Köpråd av vardagsbil ca 50.000-100,000kr

Tjena nu kommer jag med den uttjatade förfrågan om köpråd av ny bil detta pga att jag köpt bilar utan att fråga och kollat runt innan.och detta har lett till tråkiga reparationer mm Krav ; Pris 50.000-100.000 kr normal men ändå hyfsat ögonvänlig 4-5 sittplatser ej kombi då jag har svårt för deras form mm ålder 03-> mil max!!!!!! 8000mil normal acceleration med andra ord omkörnings vänlig så max 8,5 sekunder 0-100 gärna snabbare bra komfort och väghållning (8,5 sek vägledning sen min förra bil som vart tillräcklig för min del) billigt ägande bensinare olika bilar jag kollat på är ;ford mondeo st220 ;skoda octavia rs ;hyundai coupe ;toyota celica ;mazda 6 2,2 sport kom gärna med egna förslag på modeller (med för och nackdelar) även invändningar på de modeller jag kollat på tack på förhand/ROBBAN



Svar på inlägget: Köpråd av vardagsbil ca 50.000-100,000kr



Bmw 330i E46:+ Väghållning, balans, underbar och snål sexa, körglädje, kvalitet - Försäkringspremie Saker att se upp med hittar du på www.autopower.se under "begagnatguiden" för E46 Alfa 156:+ Väghållning, körglädje, känsla och "själ", den bästa fwd i klassen jag kört. Grymt med bil för pengarna. - Håller Alfa Romeo? Är lite si och så med det, men oftast är det under kategorin småfel. Samt service och reservdelskostnader. Finns en del att läsa på www.alfapower.nu Mercedes C-klass + Härlig och tillbakalutad bil som ändå kan bjuda på lite skoj om man vill. - I mina ögon bjuder Bmw E46 på allt detta och lite till, och frågan är HÅLLER verkligen en Mercedes? Enligt min erfarenhet, och om man kollar statistik, så är det rost och elfel, rost och elfel i massor. Edit:Lexus IS200/RX300 + Driftsäkerhet, bedövande komfort, diskretion - Inbjuder inte till lek, inredningskvalitet a´la 90-tals Corolla För tyskarna ovan får du nog tulla på antingen åldern eller miltalet om du inte har tur att hitta rätt direkt, men det är de (i alla fall Bmw enligt min erfarenhet) värda. Alfa har en stark fördel i att märkets rykte gör att de har dåligt andrahandsvärde, vilket gynnar begagnatköparen.


bmw 330in e väldigt fin med m paketet men de flesta är automat i den prisklassen .men det tål att kollas mer å tänkas på har kört en e46 04 dock m modellen med full AC Schnitzer utrustning å de e den goaste bil jag någonsin kört


Jag kan säga att mondeo med v6:an är väldigt fin bil för pengarna. Orken räcker till och väghållningen är faktiskt helt ok för familjebil . Måste säga att komforten i dessa är riktigt fin, mycket tystgående. Plus med att inte ha st:n skulle vara försäkringen.


kollade upp försäkringen på mondeon lite snabbt senast i går tyckte inte det vart så farligt typ 1400 tror jag det va - den grupp rabat jag har på swedbank typ 200 kr eller någe men har hört lite om rost problem på dem?


ingen som har invändningar på de andra angivna modellerna?


En VW Passat från 04-05 kanske? bra utrustning, Esp, xenon, regnsens och lite sånna grejjer Med 1.8T motorn är den helt ok att köra. Känns som en exklusiv bil att köra. Relativt billiga delar och försäkring. Lätt värt en provkörning!


Det har jag ingen erfarenhet av, farsans -03:a är typ fullutrustad och det har inte vart några problem med nåt. I och för sig har den bara gått 3500 mil :p


passat vist fin bil i sig men lite tråkig och har hört att 1,8t v.a.g motorn är väldigt väldigt tråkig i sej men välutrustad till bra pris e den .. jo forden drar ju en del men sen e den väll lite små törstig med tanke på vikt och motor?


hmm ingen som har någe om hyundaien?






men kom igen nu behöver lite kött på benen innan inköp och att tillägga så sålde jag min bil för några veckor sen och min stackars högerfot får snart ryckningar hehe så nu måste det snart in en ny bil


Har du tittat på Accord 03- med 2,4liters motorn. Mycket hög kvalitet o driftsäkerhet rent tekniskt. Väldigt mycket mer bil än andra japanare vg inredning/kvalitetskänsla. Pigg men fortfarande ganska snål.


vist accorderna är riktigt fina men har gått för långt för min budget. hehe känner mej som en liten barn unge nu haha .vet att allt inte hänger på milen men känns bra att de inte har gått så långt . hemskt vad svårt det va att få fart på denna stackars tråd som är riktigt seriös för en gångs skull Inte ( fjortisdrift jag "ska ha" en bil som går att burna med för 100k för min pappa har lovat mej det) har fast jobb och finns inga tecken på nedskärningar (är servis montör inom vvs) nej så kom igen å hjälp mej nu /robbban


Honda Civic Type R kanske? Går att få tag i fina såna för 100 k! http://www.blocket.se/alvsborg/Honda_Ci . 22&w=3


har kollat dessa lite med men skrivet som teknikensvärld och bilbesiktningen (fina bilar men softast körda av unga förare som kör som troll och tror de e mickael shomacher (stavning?) men annars fina bilar en annan sak att nämna är att den ska kunna lasta för normal semester och vara bekväm för längre sträckor hadde en opel calibra innan och det gick att lasta hyfsat mycket i den fortsätt skriva nu grabbar och flickor


St220n är ju häftig, man sitter som en kung i recaro stolarna iaf. En Civic skulle jag inte ens ta om jag fick en, makalöst fula bilar.


Mazda 3 mps


Lycka till att hitta en sån för under 100 k


Volvo S40 T5? http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_S . _3&w=3


I princip så håller jag med dig att det är intressant att hitta en som inte gått så långt, men kom ihåg att Hondas K24 är en av världens idag bästa motorer. Otroligt pålitlig och driftsäker. Jag skulle hellre köpa en Honda med K24 som gått 20.000mil, än en Audi 1.8T som gått under 10.000.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka