Köpråd Volvo V40 T4 '98

Tjena! Ska förmodligen bli ägare till en Volvo V40 T4 '98 i helgen, så tips på vad jag ska kolla efter för fel på den hade varit toppen då jag ska köpa en Volvo för första gången! Kan ju tillägga att det är privatköp också så alla tips är välkomna. Hur är bilen för övrigt ni som har erfarenheter? Tack på förhand! Mvh, Nas



Svar på inlägget: Köpråd Volvo V40 T4 '98



Att göra ett M-test är aldrig fel, om inget annat kan det användas som prutningsunderlag


Har haft en S40 T4 98. Den var underbar. Gick hyggligt original, drack inte så mycket, och snygg för sina pengar. Min hade gått 19k mil när jag köpte den och det enda jag var tvungen att byta under tiden jag hade den var bromsarna. Det du bör kolla noga efter är:Rost vid skärmkanterna och under skärmbreddarna. Skit har en tendens att fastna där. Rost på motorhuven. Rost vid antennen. Hade en S40 2.0T med Autotech steg 3 förut. Och T4 var en mycket trevligare bil att köra. Visst gick 2.0T bättre men jag föredrog T4. Den gick dessutom billigare. Inte så konstigt kanske. På Fas 1 har styrenheten en tendens att krångla. Detta brukar vara bytt, men kan vara värt att undersöka. Hoppas du hittar ett fint exemplar!


Kolla rost vid hjulhus dörrar, glapp i framvagnen, att handbromsen fungerar på båda sidorna, om du har möjlighet testa att "maxa" den på treans växel (50km/h och upp till ca 5000 rpm) den skall inte vara ryckig i axet för då kan tändspole eller data boxen vara deffekt. Annars så är det en trevlig bil lite slö före 3000rpm sen vi ca 3500rpm så kommer turbon, lyssna så att det inte kommer ett vinande ljud från turbon oxså. Lycka till med ev. köp.


Tack så mycket för svaren! Kan höra av mig imorn efter jag har kollat (och eventuellt köpt) bilen Slänger upp bilder med då Ha en trevlig helg!


var är bilderna då?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka