Köpråd! Bruksbil, Pick-up/ 4x4

Vill gärna att fler svarar på den här tråden, funderar på samma sak som trådskaparen. Vill ha låg bensinförbrukning och billiga reservdelar, motor/fyrhjulsdrift är oväsentligt!



Svar på inlägget: Köpråd! Bruksbil, Pick-up/ 4x4



Jag har provat diesel-automat-Blazer, (de har i o urkopplingsbar 4x4) o i 2wd-läge drog den från 1,1 l. I gengäld gick det att köra den på 1,4-1,5 med hästsläp. Å de finns ju med bensin o manuell... Har även haft King cab diesel, tog från 0,8 Bensin-alternativ då:Har haft en drös Mazda B2000-2200. (4x2) Som tidigare nämnts riktiga slitvargar med vettig kvalitet, tar "runt" litern. Och packåsnor.


en viktig detalj är om man ska lasta mycket och/eller dra (tunga?) släp ofta. japsare är oftast snålare än jänkarna om man bara åker i "tomme" men om man hänger på släp o sånt så blir snart dom små japanarna ändå mer jättetrötta och drar massor med soppa. Jänkarna drar i jämförelse mer soppa utan last, men förbrukningen ökar inte på samma sätt när man börjar lasta dom. Dom stora motorerna gör dessutom att det faktiskt finns lite ork...


Och om man tänker sig en äldre Chevapickis så finns de ju med originalmonterad 5,7 diesel (350cui) O ja det stämmer, de första var konverterade 350spisar, som inte höll. Men strax kom man med 5,7DX, och deras varierande rykte tror jag beror på att:1. Folk glömmer att det (faktiskt) är en "lastbilsmotor" och diesel, m a o ingen varmkörning o höga varv, det tar knäcken på alla dieslar. 2. Många objekt som finns på marknaden har gått MÅNGA mil o timmar, en japs som gått 60-70 tusen mil e' inte heller så glad.


Fyller på med att instämma i Henke's åsikt att Jänke-järn är lite törstiga från start men att förbrukningen inte ökar så mycket vid last och/eller släp-körning



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka