Köpråd Är det någon som vet hur man slipper tullavgift/moms på prylar man beställer från Usa?

Är det någon som vet hur man slipper tullavgift/moms på prylar man beställer från Usa?



Svar på inlägget: Köpråd Är det någon som vet hur man slipper tullavgift/moms på prylar man beställer från Usa?



Man ber dom som skickar att fylla i att det är en gåva, varuprov eller dokument (utan värde). Fast jag bad senaste USA-leveransen att skriva gåva så valde dom istället att skriva ner värdet till 1/3.. Åkte då på tull ändå, fast såklart lite mindre Alltid nåt...


Observera att om ditt paket skulle komma bort på vägen nånstans så ersätts bara värdet som fylldes i när det skickades. Så beställde du för 1000 dollar men det står bara 100 på paketet så har du indirekt förlorat 900 dollar. Mvh. David.


Hur stor är chansen att paketet försvinner då?


Det är nog väldigt ovanligt att paket inte kommer fram, men har man otur kan det ju skadas, men man kan nog vara ganska lugn. Om tullen inte tror på värdet som står på paketet kan de antingen hålla kvar paketet tills du skickat in kvitto där du visar exakt vad det kostat, eller så kan de gissa ett värde och ge dig tull och moms på vad de uppskattat, låter sjukt men jag och polare har varit med om det flera gånger... går ju att överklaga men det orkar man inte men som sagt, för att slippa ber du helt enkelt säljaren skriva ett lågt värde på paketet, även om det står som gåva så betalar man fortfarande moms och tull för vad det är värt.


Det är olagligt att fuska på det viset, mao inget vi pratar på på detta forumet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka