Köpråd: Nissan Skyline R33

Har funderat länge på att skaffa en "Skajja 33:a"... och jag undrar finns det några typiska fel på dom? Villken motor är mest pålitlig RB26DETT eller RB25DET? osv... Tack på förhand!!



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan Skyline R33



www.skyline.se/forum Det är bra bilar, men som oftast körs väldigt hårt. Kolla efter vanliga saker som knack och rassel, går växlarna lätt i osv? RB26D är mer pålitlig men absolut inget fel på RB25..


Som sagt innan, skyline.se Mycket är upp till skicket på bilen i sig. När det kommer till motorvalet handlar det om GTR eller GTS-T. GTR (RB26DETT) har 4wd, dubbelturbo och lite andra trevliga delar. GTS-T (RB25DET) har rwd, singelturbo och är oftast billigare. Men söker du på skyline.se så blir det lättare.


En sak att tänka på, det finns SPEC1 och SPEC2 av R33 GTS-T, det är samma motor men nyare version på spec 2 är nyare, årsmodeller från -96 och nyare är spec 2, vet inte riktigt vad som är "bättre" med spec 2, men det är skillnad när man söker karossdelar osv HICAS brukar kunna strula en del, kolla om den är borttagen, trasig eller fungerande Kolla om fartspärren sitter kvar, antal ägare, ju mindre ju bättre Beror på vad man är ute efter men ju mindre det är skruvat i den ju bättre tycker jag, kolla hur långt den gått och gör ett M-Test innan du köper Det gjorde jag GT-R är svårare att leka med (om man nu har sånt i åtanke) men snabbare i starten (iom AWD), GTS-T har RB25DET och GT-R har RB26DETT, GTS-T är mer populär och kostar lite mindre att äga, och man slipper ha fyrhjulsdrift (vilket kanske är otrevligt när / om saker börjar gå sönder), och det finns även en GTS utan T, altså en R33 GTS utan Turbo, dessa brukar vara lite billigare (och tråkiga? ), är lite osäker på vad det är för motor i dem, RB25DE heter den nog (gissar) ;P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka