden


Helt klart intressanta, särskilt mercan och mazdan. Ska se om jag hittar några motsvarande närmre Jkpg. Tack för tipsen!


Undrar om en sån merca skulle få stå ifred på gatan här hemma.. har ju inget garage..


540 e39


varför inte en v70... en d5 om du kör mycket, sjukt billiga är dom, eller en t5 om du hellre vill ha bensin... väldigt trevliga bilar med mycket komfort och körglädje... stora som satans där bak och mycket nybilskänsla för lite pengar... driftsäker och galet billiga reservdelar.


passaterna är ju fina bra med plats och bra komfort.






Jag hade antagligen köpt mig någon av dessa modeller mest pga det är bra bilar med hög kvalité. Är 4wd inte viktigt så finns dom även i fwd http://www.blocket.se/vasternorrland/Au . =8&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Audi_A4_ . =8&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Audi_A4_ . =8&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Audi_a6_ . =8&w=3 http://www.blocket.se/uppsala/Audi_a6_2 . =8&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/VW_PASS . =8&w=3 http://www.blocket.se/simrishamn/Passat . =8&w=3


Tror det eller ej men Saab 9-5 2.3T Vector 210/Aero 250 Hk Komforten hur grym som helst! Försök hitta mellan 04-05 Snyggast fronten med projektor lycktorna.


Jag är som vanligt partisk (som alla andra). Under 100k, autolåda, går bra, bekväm, rymlig, rolig - Nissan Stagea.


9-5 aero -05 Aut *1 9-5 aero -05 aut *2 rätt tider att köpa saab 9-5! otroligt bra bilar, riktigt bekväma bra ös. nya varianter (tror det är från -03) har en 5 stegad aut-låda med val för att växla manuellt och rattpaddlar fanns som tillval. 250hk i en 1700 kilo tung kombi betraktar jag som helt OK prestandamässigt. Lastutrymmet är stort och det är en av dom säkraste i klassen. Måhända att det är en "svenne bil" men du får en ny lågmilad samt fullutrustad 9-5a för små pengar och därigenom får du en modernare bil. Kan varmt rekomendera en nyare bil framförallt när det gäller service osv.


Mitt tips och min egen dröm för den pengen är en Mitsubishi Legnum, Den japanska varianten av Galant. 4wd,v6, dubbelturbo, och en jävla skön bil, dock svår att få tag i högerstyrd, har haft den vanliga galanten och den e störtskön att köra


toyota avensis executive från 03 och frammåt.. myket bra komfort med mycket tillbehör och genuin kvallitet för en bra slant,, 2.4 163hk eller 2.0 150hk motorerna är väl att föredra.. 03orna hittar du för runt 100k.. ! bränsle snåla som fan med ändå hyffsad prestanda..! kolla gärna stor dieseln på 170 hk går bra som fan... annars mazda 6 eller subaru legacy 2 andra heta tipps!


Slår ett slag för en Saab 9-5 vector eller Aero, runt -05. MYCKET bil för pengarna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka