Köpråd V70/V70N

Har tittat lite på en V70 mellan 98-04 båda karosserna och är mest sugen på automat. Har dock fått höra att automaten drar fruktansvärt mycke bensin, stämmer det?? T5a hade ju varit kul att ha men hur mycke dyrare är dom att försäkra och drar dom mycke bränsle också?? 2.4 170HK är ju det andra valet då och hur är dom motorerna?? Bara går å går eller är det nåt som krånglar på dom?? Har fått höra att dom elektriska spjällhusen brukar krångla och är dyra att byta och att bara volvo kan programmera in dom, stämmer det?? Har nästan alla volvo 5or problem med vevhusventilationen?? Har hört att det har trilskas på många av dom och det i sin tur ger det klassiska problemet med läckande packbox vid svänghjulet... detta är ju en MYCKET populär bil och finns hur många som helst av dom så några här inne måste väl kunna dessa??



Svar på inlägget: Köpråd V70/V70N



aut drar sås,alla volvo sörplar i sig en del.de är ju inte kända fö att vara snåla direkt.. köp för fan inte en utan turbo,söligare blir det inte!( familjen har haft båda ) varför inte 2,4t eller 2,5t? vi har sistnämda nu!går skitbra för att vara aut..jäklig pigg t5 är överskattat om du bara skall ha en sjysst familje snurra. bästa tipset är att åka till en volvohandlare och provköra de mod du är intresserad av,men turbo är ett måste. tyvärr 1,3 i stan korta sträckor (pappa lat) full lastad semesterpackning- runt 0,9 1,1 landsväg/motorväg om man fiser ända ner till 0,6 JObbar som leveransmeck/rekondare/däcktekniker på volvo..


Om du ska köpa den gamla karossen med sugmotor så välj 00 då är det den nya lite snålare motorn. Jag har själv en s60 aut 01 och den kör jag på 0.78 blandad körning, visserligen med orginalstorlek på hjulen 195/65-15. Packboxen läckte på dom äldre bilarna och vevhusventilationen är inget större problem om bilen är servad med bra olja.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka