Köpråd: VW Golf 2006, 74XXmil, 2,0FSI...

Hej! Jag vill ha lite köpråd ang en Golf jag var och kollade in lite på lunchen. Jag har länge (2-3månader) funderat på att byta bil, till en mindre, DVS en Golf. Jag vet en på en bilfirma, en 2006a 2,0 FIS med ca 7K mil på mätaren. Eftersom jag aldrig köpt en såpass ny bil vill jag ha lite tips och förslag på vad jag bör kolla efter för fel. Och vad jag kan nämna för bilhandlaren för att få ner priset på bilen lite grann. Den har en prislapp på 130K och jag kommer byta in min A4a avant fårn 98 (får ca 39K för den, mer kan jag inte begära). Sist men inte minst, ni som har en Golf av samma årsmodell, vad har ni för åsikter jag bör tänka lite snabbt på? /M EDIT: efter jag läst tråden ett par gånger har jag nu rättat till era kommentarer.. Skämtade med besäket för jag skrev FIS när jag kollade på blocket och det blev fel ändå..



Svar på inlägget: Köpråd: VW Golf 2006, 74XXmil, 2,0FSI...



Måste påpeka att den heter 2.0FSI


VA??? får du bara 38k för en ett år gammal a4? Dålig affär grabben!


Skulle tro utan att veta att han tryckt fel och menar 98 då det låter rimligt Har inte ägt någon sådan golf själv men kört ganska många sådana och kan säga att det är riktigt fina bilar att köra, men det vet du ju redan då jag antar du provat den. Rymlig bil för sin storlek. Några särskilda fel vet jag inte om, förutom att dom har känsliga tändspolar på dom där motorerna, dock inget man ska stirra sig blind på , bara ha i baktanken.


Inte för och vara sån men VW Gold 2,0 FIS , va e de ? hehe


Heh, tack. Har ändrat det nu


Rätta mig om jag har fel här, men är inte 2.0 FSIn en ganska bränsleslukande bil och man bör istället välja en av 1.4orna (TSIerna) med samma kraft (ungefär, men bättre vridmomentskurva) och mycket bättre förbrukningssiffror? Är väl troligtvis därför 2.0 FSIn är rätt ovanlig på just Golfen. Fast är det jätteviktigt för dig att den har 4 MOTION eller?


4-motion är inte något jag har som "krav", visst. Det är säkerligen frukteligt roligt vintertid, och säkerligen väldigt användbart både när jag ska dra saker och när jag kör landsvägar här (inte alltid dom är jättebra plogade). Men nej, 4-Motion är INTE alls något krav för mig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka