Köpråd: Ford Focus St-09 eller Mazda 6 MPS

Hej, ska skaffa ny bil och har fastnat för dessa två, alltså Ford Focus ST och då blir det en ny. eller Mazda 6 MPS begagnad. vet verkligen inte vilken jag ska skaffa och hoppas på att kunna få hjälp att välja av er som kört en eller bägge? vad gillar ni mest och minst med dom? tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Focus St-09 eller Mazda 6 MPS



Mazda 6 MPS har jag tyvärr svårt att uttala mig om då jag aldrig kört någon, men Focus ST har jag haft 2! (Är barnsligt sugen på en tredje med! Mysig bil med otroligt trevlig motorkaraktär och ljudkuliss. Volvomotor gör att det finns mycket trim till dom här på hemmaplan om du inte är nöjd med org. effekt. Uppåt 300 hk kan du plocka ut utan några större förändringar under huven. Växellådan kommer från S60R (300 hk org.) så den klarar ökad effekt! Tyvärr enbart framhjulsdrift, men chassit är satt åt det överstyrda hållet så att åka med lite "bakhas" är inga större problem. Kommer en "Black Edition" som 2010 årsmodell, svart metallic med svartlackade fälgar som std! Enda negativa jag har att säga om bilen är hög sopparäkning, men vilken turbobil har inte det? Lycka till med valet, misstänker att Mazdan är en trevlig bil den också!


+ för motorn på forden, jävligt snygg också, sportig. Mazdan går sjukt bra men är större och tyngre(4wd) än forden, ger väll inte samma sportiga känsla. inte kolla på mazda 3 mps? dom går bättre än 6an och har diffbromsad låda. Rost behöver du inte oroa dig för om du väljer en skapligt ny mazda, dom rostar inte.


Så sa Mercedes också och slopade rostskyddsgarantin, och vi vet ju hur det gick? Det var början på ett stjärnfall utan dess like Men skulle nog välja Mazda 6 av dessa, har inte kört den men tror den är (lite) lugnare och lättare att leva med till vardags. Forden är förmodligen roligast, för stunden.


Tack för svaret, du verkar kunna en hel del om focusen och har gett mej mer inblick i den, har ju tyvär inte provkört den än men den låter gansak underbar. är den rolig att busköra med eller duger den mest åt att köra "vanligt"? och det med bensinen spelar inte så stor roll, bättre att lägga pengar på det än att slänga dom på nått annat


Nja, inte direkt, det är en M66 FWD-låda i Focusen, i S60Ren är det en M66 AWD-låda. Skillnaderna ligger i utväxling och/eller utformningen på lådan i sig. Sexans växel är vridmomentspärrad, åtminstone på S60Ren. Antar att trådskaparen sett denna?


Ok, jag har fått uppfattningen om att Mazdan är ganska sportig i MPS utförandet, men jag kan ju ha fel eftersom jag tyvär inte haft tid att provköra denna heller Det som lockar mest med Mazdan är nog ändå fyrhjusdriften, och att den ändå har ganska mycket power. Jag väljer såklart en som inte har nån rost och ser till att rostskydds behandla i så fall för jag kommer ändå ha bilen åretrunt.


Tack, ja det är frågan om vilken som är bäst att leva med hela tiden, eftersom jag vill leka ibland också men även kunna ha den varje dag till att göra vardags sysslor.


Hehe, tror vl inte det har så stor betydelse? den borde väl tåla ungefär detsamma? men sånt kan ju vara bra att veta ändå Jepp har sett den, och även clarksons/top gears recension av mazda 6 MPS och det har inte gjort mitt val lättare direkt


Vilken är billigast i inköp då? Underhållskostnader? Hur tålig är fyrhjulsdriften på Mazdan? Vet att Focusen har quaife-diffbroms i lådan, så den ska både driva bra och vara tålig mot enhjulsspinn.






Värt att tänka på med MPS'en är att styrservon inte hänger med vid snabbt rattande t.ex konbana, inget jag upplevt själv då jag aldrig kört en MPS men har läst en hel dom om modellen.


Mazdan blir billigare att köpa, men kanske något dyrare att äga, så kostnaderna på dom går på ett ut ungefär. Jag vet faktiskt inte så mycket om mazdans fyrhjulsdrift, det är en av anledningarna att jag skapade den här tråden så att nån som kanske vet mer kan ge tips och information om sådant.


Ja det är ju ett minus ju, hade ju kanske vart bra att veta hur mycket det ställer till det? eller om det bara är i väldigt extrema fall. men helt klart något tråkigt.


Var inte det något som kom fram under Teknikens Världs älgtest av standardmodellen och åtgärdades långt innan MPS kom? Eller Mazda fick aldrig bukt med det?


jag har kört båda bilarna och kan säga att en ST ger mest körglädje. Mycket trevlig bil!!


Svårt val!Men jag har haft en mazda 3 2.0 liters Aero sport inte ett fel körde över 6000 mil.. Ford st modell-09 är grymt coola, mazda 6 är helt ok men lite tyngre en forden.. Forden är nog ett val om du vill ha mera krut i kärran.. mazda 6 mera utrymme och glida fort val:)


okej, tack så mycket! tråden lutar mer och mer åt att det blir en ST verkar det som det ända jag önskar mer av den hade vart fyr- eller bakhjulsdrift, men det är ju inte så jätte viktigt kanske,


till saken hör ju att focusen gör 0-100 på 6,8 och Mazdan gör det på 6,6. det kanske inte äns märks vad vet jag (?) och jag vet ju inte hur dom går därimellan så att säga. Men jag tror du har rätt i det du säger ändå att STn är mer "rapp" kanske, och speciellt om man lägger till några hästar så kommer säkert den gå bättre


Om du jagar bakhjulssladd, så ger Focusen dig det på kommando, så styv som den är i röven. Syns ju tydligt när Clarkson kör den.


Tycker Forden verkar vara vettig både i inköp och ägande. Trevlig design och bra prestanda. MPS-designen tror jag inte håller lika länge (tvålkopp?)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka