Köpråd: Volvo 360?

Tjenare! Behöver köpa en bil att ha nu till vintern. Hittade en billig Volvo 360 för runt 3000:- Hur är dom generelt? Det är en 87a som har rullat mellan 16000-17000 mil och är bes till Jan 2010. Håller dom för att köra lite busigt nu i vinter? Vad ska jag kolla på ifall jag ska åka och kolla på den?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 360?



Rost framförallt, glöm inte att kolla undertill lika mycket som du kollar karossen.


Tips på andra bakhjulsdrivnabilar i runt 3000kr klassen motags gärna, helst annonser. Pma om ni vet nåt som kan vara intressant.


360 är skitkul å sladda med på vintern. Har haft både 340 och 360 med b200k motorn på 110 hk. Så köp en med den motorn så kommer du vara nöjd. Rost kommer knappt på de senare modellerna.


Hade en själv i ett par år följande var känsligast på min: Skärmkanter, under kofångaren fram tillsamans med trösklarna. Se även till att det är Volvo motor och låda i den. Dvs 108hk är den motorn du ska satsa på (B200E). Men kolla det vanliga, golv, fjädring osv. Om du är ute efter att sladda så har du fördelen i att det är bakhjulsdrift samt att den inte är allt för lång (går att åka på snedden överallt i princip.(fungerade ialf för mig tills den såldes i februari 09) Har dock för mig det var glasfiber (rätta mig gärna om jag har fel) eller något för att skydda golvet, så risken är att golvet är relativt mjukt, rekommenderar att du kollar det.


ska du köpa bil för 3000 kr så får du räkna me rost, betala , gasa , skrota


provkörde 360 med b200k igår. riktig rolig, lättstyrd


Inte alls tvungen att räkna med det.


kolla rost som sagt, annars än väldigt "bra" vinterbil! med tanke på att växellådan sitter bak så är den relativt bra vikt fördelad!


Blev en 360 tillslut, mörkgrå och ful men ack så rolig i svängarna 4.6k gav jag för den, då kom den med lite rost på skärmkanterna och prickfria bespapper



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka