Köpråd: 850 för 1500kr men med fel, värt och köpa?

Hej! Jag har fått ett erbjudande på en volvo 850 som är en 94:a gått ca 34 000 mil, i "bra skick". Drivlinan är ok på den men den har körförbud och behöver repareras. Den ska endast gå igenom besiktningen. Den har dessa tvåor: 1. ABS-indikering, varnar för fel i systemet. 2. Positionslykta, bak, ur funktion (osymetrisk markering). 3. Hjullager, fram vänster, glappt. 4. Färdbroms bromskraftfördelning, bak, bromsverkan ojämn. 5. Sidokörriktningsvisare, höger, ur funktion. Jag reparerar bilen själv, men är tyvär lite osäker på vad reservdelar kostar. 1: ofstast styrenheten vad jag har hört, ny sådan kostar 4-5k och beg kostar också mycket. Sedan har jag även hört att felet i dessa är kallödningen som är för svag, om man monterar bort styrenheten och lämnar in den på lagning kan det väl gå på max 200-400kr? 2: 400-500 kr på skroten? 3: Två frågor, svårt o byta hjullagret på dessa? och vad kan en sådan gå på? 4: Luft i systemet och antagligen dåliga skivor och belägg, ca 1500kr på biltema. 5: Säkring/ lampan / nått annat?, billigt i alla fall. Så det hela bör gå på ett ungefär 2300-3000kr, eller har jag räknat helt fel? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: 850 för 1500kr men med fel, värt och köpa?



abs-indikeringen kan lite väl vara abs kransen som gått sönder eller så är de massa rost i kuggarna. den kostar inte så många kronon och är lätt att byta.


Juste ja, det var också ett vanligt fel, får väl bli o kolla av felkoderna, fast kan ju inte felsöka utan bil. så jag förväntar mig det värsta.


Köp min 855 -94 för 6000 istället, skattad & besiktigad nästan ett år till . hör av dig via Pm ;:-)


vad äre för modell?


500kr för en positionslampa, det bör väl bara vara att byta en glödlampa på en 850? Eller vad var det mer specifikt den fått anmärkning på? Tänk sedan på att säljer någon en bil så här billigt, räkna med att det kommer komma fler fel än de angivna.


Självklart, men det räknar jag alltid med, tyvär har säljaren inte hört av sig, och vädret börjar bli för dåligt för att stå ute, så jag tar inköpspengarna + reparationspengarna, lägger ihop dem och köper något körbart, ska bara ha bilen i 1-2 månader.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka