Köpråd: Förstabil 0-10.000:- i Dalarna.

Hallå Garaget! Som bil-intresserad så kan det vara läge att skaffa sig en bil. Har ni några tips eller känner ni till något bra fordon inom min budget som står i närheten? Åker och kollar på en Golf mk2 Manhattan imorgon, tydligen mycket bytt på den och många verkar tycka att Golfarna är trevliga och pålitliga bilar. Med tanke på min budget så har jag inga egentliga krav på bilen, förutom att den går fint och är körklar eller är lätt att fixa. Golfen - http://www.blocket.se/dalarna/GOLF_Manh . =6&w=1 Har även smygkikat lite på en Toyota Starlet http://www.blocket.se/dalarna/Toyota_St . =6&w=3 Men har fått ajabaja fingrar av bekanta gällande den modellen.



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil 0-10.000:- i Dalarna.



golfen e jävligt nice som har mkt potential att bli snygg bra val helt enkelt! om du vill åka brett så tkr jag inte att volvo är nått fel om man nu tkr om det:) lycka till med bilköpet:)


Finns säkert en massa trådar om det här. Men jag tror att så pass gamla japanare är överlag rosthögar.. Säkert därför dina bekanta avråder dig antar jag. Tråkiga med den Golfen du länkade är att den är röd, den blir väldigt snabbt matt om man inte är mkt noga. Sen har den vid skärmkanterna rostdöljare (kontrollera om du köper en sådan där bakom). Ett annat alternativ är ju en Volvo 740 http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_7 . _3&w=3 Det som är plus där är att den är minst sagt lättmeckad + att kunskapen är stor om dom här bilarna


Tack för det snabba svaret! Ja visst vill jag åka brett, har kikat lite men det är svårt att hitta på mer än Ford Sierra i den prisklassen. Jag tycker att framhjulsdrift är ologiskt, men det finns inte så mycket att välja på tyvärr. Sen så aktar jag mig lite för "sportiga" bilar då det oftast är Rally-Rolf som piskat kolvarna ute på bydgen som säljer. Volvo finns det ju massor av, dock fungerar inte tank-mätaren på någon av dem jag hittat. Måste vara hysteriskt kul med RWD på vintern men Volvo känns generellt som bensinslukande och slöa. Nu väntar jag mig inga le-mans tendenser hos Golfen heller men 90hk på den lilla bilen är nog bättre viktfördelning än på en vanilla 740 tex. Jag är inget fan av Golfar egentligen, men hört många som talat mycket gott om mk2 och en helt nybesiktad bil är ju inte negativt. Volvo740: Du har rätt om färgen, dock ser lacken helt okej ut på den golfen. Det är svårt att vara petig med min budget, lacken kan jag leva med. Tack för tipset ang plastskärmarna vid hjulhuset kanske kan hitta prutmaterial där.


De största fördelarna med Volvo 740 är att den är jävligt slittålig och att de är såpass billiga som de är. Även om 740 med dagens mått inte kan kallas säker så är den säkrare än Golfen i alla fall. Som Volvo740an skrev ovan så är den lättmekad och det finns mycket kunskap och delar. Priset för allt detta är hög förbrukning, men man kan inte få allt Så för max. 10k är 740 ett bra alternativ...


Egentligen ligger budgeten runt 6k, men 10 kan trollas fram vid behov. Dock känner jag inte det där suget för en volvo 740 att jag lägger ut mer pengar för bil med högre driftkostnad. Jag vill ha en så billig bil som möjligt som samtidigt är trevlig att ha, sen om den drar 0,5 eller 0,7 är inte så noga. Nu hänger det mest på inköpspriset. edit: Nu dök den här upp! http://www.blocket.se/dalarna/Opel_Omeg . =6&w=1 Finns det något att säga om Omegan? Och en Nissan Sunny: http://www.blocket.se/dalarna/Nissan_Su . =6&w=1 En släkting hade en Sunny hatchback och den tyckte jag var trevlig att åka i, någon som har erfarenhet?


Omega är en bra och tålig bil, har lite svårt med rosten bara men inte allt för känslig. Och detsamma gäller japanska bilar i allmänhet, det är rosten som har ihjäl dem


Jo jag har också åkt en sån Nissan Sunny Hatchback en gång. Han som körde han drog på rätt bra, en vanlig 740 GL hade nog dragit den haha. Sen va den ganska rostig också, precis som denna. Föressten, mindre avgaspip har jag nog inte sett Opel Omegan kan jag inte säga så mkt om, men den har gått långt och det står i annonsen "rost finns". Om du köper en 740 så är det inte samma sak som att du får höga driftkostnader bara så du vet. Tror att den ligger bra till om du jämför med tex Opeln. Tänk på vad du köper i längden vill du inte ha ett rostvrak det är mitt bästa råd.


Här är ett exempel på hur en bil ska se ut för att ens vara värd att titta på. Förvånansvärt billig dessutom. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_74 . _3&w=3 EDIT: Kontrollera alltid regnumret på vägverket om det är möjligt att se på bilen. Jag blev lurad här . I annonsen stod det 25 000 - 29 999 och att det är en 90-årsmodell. Sanningen är att den har gått 45 000 mil och att det är en 92-årsmodell. Det är inte ens en manuell utan en automat??????


740 är billig att äga trots att en B230F dricker 0,88. Och en säkrare bil för det priset finns nog inte. Sierra har dålig kvalitet och krocksäkerhet (Enligt Teknikes värld, Folksam mm). Dock en ganska trevlig bil på andra sätt. Vet dock inte hur de är på vintern då jag bara ägde min några månader. Tyvärr dricker de oftast olja, knackar o s v... Omega är inget vidare enligt bilprovningen eller folksams krocktest. (87-93 farliga, senare årsmodeller bara som medelbilen.) Dessutom rostar de, säkert lika mkt som Sierra. Opels reservdelspriser vet jag inte hur de är. Men de är iaf bakhjulsdrivna.






Den var riktigt fräsch! Synd att den står så långt bort, annars hade jag ringt på den. Får se hur det går med Golfen imorgon, den ska vara riktigt fin i motor och låda. Dessutom blir den besiktad imorgon bitti pga dåliga avgasvärden. (Han skulle byta filter och olja på rekommendation av besiktningsmannen.) hoppas han inte bara slår i lite k-sprit i tanken.


Jag själv tyckte du slog huvet på spik med omegan!Helt seriöst så e detta den roligast bilen som kommit upp i denna tråd så den hade jag definitivt ringt på o tatt en närmare titt!visst opel rostar så det ska du kolla noga och e du lite meckkunnig så kan du ju göra vid den rosten som e på bilen med tiden om det nu e rimligt med rost.Fördelarna med oplen är att den e stor och rymlig,du åker skönt det känns som om det e fan så mkt mer bil i en sån än i 740:in och dom där 2.6 är fan inte trötta i den omegan ska jag säga så den hade jag självklart tagit alla dagar i veckan om man ska välja bland dom bilarna du rabblat upp här.En uppfräschning på den,sänkning lite fräckare fälgar och en 3000 front om man ska ha pricken över i:et.Får du tag i en fräsch omega så e det definitivt mitt val!


Hej, Nu ska jag visserligen inte tipsa om bil men jag råder dig att köpa en bakhjulsdriven bil om du vill leka jag köpte min 850 som första bil och det va väll kul i säg men det är såå bra mkt roligare med bakhjulsdriven bil, nu åker jag 740 visseligen inte den snyggaste bilen men relativt driftsäker bil lätt mekad som tidigare nämnt mycket delar och finns överallt och billigt. det jag vill komma fram till är bara det att jag själv ångrar att jag inte köpte bakhjulsdriven direkt.. Hoppas du blir nöjd med ditt val av bil hur än du gör! /Micke.


Hur är det med 240 då? Jag tycker att de är snyggare.


Fråga Emil han har en


Vad tänker du på? Om det är delar och bensin förbrukning så är det desamma ungefär. /Micke.


Hittar inga 240 i närheten iaf. Vad säger ni om denna 760n då? http://www.blocket.se/dalarna/Volvo_760 . =6&w=1 Vad skiljer från 740? edit: glöm det, den är automat.


Skulle nog också säga omegan av dem du pratat om visst rostar dem men de handlar mkt om hur de är skötta av tidigare ägare alla bilar rostar utan klok skötsel. Har ägt två omega a o de är riktigt fina roliga bilar för små pengar kollar man bara så att de inte är helt uppätna av rost så brukar dem oftast funka helt ok. Jämför man 740 eller annan äldre volvo mot en omega så är inte valet speciellt svårt iallafall inte för min del. Så jag säger omega


Här har vi en Golf II som verkar vara schysst: http://www.blocket.se/dalarna/Golf_1_8_ . =6&w=1 osv Här har du lite bilar som inte ser helt stenålders (..som 240, 740, Golf II) ut i din prisklass: http://www.blocket.se/dalarna/Audi_100_ . =6&w=1 Audi 100 (C4) (Frågan är hur mycket som är trasigt ) http://www.blocket.se/dalarna/VW_Vento_ . =6&w=1 VW Vento GL 2,0 -92:a http://www.blocket.se/dalarna/VW_Vento_ . =6&w=1 VW Vento CL 1,8 -92:a


ja, vad som skiljer sig är väll princip allt förutom nyare 240isar hade b23



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka