Köpråd: Audi A4, 00a TS quattro

Hittat en Audi A4 som jag är sugen på köpa ist för Hondan. Det är en 1,8 liters med 20 ventils motor i den och stora servicen är nyligen gjord. Är det något speciellt man ska kolla på, vara uppmärksam på? Speciella kända fel? Hur mycket drar de på ett ungfär? Tacksam för hjälp!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4, 00a TS quattro



kompisens drar ca 0.7 landsväg, litern i stan. Ingen större bensinslukare alltså! Går skapligt och man åker bekvämt!


Finns ganska många trådar angående köpråd A4(b5) , men kända fel på den modellen är lite krångel i framvagn dock ska det vara förbättrat på faceliften 99b-01 . Kolla även efter galvsläpp i nederkant på dörrar osv. Annars har jag inte så mycket att säga, har ägt en 00 1.8t dock framhjulsdriven. Var en kanonbil, enda jag igentligen saknade på den var quattron.


Kolla även hur kopplingen är en känd svag punkt. Roliga bilar men jag tycker att den drar mer än Hedning säger. Min drar runt litern på långkörning (om man inte snålkör.) och 1.3 i stan(kortsträckor). Går ju säkert att få dom gå snålare men man vill ju leka lite med gasen nån gång åxå. Man åker riktigt skönt och tycker det är en riktigt bra brukis man kan ha lite kul med. :-D p.s (Min är en avant kanske drar lite mer.)


det var snitt 80 knyck på 5an växel ungefär, inte direkt inspirerande körning.


tack för svaren Den här ska tydligen enligt annonsen ha helt ny framvagn med förstärkta bussningar. Ligger på ca 230 häst så de drar nog en del bensin. Kör mest landsväg, då jag ska till hästen. Men bor ju i stan så de blir väl lite mix där Något mer "känt fel" man ska vara extra uppmärksam på?


230 kusar alltså. då är kopplings ras en kändis... Hör om kopplingen är bytt/förstärkt... beror ju helt på hur han/hon som ägt bilen har kört... Sen framgick det ju inte om det va en Quattro eller ej, men Quattro rekommenderas starkt! Åker man mycket effekt o Quattro och inte vill döda koppling så får man inte dumpa den för fort och vid för mycket gas på 1an... Gäller även original bilar.... Quattron bettar ju på alla 4 hjulen direkt till skillnad från många andra AWD system... Iaf min har alltid lämnat 4 exakt lika hjulspår i tex grus;) Men vad gör man inte för att slippa effektryck i ratten;)?


Jepp, dubbelt upp mot Hondan Hörru du, läs rubriken EN gång till. Skrev Quattro där iaf Aa får höra lite sånt med han. Ska ner till banken imorn och höra lite om lån. Sen ringa han som har bilen och fråga lite. Tack.


Detaljer! Räckte väll att det stod Audi i rubriken för att man skulle kolla in tråden;)?


Hehe, tackar! Skatten, någon som vet hur mycket den ligger på cirka?






Lugnt! Klart man hjälper en blivande audiot! Gjorde en sökning på en 00 1.8Ts Skatteuppgifter Fordonsskattepliktigt: Ja Årsskatt, kr: 2001 enligt transportstyrelsens uppgifter på en 1.8Ts. vet inte om det kan skilja men riktlinje iaf!


Värt att kolla länkarmarna ändå tycker jag, känna lite om de glappar eller knarrar när du svänger.


Lite köpråd från Nordicaudi.com. http://www.nordicaudi.com/arkivet/artik . /a1240.php


Tackar igen för tips och råd och länken


Min -99b tsq låg på ca 0,85 lugn körning. det du ska tänka på vid köp av a4 är hur stor (liten) den är, bakom mig sitter ingen bra, inte ens en 5 åring.. men då är jag iofs strax över 1,90... sen är quattro beroendeframkallande


Okaj, men de är ju rätt okej bensinförbrukning. Men jag är bara 165 kort (okej längre med klackar) men för de mesta haha ot. Pratat med banken så de beviljar mig lån till bilen så nu blir det att maila killen som har bilen och höra lite. Känns lite taskigt att ringa på en fredag kväll och höra. Tack igen alla



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka