Köpråd: Finns det ngt kul alternativ till Peugeot 406 -96?

Min första tråd så jag ber om ursäkt ifall något blir fel. Har en peugeot 406 turbo sen ett år tillbaka, den har gått 18000 mil. Den går hyfsat rakt fram (kanske), men den är inte särskilt rolig att köra. Kan vara för att den e så tung. Hursomhelst: Finns det ngt roligare för ungefär samma pengar (20-25k)? Helst utan turbo, ingen BMW eller Volvo, och inte äldre än -90. Någon som har ett tips? Ska inte trimmas, bara köras. Spelar ingen roll på vilken ände den driver, man kan ju ha kul på alla sätt.



Svar på inlägget: Köpråd: Finns det ngt kul alternativ till Peugeot 406 -96?



Jag tror nog du kan hitta en Alfa 156 för de pengarna, den har kanon vägegenskaper och styrning och är nog den roligaste FWD jag kört. Den stora sexan hör till en av de härligaste som byggs, men är dyr att underhålla och smått törstig. Den lilla fyran på 155hp är snål, pigg och har härlig karaktär. Välj den


Jo det verkar ju vara trevliga bilar, men hur är det med kvaliteten? det går ju några inte så smikrande rykten om hurfort en italiensk bil pajar. Sen är det ju ett plus om delar är billiga, vet inte hur det är med delar till alfan? HUr är en Toyota celica från, säg, -92? Jag vet inte vad som skulle hålla bäst, en gammal bil med bra kvalite eller en ny med sämre?


En gammal med bra kvalitet! Men Alfa är inte så dåliga som ryktet säger, det kommer finnas småfel så förvänta dig inget annat. Men under 15k mil med en 156 V6 så hade vi bara småfel så som innerskärmar som hängde ner, framvagnen lät som en gungstol, dörrlisterna släppte och liknande. Alltså irriterande men inte hela världen... Och som sagt, charmen med den bilen vägde upp de felen gått och väl! Men delarna är dyra, tillgången är däremot god. Så det får du väl skriva upp på minuskontot


Gamla mercor då?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka