Köpråd: Ford Scorpio 2,9 automat -94

Ska eventuellt fara å kolla på en sån imorgon, men jag vet typ ingenting om ford! Nån som har nå åsikter om dessa bilar? Bra? Dåliga? Drar dom massor med soppa osv osv?



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Scorpio 2,9 automat -94



Ingen med erfarenhet av denna bil?


Ett gammalt bilhandlarskämt lyder "Det enda som är svårare att bli av med än AIDS är en begagnad Ford Scorpio" I övrigt kan jag inte bidra med så mycket


http://www.forumbilder.se/images/tv_ford1.jpg http://www.forumbilder.se/images/tv_ford2.jpg <-


växellådan är jävlig vek på dom.min scorpio automatare började läcka i packboxen efter en massa lek


KÖP INTE! . Automat, svårsålda, inte ens skroten vill ha in dom, rost, tråkiga! =/ Leta efter en 740 i såna fall ist


http://www.garaget.org/_Glenne_/ har nog bra koll, så hör med honom om du ej får vettiga svar här.


Jaha lät ju inte så bra Men Scorpio och sierra med 2,0 motorerna då? Är det ett bättre köp eller?


Vad sägs om Volvo 740/Opel Omega?


Köp INTE! Klart, vill du förgylla din fritid med mycket skruvande och meckande är det rätt bil. I annat fall, välj en annan bil - typ vilken som helst. Mina stackars föräldrar var under en tid under sent 90-tal tyvärr ägare till en Scorpio 2,0 CLXi. De var inte särskilt imponerade av den, inte ens de få gånger den faktiskt var så pass otrasig att den rullade... Svårt att äga en bil med så höga milkostnader som den. Farsan sa efter att han lyckats få den såld för en ostfralla att "Ingen mer Ford på min gård". Han har hållt det löftet.






-95 kom 16v motorn i Scorpio och innan det satt det 2 liters DOHC motorn med 8v, samma i Sierra osv. 8v satt aldrig i Mondeo. Sexan i Scorpio är visserligen törstig och endast 145 häst original eller liknande, men håller bra och har bra vrid Bara kika på skogenracing om alla turbokonverterade 2.9or


Volvo 740 har jag redan haft är inne på ford scorpio/sierra eller opel omega.. och i detta fall låter opel omega bättre om den nu bara inte är sönderrostad!


Jämför man med en M3 är den kanske inget rolig Hade en Sierra -92 i familjen förut och för att ligga på 120 hk gick den rätt bra (och snålt!!) och den var riktigt rolig att köra! Helt okej väghållning och den gick bra att busa med Skeva bromsskivor är i princip standard, men växellådan håller för mycket effekt och våldande, annars skulle den väl inte sitta på på Cosworth med?


Här har du en som ägt hur många Scorpio som helst. Kan säga såhär Scorpio är en kanon bra bil MEN bara om den skötts om väl!! 2,9 12V motorn är skottsäker helt enkelt. 2,9 24V känslig för kamkedjeras. 2,0 DOHC är en kanonfin motor enda svagheten är att topplockspackningarna går lätt. Automatlådorna, tja inte alls så dåliga som folk säger, (kanske håller kvaliten under volvo 850) manuella lådorna, inte den goaste lådan men inte hemska som en Volvo 740. Bra låda håller utan problem. Rost tar tyvärr många Scorpio underhåll rostskydd och tvätt är viktigt. Vanligt fel är kärvande bromsar bak (bakre ok) (kostar ca 1200:- st men är lätt att fixa själv) Bränsleförbrukning. 2,9 12/24V ca 1,2 blandad körning 2,9 manuell låda ca 1,0L blandat 2,0 DOHC automat strax under litern blandat 2,0 DOHC manuell ca 0,8L blandat Övrigt en stor tyst och bekväm bil. Har haft väldigt massa Scorpio och alla har fungerat utmärkt, prakexemplaret är vår 2,0 DOHC -90 (inköpt 1992) som gått över 36000 mil. Största ingreppet som gjorts på den var ett kopplingsbyte vid 25000mil. Allt fungerar, bilen känns bra att köra dock är värmen lite dålig i den nu. (brukar hjälpa med att spola värmepaketet) så vem sa att en Scorpio är dålig? Mitt tips är helt enkelt att hitta en Scorpio som har vårdats väl då håller de i evigheter. Liken man hittar på blocket för 6000:- är inget alternativ!! 1985-1987 2,0i OHC och 2,8i inga höjdare direkt. 1988 kom 2,9L maskinen betydligt bättre än 2,8! 1990-1992 Första DOHC motorn kom sent 89, men såldes som årsmodell -90 (undantag finns) 1992-1994 har den absolut bästa kvalitetskänslan. 1994 kom även krockkudde så absolut inget dumt val. 2,0 motorn är 12V och inget annat. Den nya 2,0 16V kom först 1995 i Scorpio fanns tidigare i Mondeon. Allt dåligt som nämnts i tidigare inlägg stämmer jättebra in på Scorpio 95-98 så akta dig för dem!! Även Mondeo 93-00 är rena problembilar. Elektroniken spökar mm. Mycket sämre kvalitet på allt, sämre säten ja det är ren skit. Har du några frågor tveka inte att fråga. Lycka till och God Jul


scorpio är en bra bil tycker jag med har sj hafft en 94 2,0 doch manuell låda du sitter som en kung och du åker med komfort om vi säger 2,0 så är den hyfsat pigg för att vara en 2,0l på 120hk och är rätt snål i förbrukning. annars tro jag att d.fagersten fick med det mesta. och för er som säger att det är skit bilar kan jag inte hålla med om vissa ex kanske är inget vidare men hur skötta är dom? trött på skit snack om ford nu. lycka till vid köp


Köp en 740/940 i stället, bara skit med Scorpio mycket rassel och bläng på dom, enda som är bra är på dom är motorerna..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka