Köpråd: Opel Astra gsi 92-96

Hej! Som rubriken lyder så är jag intresserad av en Opel Astra gsi... Nån som har råd eller erfaranehet av sånna? Vad bör man kolla efter för brister på dessa? Dom är väl rätt pigga då det är samma motor som i Calibra 16v, men lite lättare? Finns det nåt bra alternativ i samma prisklass (20-30k)? *minst fyrsitsig *hyffsat pigg *enligt min mening rätt snygg *inte golf Tacksam för åsikter och förslag!



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Astra gsi 92-96



Rost är ju ett vanligt kännetecken iaf. Går förövrigt helt okej!


Ja det är väl Opels adelsmärke... Men hur går dom jämfört med säg en golf gti 16v? Nån som vet om dom går lika bra som Calibra 16v, för dom vet jag lite mer om!


Se till så att du hittar en bil med C20XE och inte en X20XEV även känd som äckeltech. 95 fanns både XE och XEV, 96 bara XEV. XE:n har 150hk och är samma motor som Kadett GSi/Calibra 16v medans äckeltechen är samma motor som i Vectra B/Omega B och levererar 136 trötta kusar och är allmänt tråkig.


Aha! Tack för det tipset!


Precis som Necrodamus säger! Se till att det sitter en C20XE Passa dig för rosten! Annars är de bara handla! Grymt fina bilar Calibran är chanslös mot Astran! Tror inte heller GTI 16v hänger på! Fixa chip till den! De gör grymt mkt! Mvh MISTER_OPEL


Det är såpass! Rost förstod jag att jag ska hålla utkik efter, det är ju fortfarande en opel.... Men till C20XE motorn är de samma låda som i Calibran då med? (f20) Sen har jag inte hittat nån så jag har sett nån bild på baksätet, Men det är väl så man kan åka i det?


Chip på en sugis? . Är lite att kasta pengarna i sjön det där.... Kan möjligtvis ge lite placebo effekt.


De är inga som helst problem att sitta 5 pers i den Samma låda, F20 De är GRYM skillnad med och utan chip! Original varvar den ca 5500 nåt och med chip över 8000rpm!


Härligt! Tack för alla superba svar! Ja, jag har nämligen fått uppfattningnen att de där motorerna är relativt lätta att skrämma upp lite i effekt! Polarns Calibra 16v då, den är chippad och lite uppställt bränsletryck och extraktorgrenrör, m.m och den går ju jävla fint alltså och säkert 170-180 hk iallafall..






Extraktor sitter det original på dom Jag blev besviken hur dåligt en Calibra går när jag åkte med en kompis... Astran min är så sjukt mkt piggare än hans Calibra Kadett GSIn jag har ska bara vara chippad och den hänger då på bilar med ca 300hk som tex S4or M3or S2or osv


Juste, så var det ja! haha okej, ja det lutar åt en sån helt klart, fräsiga bilar och rätt snygga!


Jaa, jag kan bara hålla med Förbaskat sköna oxå! Antispinn, styrservo, sportstolar osv Lite dålig ljuddämpning men klart bättre än Kadetterna


Hehe, ja dålig ljuddämpning är jag rätt van vid


Då lär du inte bli besviken Men fyll på dörrarna med nån bitumen matta och de blir stor skillnad!


Bästa bilden jag hade Ursäkta kudden


Det ser helt klart "beboeligt" ut! Ja, det är ju inte så svårt att ljudisolera lite extra om så skulle behövas. Du hade fina bilar du! och tack än en gång för alla bra svar och tips


Jaa oja! Jag har själv haft in 3st 100kg+ kompisar där Tack Tack! Bara kul att kunna hjälpa till


Jag har själv en Astra GSI, 1995(sista modellen med c20xe) Jag är grymt nöjd med min bil, Golfar åker man enkelt ifrån, har hängt av en något vässad g60 med min. man kan enkelt sitta bekvämt i både fram och baksäte. mycket större baksäte än de flesta coupeer, såsom bmw e30, audi 80 coupe osv. Går helt klart bättre än calibra. (extraktor sitter det orginal) svaga punkter: vevhusventilation, lackage på packningar t.ex. oljetråg och rost som vanligt hört talas om elfel också.


Det verkar som att det här är bilen jag letat efter då! Tack för svar! PS. Sjuuukt grym Corsa du har!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka