Köpråd: BMW eller Mercedes - Bränslesnål

Jag funderar på att köpa en bil. Det får bli antingen en BMW 316 eller en skattebefriad diesel Mercedes som drar jätte lite. Eller en BMW 325. Årsmodel på BMW ska vara 80-talare och tidig 90-talare. E30 typ, fast med 4 dörrar.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW eller Mercedes - Bränslesnål



aha prisklass då?


En gammal diesel Mercedes kan du köra på matolja/frityrolja om du verkligen vill


Mercedes = 10000 kr typ BMW = Runt 5000 kr. Min kompis köpte en 316 för 3000 kr och den var skattat och besiktad.


Okej hur länge höll den då? för 5000 kr skulle jag aldrig äns titta på en Bmw då man har tur om man hittar något som inte är söder kört, och Mercedes kan jag inte modellerna på


Om du inte har mer än 10k och du vill ha en snål bil, köp en golf eller något japs, typ civic.


+ på den. Jag hade hellre köpt en civic eller någon micra om det skall vara bränslesnålt för den pris klassen


Micra K10


Men drar inte en W123 eller kompakt Diesel ca 0.6-0.7? Det är snålt. Men att en BMW 316 är dyr så vet ni inte priserna på dom. 316 är billiga, men jag vet inte hur mycket dom drar. Jag vill inte ha en mica för det är fattiglappstil.


En k10 drar 0.5 och kostar mindre att köpa. Billig försäkring också. 316 för 10? Gränsfall.






Det gör dom säkert, men Civic drar mindre. Jaha så en Bmw 316 för 5k är inte fattiglappstil? eller en W123? haha det är inte stiligare med en sån, bara billigare och drift säkrare med en japsare. Förutom merca dieseln då som verkar gå och gå tills världen går under För mig är inte en 316 en Bmw det är bara en misslyckad cykel gjord av något annat.


+1 lodieseN Billig BMW låter inte som en bra ide.


Nej titta bara på min har bara haft problem med den, och då betala jag ändå 12k för en 90a haha med 20k mil på mätarn, alltså inget Eller ja innan jag turbo konvertera den iaf, efter det så får jag ju skylla mig själv för felen som kommer. Men tittar man på blocket på Bmw för 5k får man ett trasigt topplock


Okej. Då skiter jag i BMW för den verkar vara skit. Men hur är Mercan då? Jag vill ha en Mercedes som är skattebefriad som körs på diesel. Den ska dra så lite som möjligt.


BMW är INTE skit, men en 316 är inte bara långsam, den är inte lika snål som en civic heller. Men en gammal merca är alltid fint


I den prisklassen är det ett lotteri om du blir nöjd eller ej. BMW eller Mercedes spelar nog ingen roll...


Andledningen varför jag väljer mercedes är att dom har typ lika bra kvalité som en gammal volvo Sen är det ju att dom är billiga att köra och ingen skatt, samt dieselskatt. Billiga delar också. Men jag måste veta hur mycket dom kostar att äga och hur mycket dom drar. Komfort osv. Den får inte vara sönderkörd av en "raggare".


Nej då BMW är bra, men för 5 k kan jag iaf säga att det är skit i sandlådan, så Merca kan du ju satsa på vad är det för årsmodell på mercan du siktar på? skattebefriad alltså jäkligt gammal? du måste ju gilla att meka om du ska köpa en gammal skattebefriad merca, men kan inte säga så mycket mer om dem eftersom jag inte kan något om dom.


En äldre dieselmerca kostar mer än 10k i inköp i alla fall. Om du vill åka billigt, köp en Micra eller en civic typ...


En gammal hederlig 518 E28 kanske. Bränslesnål maskin. Dessutom liten gnutta körglädje.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka