Köpråd: Ford Mondeo 1997 - 1999

Hallå tänkte köpa ny bil för ca 10.000 och har börja sneglat åt mondeona..dom ges ju nästan bort gratis ...har läst runt lite, och motorn i dom verkar vara föråldrad, men vad gör det ? för den går inte sönder i försa taget va ?...sen var de mycke problem med spindelleder..men jag har inte tummen mitt i handen..så sånt kan ja byta själv, om de skulle behövas. sen drar dom ganska lite bensin med va ? ska man ha en volvo från 98 får man ju punga upp med minst 30.000...vad har ni för åsikter ??



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Mondeo 1997 - 1999



Mondeo är billig för att den inte håller, tycker den ligger långt ner i tillförlitlighetslistorna men framför allt har jag hört en väldig massa klagomål på den. En Volvo för 10k är bra mycket mer bil än en Mondeo för 10k. För omkring den pengen får du en Volvo S40, sägs visserligen inte vara det pålitligaste den heller. Men bra mycket mer bil för pengarna är det, och den håller då bättre än Mondeo. Citat:


jag tycker du ska köra på det, min första bil var en mondeo 1997, jag hade den i 2 år o var väldigt nöjd med den, dels för att den såg bra ut o gick bra (131hk) o billigt dessutom. landade på ungefär 0.9 liter blandad körning. monterar du dit ett öppet filter så får du ett jäävligt skönt ljud från Zetec motorn, kolla gärna in min gamla lycka till med köpet


940 känns för gamalt är trött på 740is nu..i princip likadan bil s40'n tycker jag är riktigt fina...men sitter en äcklig renault motor där i va ? då tror jag nog mer att mondeon motorn är mer skottsäker


Har två kompisar som kör/körde mondeo -96 och -98 i några år. Ingen av dom har råkat ut för några större fel, nåt rostigt avgasrör, bytt nått bromsrör annars inga problem. Dom valde Mondeo av samma anledning, mycket bil för pengarna!


där ser man :-]


Morsan har en, går som en klocka! Men stora PROBLEM med rosten faktiskt!


Kolla även opel omega även dem är sjukt mkt bil för pengarna mest rosten man ska se upp med på dem


Det sitter bla en äcklig renaultmotor i den


hade för mig att de sitter mitsu motor i snik s40n, sen finns dom ju med volvos 16v vitmotor med utan eller turbo som de inte är nå fel på.






Jag hade alltid en varm jacka och gympadojjor i kofferten på Mondéon. Polarna retade mig ända tills den dagen bilskrället gick så varmt så motorn skar på motorvägen (tempmätaren sa fortfarande normal temp) så.... mja mycket bil för pengarna må hända, men driftsäkert vet i tusan. Hellre i så fall en 740GL i lite bättre skick, eller kanske en Galant/626:a Nä, ford från 90tal var ingen hit faktiskt.


men denna mondeo är ju en av dom bättre än dom tidiga så köp om du vill ha en. allt bero på hur tur man har så är det med allt. vi har haft Ford i många år och varit nöjda. och ja rost är ett problem tyvärr men försök att hitta en som är i hyggligt skick så lycka till



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka