Köpråd: Busbil för max 100 000 kr

Hallå! Jag är nu gammal nog att köpa mig min egna bil att busa med och jag letar efter en bra bil för under 100 000 kr. *Det jag är intresserade av ska helst vara fyra dörrars då jag förmodligen kommer att köra med fler än två personer i bilen och för att jag vill kunna transportera saker på taket etc.. *Att kör med rykande bakdäck i svängarna är kul och bakhjulsdrivet verkar lockande. *Mycket acceleration är aldrig fel *Bränsle förbrukning och försäkring är det största problemet och det är därför jag söker råd här på forumet. *Mycket häst och vrid är inte något problem så länge det inte krånglar till tusen. Ni borde fatta vad jag menar. jag har kollat på: BMW M5 E39, men jag kan gissa att försäkring och reparationer är helt åt humvette dyrt Audi S4 från 1999-2003, men försäkringen är väll också dyr där Ford Sierra Cosworth mycket svårt att tänka mig en lägre försäkring än de andra ovanför Tack på förhand! /wallabaja10



Svar på inlägget: Köpråd: Busbil för max 100 000 kr



Någon M5 E39 i bra skick hittar du nog inte för 100k, satsa på en fin M5 E34 eller M3 E36 (Finns som sedan med 4-dörrar) då istället. Men visst, de kostar en del att äga och framför allt att försäkra. Men detsamma gäller S och AMG bilar. En fin 540i (E34 eller E39 beroende på budget) med kompressor däremot? Inte lagligt (som "allt" trim, oavsett chip eller konvertering) men mycket effekt utan att bjuda på en M-bils eller liknandes försäkringspremier. Kanske ett alternativ? Tex: http://www.esstuning.com/categories/BMW . /540i-M60/ 5.900 dollar med kursen 1 dollar=6.94skr ger ett pris på 40946:-. Och för en 50.000 kr hittar du utan problem en fin 540i E34 (förmodligen hittar du en för en bra bit under 50k) vilket ger lite pengar över till annat skoj eller om något oförutsatt sker


Vill du ha billig försäkring köp volvo eller saab glöm bmw svindyr försäkring


Svindyr? Verkligen inte, det brukar skilja i pris och det brukar vara en märkbar skillnad för plånboken men knappast så att Bmw kan kallas svindyr. Detta om man räknar för folk rent generellt, för en del är det tvärt om. Motsvarande Volvo turbo är dyrare för mig att försäkra än min 328i, så för mig är det Volvo som är dyra(re) att försäkra. Dessutom tar Bmw igen den ekonomiska biten på andra områden där Volvo och Saab inte hör till de billigaste bilarna. Men att Bmw skulle ha svindyr försäkring är inget annat än fel, de har lite dyrare rent generellt däremot.


Måste man inte uppgradera växellåda och annat så att det håller för 450 kusar och vridet? Annars är det ett väldigt bra alternativ.


Drygt 400hp ger det kittet jag länkade till, och det håller Bmws lådor utan tvivel för. Överdimensionerade klumpar är vad det är, Bmw är medvetna om hur deras kunder kör och dimensionerar prylarna där efter. Om du kollar runt lite skall du se att du hittar en hel del rejält trimmade bilar som kör med orginallådor, och en hel del turbobyggen av andra märken som det stoppats en Bmw-låda i. För övrigt hittade jag mycket bra info här, läs igenom den tråden; http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=158355


en sån kanske ? http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . =6&w=3 mvh/Eric


Subaru Impreza, om du nu kan tänka dig fyrhjulsdrift? Annars är Mercedes C36 AMG eller BMW E28 M535 två andra förslag.


E39 540i har ju M5ans växellåda, klart det håller... Vet inte om även E34 540i har M5ans växellåda? Jag hade satsat på en fin manuell 540 E34 eller E39, utan en massa trim. Har man inte råd med en försäkring som är några kronor dyrare per år, så har man garanterat inte råd med eventuella delar som behövs bytas på en hårt trimmad bil! En fin BMW M5 E39 hittar du absolut inte för 100k. Du kommer säkerligen få byta delar till ett värde låååångt över den årliga försäkringspremien på en slutkörd sådan!


Intressant bil! Men jag har inte körkortet än och då undrar jag om det verkligen går att övningsköra i en högerstyrd bil från japan. Om det är lagligt så är jag såld på den riktigt fet alltså! EDIT: Jag menar självklart vilken högerstyrd bil som helst! Jag har även kollat in försäkrings premien på några rätt så vanliga busbilar som S4:a och BMW 540:n vi snackade om och då ligger priserna på över 30 000 kr om året med helförsäkring och det beror väll på att jag inte är riktigt gammal nog tror jag. Och Jag vill verkligen inte betala 2500 kr per månad. Förtusan min kompis farsa betalar lite över 10 000 för en Porsche Turbo och den har han även krockat med och sånt . Några bilar som har en låg försäkringspremie är tro det eller ej Audi S2 Avant . Den bilen funkar för mig men den känns lite gammal dock, och man måste förmodligen hitta ett bra exemplar om man inte vill ha skit.






du har ingen förälder eller farförälder som är villig att ställa bilen på sig? inte enligt reglerna men hur mycket som som helst gör likadant.


Det är min farsa som kommer att ha den skriven på sig. Finns det någon lag/regel som verkligen säger att det är olagligt att framföra en högerstyrd bil under övningskörning? Kör man upp för körkortet i en vänsterstyrd och klarar av det galant är det väl inga problem eller? Annars är det ju helt åt skogen


Det ska inte spela någon roll om bilen är vänster- eller högerstyrd, det har jag då aldrig hört talas om..


Inte jag heller, bilen är fortfarande registrerad som en manuellt växlad personbil. Så det borde inte vara några problem.


Subaru Impreza innan 2000 sägs gå sönder rätt mycket men fyrhjulsdrift är rätt kul att köra med på vintern . En Mercedes C36 Amg kostar rätt mycket i försäkring och M535 är för gammal och osäker att köra enligt mig.


Hehe den första med AMG:n var precis på håret . Det enda problemet är fortfarande försäkringen. Jag kollade på länsförsäkringar men det kostar långt över 30 000 kr om året men det beror väll på att jag inte har riktigt rätt ålder inne . Men det är bra bilar . Tack


kolla med trygghansa, dom är överlägset billigast på skylines iaf. på länsförsäkringar skulle jag få betala 20000kr helåret på min gtr, ringde på chans till trygghansa och hörde. dom skulle ha 10000kr helåret.


försäkra den på din farsa, gjorde jag o ja sparar 10k om året på de


Jo så är det säkert. Men ringer jag och kollar med länsförsäkringar tror jag att det iofs blir billigare än 20000 faktiskt. Men det är fortfarande mycket pengar i månaden för en bil. Farsan kör iofs en helt vanlig Citroen och den kostar bara 4000 om året liksom . Men det va en bra idé att ringa o kolla, det ska göra nu tror jag. Tack



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka