Köpråd; Audi A6 Avant

Har precis blivit av med min tidigare bil & sitter nu & letar efter en bättre begagnad bil. I början var jag inne på Volvo XC70, Saab 9-5, Mazda 6 2.3 sport & Audi A6 Avant......endast kombi pga tillökning i familjen. Numera efter provkörningar är det bara Audin kvar som jag fortfarande suktar efter. Den jag testade var en med 2.0TFSI motorn och den tyckte jag var riktigt skön. Efter att ha suttit & kollat en massa annonser efter denna modell så hittade jag en annons där det stod att det var kamkedja istället för kamrem. Jag som trott att det är kamrem som sitter i A6:an.... Har ni några erfarenheter angående denna modell eller har ni hört något om den från bekanta ?? Är 2.0Tfsi "bättre" än 2.4L motorn ?? Vet ni någon som har en till salu ?? Det jag är intresserad av när det gäller denna är detta: * År: 2005--2007 * Pris : max 150k * Mil: max 11000 Finansieringen har jag redan klar, så om jag ser något jag gillar så blir det omgående affär. Mvh



Svar på inlägget: Köpråd; Audi A6 Avant



hur mycket kör du per år? Är det över 3000mil per år lönar det sig med en diesel. Dom är mycket trevligare än bensinarna.


Nej, jag kör inte över 3000 mil /år, snarare runt ca 1500mil....


Audi A6 utan tvivel, ett självklart val av dessa bilar i mina ögon. Däremot är 2.0TFSI inget bra val i mina ögon, klen, nervös sportmotor med massa ketchupeffekt har inget existensberättigande i en så stabil och komfort inriktad bil som A6. 2.4 är törstigare, men i övrigt en motor med rätt karaktär för den bilen. Den, eller ännu större hade jag gått på om jag varit dig. Men å andra sidan gillade du 2.0t och då skall du förstås gå på det!


2.0T är bättre alla dagar i veckan, jag har provkört båda, har en 2.0T. För det första så har 2.0T mer vrid, den e lättare och snålare, den enda positiva saken jag har att säga om 2.4 är att den har bättre karaktär, mysigare med V6 i en A6, men den e jävla tråkig den motorn. Och jag säger det en gång till, den har inte en massa ketchup effekt, om jag inte mins fel så drar den jävligt bra redan från 1500rpm. Jag har iaf inte märkt av någon större ketchup effekt efter 2000 körda kilometer. TS: Läs lite mer om den på nordicaudi. + går det lite rykten om att det bara är 170hk på pappret. Gasa gärna på lite och känn efter själv, det känns mycket mera än några 170hk..


Det är kammrem i A6 2.0TFSI, och den skall bytas vid cirka 16 000 mil enligt instruktionsboken.


Nu har jag inte kört någon 2.4 och har bara min 2.0TFSI att utgå från... Ketchup effekt? Kanske om den är trimmad... Eller om du smäller från 0-100% gas då känner man turbo lagget annars vid normal körning tycker jag motorn är helmysig! Mycket effekt vid alla situationer! Redan vid 2000rpm har man massor av vrid och effekt!


Det är inte motorn i sig jag har något mot utan kombinationen med sävliga stabila A6. I ex. A3 gör den sig kanon (sportback 2,0TQ har väl samma motor fast annan trimningsgrad?) I A6 däremot passar den, som sagt, inte ett dugg. Eftersom; 1. Den vill ha och behöver varv, har ketchupeffekt osv. Ett beteende som inte passar A6 ett dugg, det är ett lungt stabilt transportmedel och ingen bil som bjuder in till inspirerad körning. 2. Om man försöker köra inspirerat såsom motorn bjuder in till, så är 2,0t för slö för att orka få någon fart på tunga A6. Så A6 är en kanonbil, 2,0TFSI en kanonmotor men ihop gör de sig lika väl som Anna Anka på nobelmiddagen.


hmm hur mycke mos är det i maskinen som sitter i a6 då? för den finns ju som 200hk a3 a4 tq, 220 a4 tsq, 265 S3 Men det är mycke möjligt att 2.0TFSI motorn inte lirar nå vettigt med A6 det är ju trots allt som du säger en tung bil!


Jag syftar inte på att bilen är kanon eller inte. Det är upp till var o ens behov och smak. Men att motorn inte passar håller jag inte med riktigt. I och med att motorn är omgjord "uppmjukat" 2.0T som vissa säger. Här är ett litet test från auto motor sport. Och notera att 2.0T är uppgraderad på facelift modellen, vet inte skillnaden dock. http://www.teknikensvarld.se/files/TV05 . di_bmw.pdf + "Audins motorkaraktär är inte störande turboaktig, men bilen blir lite hetsigare att köra jämfört med BMWs lugna sexa. Kraftskillnaden till 2,4 V6 är inte märkbar, snarare är det så att 2,0 T upplevs som starkare i exempelvis omkörningssituationer. Slutsatsen blir att om du inte absolut måste ha sexans mulliga gång - välj turbofyran." - gentemot de starkare modellerna. Audin hoppar igång varken med ett brum eller vrål. Snarare med viss tvekan, motorn låter loj som om den inte vill komma igång på alla cylindrar. Svaghetstecknen består när bilen ska ta sig upp för parkeringshusets branta utfart. Motorn är märkbart klen under 1 500 r/min. Här gäller att ha lite fart - liksom det är en fördel med lite mera gas just i dragläget för att inte drabbas av "gubbstopp". Så fort Audimotorn tagit sig över den kritiska tröskeln är den stark på alla varvtal. Direktinsprutningen kombinerad med turboladdning är en synnerligen trevlig bekantskap. Det är precis så jag upplever den också. Det sista tyckte jag med var en stor nackdel, det gäller helt enkelt att anpassa sättet man kör på, ge lite mera gas i dragläget bara. Sen tycker jag inte om att kopplingen är sådär mjuk.






V6an tycker jag är helt horribel motor slö törstig osv. Däremot går den grymt lugnt och tyst men slöare får man leta efter. 2.0T tycker jag går fint och med ett chip har du 250hästar i den och då händer det betydligt mer, ett mycket bättre val och borde rimligtvis vara billigare i service.... 2,0T har mindre hästar för att motivera V6ans dyrare pris "har jag hört."


A6 skall enligt audi ha 170hk 280Nm, enligt bsr 178hk 310Nm. Enligt andra är det bara på pappret, för att en fyra inte skall vara bättre än en sexa. Men vi som kört a6an tycker att det känns som mer hästar än 170 iaf. Automotorsport kom också fram till att a4an hade mer än 160hk i sin 1.8Tfsi då dom körde den på dyno. A6an är dessutom lättare än tex. a4 1.8tq tror till och med den är lättare än a4 2.0tg. iaf facelift modellen Så man får helt enkelt skapa sig en egen slutsats. motorn är inget under, men den duger helt klart. Skatten är dessutom löjligt låg, 1400kr..


i o med att den har 280nm vilket är samma som 2.0tfsi i A4 B7 så har dem väll isåfall bara kapat lite topp effekt... vilket inte påverkar karaktären kanske snarare så att dem gett den lite mera pulver i lägre registret...


Tja, jag har kört x antal 100 mil i olika Audi a6 bilar, både 2,0t och större motorer samt både pre och facelift. Jag tycker definitivt inte den passar in i alla fall, hellre 2.4 och ännu hellre starkare versioner.


Många olika svar från er alla =] Det tackar jag för väldigt mycket ! Ni som har A6an med 2.0TFSI... Ger det så mycket effekt som ca 250hk efter att chiptrimma den som "vanligt steg 1" , eller vad syftar ni på ?? Pris för det ? Angående 2.4 liers motorn så verkar alla ha olika synpunkter. Har hört att den ska vara törstigare osv... Det jag tänker mest på att eftersom A6an är så pass tung så borde väll det vara så att turbon får jobba extremt mycket när det "bara" är en 2.0 liters ?? Hade en Mazda 6 2.0 innan så kanske därför man upplevde turbomotorn så fantastiskt skön =] eller vad säger ni som har en 2.0TFSI ??


Dom som har en 2,0t tycker om den får man hoppas, men det är inte det att den får jobba direkt hårdare än v6 utan det har med karaktär att göra. En komfortvagn som A6 skall inte ha en sportmotor som man behöver varva som turbomotorn utan en go sexa med dess lugna gång passar bättre.


Om det hade varit ett alternativ i den prisklassen så visst. Men 2.4an ser jag inte som ett. @ sallas. Anledningen att ett trim ger den så mycket mer hästar är på grund av att det är samma 200hk motor som i a4 (nedtrimmad). därav den stora ökningen. Ska man bara kolla på "vad som är bäst" till A6 så är ju 3.0TDI och 3.0TFSI dom "bästa" motorerna, men så kostar dom också Och som jag sa innan så är a6 lättare än a4 b7 1.8TQ och 2.0TQ så turbon har nog inga som helst problem där. här är lite siffror... A6 2.0Tfsi Vikt 1520 kg 170hk 280nm vid 1800 - 4200 Maxhastighet 228 km/h Acceleration 0-100 km/h 8,2 s 7.5l/100km blandat Skatt: 1470kr A6 2.4 Vikt 1690 kg 177hk 230nm vid 3000 - 5000 Maxhastighet 226 km/h Acceleration 0-100 km/h 8,9 s 9.7l/100km blandat Skatt: 2415kr


@ Rqu: Jag förstår vad du menar att A6an inte ska ha en sportmotor. Du menar ungefär som att sätta en turbomotor i en Bentley Aha, det är så det fungerar. Då förstår jag den stora ökningen. Men kostar det på ett ungefär då?? Måste ju ha något att flagga med inför frugan för att få det att bli bra . Drar mindre bensin räcker inte så långt


Bentley Continental GT har turbo motor Fast kanske lirar i annan klass.


Dock jämför du ju en EJ quattro A6a med en quattro a4 nu. men summan av de hela är att "nya" A6 väger ungefär lika mycket som A4 B7!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka