Köpråd: Mercedes 200slk eller Bmw z3?

Hej! Har nu fått ett fast jobb så nu funderar man på att köpa en ny bil fram till sommaren! Bilen jag vill ha ska vara snygg,sportig och snabb! Mina förslag är Mercedes 200slk och Bmw z3! Jämförelse? Storleksmässig?(är ca 190 lång) Min budget ligger på ca 70-75 000 kronor, så hör gärna av er! Mvh Martin



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes 200slk eller Bmw z3?



jag röstar på Z3 ! SLK är inte ngn riktig bil. väldigt Små i samma storlek som vw polo... kika istället på CLK! Clk är GOA bilar det med.


Aha, för har test suttit den nya slk och den var helt värdelös storleksmässigt! Nja, skeptisk till clk då det utstrålar lite väl mycket pizzeria över den modellen! Men tack för hjälpen:)


Här är ordspråket "Bmw kör man Mercedes åker man" tydligt, SLK är en liten glidare oavsett fart eller väder medans Z3 är mer gammaldags sportbil. Det vill säga inte samma praktiska tak men å andra sidan betydligt mer körglädje. Å andra sidan, för 75k letar de bland de billigaste bilarna på Blocket. Och det är sällan i den klassen de välskötta fina bilarna finns. Mitt råd är att titta vidare, vill du ha en liten roadster kika på Mazda Miata. Eller varför inte en riktigt fin större 4sits cab som Mercedes E-klass cab, MB CLK eller Bmw 3-serie cab?


Jo, det stämmer att det är bland de billigaste jag letar. Och jag vill ha någon lite mindra sportigare bil dvs ingen 3 serie.. Och en Mazda Miata känns lite väl orkeslös enligt mig.. Men men om man har en begränsad budget så har man.. Men är Eclipse spyder-03 ett bättre val??


Jag tror inte på Mitsubishi i alla fall, och du behöver inte vara orolig för 4an i Miata direkt. Varken 1.8an i Z3 eller 200an i SLK är pigga och det är dem du hittar för 75k, skulle du hitta en 230K eller en 2.8 för de pengarna skulle jag tro det är nått skumt med den eller så är de slutkörda.


Men Miatan känns lite som en "tant som tror hon har köpt sportbil"bil.. Men men , kan ju kolla och se vad jag tycker om dem!


z3 säger jag specielt coupe modellen


SLK helt klart den snyggare av dom enligt mig iaf. Går rätt duktig oxå.


SLK ska du ha skön komfort och oavsett vad folk säger så är det helt ok utrymme, motorn är pigg iallafall 200komp och uppåt visst är jag lite partisk menmen kompisen hade en z3 och kan säga att det inte var samma "lyxiga`` känsla i den



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka