Köpråd: Snål dieselkombi, Subaru?

Hallå, farsan ska köpa ny (ej beg) bil. Kräven är; - Snål diesel - Kombi med bra utrymmen - Inte allt för klen, T5an har man vant sig vid - Helst AWD - Bra kvalité, grejerna ska hålla och det länge Ska fungera som pendlarbil och allt-möjligt-bil. Ska gå att dra släp på vintervägar på ett säkert sätt. Ska rulla typ 4000 mil om året. En kompromissbil med andra ord. Budget: 300k plus-minus 30k. Vi funderar på nya Subaru Legacy 2.0d, kostar 320k fullutrustad med skinn och xenon bl. a. Är det ett klokt val, håller en sådan i 50 000 mil eller är det skit efter 20 000 mil? Rostar de som sjutton??... Vi har även sneglat på BMW 3-serie, framför allt 320D. Dock känns den liten och med den utrustning som krävs alltför dyr. Men kan en snik-BMW vara bra ändå??



Svar på inlägget: Köpråd: Snål dieselkombi, Subaru?



Audi A4 2.0TDI 170hk med Quattro vore nog inte ett dumt val men i överkant på budgeten kan jag tänka mig... Bara in o bygga ihop en på Audi.se o visa far din! Där är det iaf bra kvalité och riktigt grym AWD:) + att den går snålt... Tycker Subaru's kvalités känsla har varit riktigt usel på del bilar jag kollat på... även om mekaniska kvalitén säkert är riktigt bra! men där vet jag för lite för att uttala mig egentligen...


jag skulle inte köpa en subaru diesel. inget ont om subaru med en diesel boxermotor är helt hopplös. så jag skulle intre köpa en sån..


Du får gärna utveckla ditt inlägg lite mer. Vad är det som gör boxer-motor så dålig?


Vad jag har läst om den motorn ska den vara grymt fin. Kan du förklara varför den e kass?


Det där med boxer diesel verkar vara lite som med franska bilar:) Antingen hatar man dem eller så älskar man dem! Nu tänker jag inte ta sida i någon av frågorna! Har nämligen läst artiklar där boxer dieseln är så fruktansvärt prisad och fruktansvärt hatad:) Av erfarna motorjournalister båda 2...


Säkert en grymt fin bil en A4, men rätt utrustad på tok för dyr, typ 360-380k. Har också hört att förra generationens Subaru var skitbilar, men att de nu bättrat sig. Visst, det är ingen BMW/Audi i detaljkvalitén men jag e sugen på dess fina mekanik. Boxermotor och konstant 4wd låter bra.


Så är det nog, finns ju anledningar till att det inte sitter boxermotorer i varje bil. Men det låter smart, och den är ju rätt snål ändå. Sen har den kamkedja också tror jag, det är ju positivt. Trött på att byta kamrem för 10k. Någon som har kunskap om Subaru och framförallt dieslarna kan ju säga ett par ord.


subaru är jävligt bra bilar mekaniskt, skulle ta en subaru framför en audi alla dagar. kan inte finna någon anledning att välja en audi utom shysstare inredning o detaljkvalitet men så jävla viktigt är ju inte det hellre en bil som bara går och går


Det som lockar! Men vill ju samtidigt inte åka runt i en rostig plastbalja...






bara o kosta på underredsbehandling varje år när bilen har 3-5 år på nacken så har du en bil som bör överleva dig Största problemet med alla nya bilar är ju elen så ju mindre desto bättre är mitt motto


Jo det är rosten som är den skrämmande faktorn. Underredsbehandling lär krävas iaf!


Bmw 3-serie behöver förmodligen ingen närmre beskrivning, jag tror du hört dess för och nackdelar tidigare. Nya Audi A4 är en riktig kanonbil, bortsett från den vanliga kombinationen av superlativ och stabil eller välbyggd är den en av få moderna bilar där man med rätta kan hävda att framhjulsdriften knappt känns. Men hur bra bil det än är så finns det också nackdelar med att ingå i en koncern, de billigare syskonen från VW och Skoda håller visserligen inte samma nivå. Men skillnaden i känsla och kvalitet motiveras inte av skillnaden i pris. Hade jag haft valet, och hade min budget utan problem rymt en A4 med den utrustning jag velat ha, hade jag utan tvivel valt A4 av dessa tre. Men när valet nu står mellan en snik A4 eller en riktigt välutrustad Skoda/VW hade jag valt någon av de senare. Skoda Yeti är en bil som imponerade på mig, smidigare än de bilar du kikat på hittills men bör rymma lika mycket som en Touring eller Avant. En Yeti TDI 4x4 170hp i relativt välutrustade Experience-grad (ingår tex dragkrok, hillhold, klima, farhållare, parksensor, bluetooth handsfree etc) kostar 286.000:- Då får ni en trevlig och smidig bil man sitter högt och bra i, och som inte gör bort sig utanför vägen heller. Det gäller bara att kväva prestigetänkandet i det här fallet


Först och främst, en Skoda Yeti lär min far aldrig lägga 300k på. Största anledningen till bilbyte är driftskostnaden. En Skoda tror jag felar rätt bra där, men den kända kvalitén... Därför lockar Subaru, de har ju de nöjdaste ägarna samtidigt som de har pålitlig teknik. Känns mycket mer för pengarna att köpa en Subaru för 300 än en Skoda för samma belopp. A4 ryms inte i budgeten, Volkswagen är inte intressant då de inte riktigt stämmer med de önskemål vi har och som andra märken kan erbjuda. BMW 320D med bakhjulsdrift, snikvariant utan så mycket utrustning mot en fullutrustad Subaru Legacy 4WD, det är frågan det. Hur är en snik-BMW som bil, trivs man med den eller??


Varför tror du att den 320d är snålutrustad för 330 000:-? Du får med både xenon, sportstolar, regnsensor, backsensorer, skinn och mycket mycket mer för 330 000:- Därmed säger jag inte heller att BMW är erat bästa val. Det ENDA sättet att bestämma sig i en sådan här situation är att ta en dag, två eller kanske tre och åk runt. Prata med försäljare, provkör bilarna gärna ett par timmar var och känn er fram så kommer ni garanterat finna det ni söker.


Eftersom att grundpriset är 323 kkr för en 320D touring tror jag det är svårt att hålla sig inom vår budget och samtidigt få mycket utrustning. Har tips på var man hittar denna BMW med "xenon, sportstolar, regnsensor, backsensorer och skinn" för 330 kkr så kan du gärna tipsa mig. Och det lilla problemet är att jag bor i en liten j*vla håla som saknar handlare för BMW och Subaru. Vi vart iväg för ett par veckor sedan och skulle provköra en 3-serie men den närmsta handlaren hade inga sådana tillgängliga. Så innan vi far en massa mil och provkör vill jag ta reda på om de är värda en provkörning. Mest tveksam till en Subaru, lite japan-varning, vill inte ödsla tid på skit, så vill höra vad folket tycker om bilarna helt enkelt.


Det har varit riktigt förmånliga paketerbjudanden på Comfort och Dynamicpaketen till E90 nu under en längre tid vilket för att rabatterna har hamnat på ca 10-12% totalt sett.


Jo det har jag sett. Men blir valet en 320D så väntar vi tills den nya modellen som är miljöbilsgodkänd kommer, och då är det nog inte så mycket rabatter. Dessutom ingår väl inte skinn i rea-bilarna?..


Saab 9-3 Vector TTiD kanske kan vara någonting? Fin bil med enligt papperna stark och fin motor


320d miljöbil går att beställa redan nu inga problem. Rabbaterna kvarstår eftersom att dom ligger/låg för hela E90 serien. Skinn är alltid ett val och jag skrev det mest för att det ryms i budgeten du pratade om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka