Köpråd: 7-sitsig familjebil

Tjejens familj ska köpa ny bil, men vet inte riktigt vad som finns och vad som är bra/dåligt så ös på med alla förslag! Den måste vara 7-sitsig! Effekt eller drivning kvittar, desto billigare, desto bättre! Modern, bekväm och ha stort bagage är självklart (Större och bättre än Opel Zafira -01) Budget ligger kring 200 000 men gör inget om ni tipsar om lite dyrare.



Svar på inlägget: Köpråd: 7-sitsig familjebil



Volvo XC90 kanske skulle vara nåt, men den är inte direkt känd som en problemfri bil


Väldigt intressant, dem ser ju åtminstone bekväma ut. Tackar


Vad tror ni om en sån här? http://www.blocket.se/alvsborg/Mitsubis . 18&w=3


XC90 och Outlander är nog de bästa alternativen.


Finns ju Toyota Verso, Subaru Ebica(?) m.m. också


Här finns ett rätt så aktuellt begtest på XC90 från Auto Motor & Sport http://www.automotorsport.se/biltester/ . 090307.pdf (Januari 2009) Begagnatpriserna rasade hösten 2008 och nu framstår plötsligt XC90 som en riktigt prisvärd transportör för den stora familjen. Men kan man lita på Volvos kvalité? Läsarnas erfarenhet visar att första årsmodellen går bort - men sedan skärpte Volvo till sig.


Vill du ha en 7-sits som är större än Zafira så är inte XC90 eller outlander alternativet då de är ungefär lika stora. Skulle rekomendera en Mitsubishi Grandis som är både större och har bekväma stolar i sista raden.


Chrysler Grand Voyager http://www.blocket.se/skaraborg/Chrysle . 11&w=3


Om SUV är aktuellt (vilket jag personligen tycker är trevligare än en buss) Mercedes ML Om minivan är aktuellt, så tycker VW Multivan eller Mercedes Vito är bättre alternativ än plastiga Voyager.






den är bekväm som fan, men inte problemfri, du bör ha en buffert för oförutsedda händelser. de ligger från från 140k o uppåt. och då tänker jag endast 7-sitsigt för de tappar inte värdet lika snabbt som en 5 sitsig.


Toyota previa nya modellen problemfri dock förbannat tråkig (som alla toyotor;) ha ha ha )


Det är inget måste att den ska vara mycket större. Tackar för alla förslag.


Ford S-Max? Årets bil -07, miljöbästa familjebil -09, körgladaste MPV i AMS m.m. Finns med allt från 2.0 Flexifuel till 5-cyl 2.5T 220 hk! Något större än Zafira dessutom.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka