Köpråd: Familjebil med knuff under 7000mil

Som topic lyder söker jag en Kombi/Sedan bil (v70, a4, 9-3 - klassen) Kraven är att den bör kosta mellan 130 000 och 170 000. Det ska hända något när man trycker på gasen (drivmedel kvittar) rwd/fwd kvittar likaså. Man ska kunna sitta bra längre sträckor därför går alla fordar bort på en gång. Den bör inte ha gått längre än 7-9000 mil. Ni som vill tipsa om långmila skorvar typ BMW 535 från -99 kan strunta i att skriva. Det finns mycket trådar som liknar denna, men inga som kompletterar mina kriterier. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Familjebil med knuff under 7000mil



Jag tycker att du ska satsa antingen på en volvo v70 T5 eller en v70R båda är riktigt fina och goa och ett stort plus är att det händer något när man har tung högerfot!! Äntligen först med att skriva i tråden!!! Har hittat en bil som jag tror skulle passa faktist!! http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 17&w=3 Mvh Bolin


Det är svårt att hitta en 7000 milare till det priset dock ett riktigt bra förslag!


Jag såg det tyvärr när jag kollade på blocket men det är bara att vänta!! Glöm inte att kolla den jag la in i mitt första inlägg!!!


s4 avant. fast 7000 mil får man nog se sej om dessvärre.....


Ser nu att S60 T5 och V50 T5 går att få för de priserna. Är det något att ha?


Skoda Octavia RS kanske? Ja, jag ryser också av namnet men det ska tydligen vara bra bilar trots allt


S60 T5 är riktigt fina bilar som sticker när man trampar lite på gasen. V50 T5 vet jag att de kan vara sega med automatlåda men med manuellåda är de perfekta men de är inte lika sköna att åka i som S60 och V70!! Mvh Bolin


Skodan är inget att ha!! Går ju sönder i parti och minut! Mitt råd: köp INTE Skoda Octavia RS!!!!


Åka långt, knuff i maskin och humant pris. Då finns det bara Saab och Volvo att välja på. Saab har ett lägre andrahandsvärde än volvo, enligt mig mkt skönare säten och fina motorer vilket gör Saab till det bättre valet. Antingen så får du en ng9-3 med stor motor och rikt utrustad (finns en och annan Aero V6 som passar in på dina kriterier) men det kanske inte världens största bil... Eller en 9-5 med duglig motor men inget "extra fjong" (även om det är helt ok drag i dom å) lite mer sparsam utrustning men ganska rymlig och mycket trevlig att köra (vilket troligtvis 9-3an också är, men har inte kört någon själv)






Tja allt beror på vad man söker, enligt topic får jag intrycket av att du söker prestanda rakt fram men hur det går när vägen svänger kvittar. Du söker en bekväm långfärdsbil med lite tryck i, är jag rätt på det? Tips, Saab Aero. Mycket bil för pengarna eftersom som Saab går som de gör, står du bara ut med effektryck i ratten så:http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . 20&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/SAAB_ . 20&w=3 Tycker själv att 9-5 är mer bil för pengarna än vad 9-3 är, även om 2.8Tn inte ser helt fel ut. Eller om du vill kunna svänga ordentligt och hatar effektryck, är detta en neutral bil som går som tåget när vägen svänger:http://www.blocket.se/stockholm/BMW_330 . 20&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/BMW_330 . 20&w=3 Bmws delar är inte dyrare, ibland billigare. Service/underhåll är billigare och den drar mindre samt kvaliteten och driftsäkerheten är rent statistiskt bättre, men det är inte samma knuff i den som en chiptrimmad Saab. Och det var väl vad du var ute efter? Annars finns det Volvo V70 T5 eller varför inte 2.4t AWD? Men dessa ligger högre i pris än vad motsvarande Saab gör.


Tycker mitt bilval passar in där. Nissan Stagea. Sitter mycket bekvämt och kunde åka över 200mil på 2dagar utan att klaga på hur man satt (sov även i bilen). Händer saker när man trampar? Beror på vad man jämför med, men det kan röra sig lite. Automat för bekvämlighet (bara vid lek man saknar manuell låda). Drar vid landsväg ca litern, vid lek aningen mer. Högerstyrd, vilket jag älskar men värt att tänka på.


golf mk5 gti...så jävla många som kör kombi som aldrig behöver de. bagaget e inte direkt ruttet i dagens halvkombis


Skitsnack,De håller lika bra som en modern Volvo.


http://www.blocket.se/varmland/Nissan_S . amp;last=1


Håller med föregående talare, Och Skodan är en riktigt bra bil!


En utav mina kompisars mamma har en Skoda Octavia RS och det är något fel på den hela tiden och den får stå på verkastad nästan jämt och ständigt!! Det är den erfarenheten jag har av den bilen. Jag kan hålla med om att den är lika stor som en vanlig kombi. Mvh Bolin


Saab 9-5 2,3T Vector -06 eller 9-5 Aero -06 http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_5_ . 17&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Saab_ . 17&w=3 Vädigt prisvärda och rör bra på sig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka