Köpråd Volvo v50

Är nu tvungen att skaffa en kombi pga att andra barnet snart kommer, och har kollat runt en del men fastnat för v50. Är en begagnad som gäller. Finns det några kända vanliga fel med dom? Har inget behov av att ha "all" utrustning, men vill åtminstone ha rattknappar till stereon, dimljus fram mm. Dvs inte den enklaste varianten, vad finns det för olika paket? Hur är bränsleförbrukningen? Kör minst 8 mil per dag så en låg förbrukning är viktig. Körde i helgen en nyare modell (högst ett år gammal), det var en 1,8F som gått 1600 mil. Färddatorn visade 1,1l/mil när jag körde på motorväg i ca 125 km/h på farthållaren. Drar dom så mycket?? Har själv fått för mig att jag vill ha en 170hk bensinare, hur är den jämfört med andra? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd Volvo v50



Knappar till stereon är det på alla så inget att oroa sig för. Finns kinetic, momentum och summum i storleksordning minst till störst tillval. Köp gärna high performance stereon åtminstonde. Performance är INGET att jubla över. 1.8f suger i sig bensin i högre fart. Helt värdekasst att köra i över 100 km/h med den bilen! Min T5 drar runt 0.75 i 125 km/h men drygt litern i stadskörning. Rekommenderar minst 2.4i med antingen 140 eller 170 hk.


Har kört en hel del med V50 som hyrbil, jag tycker det känns mer Ford än Volvo Men de drar ungefär så mycket, och de kan ha lite roliga småfel. Men det är verkligen ingen dålig bil, men eftersom det känns lite som en Ford varför inte köpa en sådan istället? Mondeo är en mkt större och mer praktisk bil tex Edit: 2.4an visade sig vara lika dyr som en 911 Carrera att serva över 12k mil enligt en undersökning i Teknikens Värld. Rent generellt är V50 dyr att serva, "krånglig att serva" var verkstadens svar och gav ett ex på hur man bytte kupéfilter. Tänkte att det var värt att nämna...


på tidiga årsmodeller har jag hört samt varit med om en som hade problem med fukt i bakdörrar så elektroniken kan strula mm. Men det var på en tidigare v50 och det har jag inte hört så mkt om mer än min gamla lärare samt ett par st till.


Hade en V50 och tycker inte att det var en bil värd att äga. Men det beror på vad man gillar. Den är liten och betydligt mycket trängre än vad man kan tro när man ser den. Detta samtidigt som den i princip drar lika mycket som den betydligt större V70n. Kända fel har jag ingen större koll på, då jag endast hade min en kort period. Under denna tid på ca 4 månader hade jag den inlämnad på verkstaden minst 6 - 7 gånger. Bilen fick bara för sig att dö lite när som för att sedan fungera igen. Och det var bara motorn, för alla annan elektronik fungerade fortfarande. Har läst mycket om att bilarna äldre än -08 är dåligt isolerade och släpper in läskigt mycket ljud. Det är dock inget jag kan bekräfta dock. I Kinetic-paketet ingår alltid rattknapparna, AC och dom där grund-grejerna. Vilka motorer har du funderat på? 1.8F, 1.6d, T5? Alla skiljer sig ju mycket från varandra. Idag hade jag nog hellre tagit en V70N från 2004 än en V50 från 2009. But maybe thats just me...


Har funderat på antingen 170 hk bensinaren, eller 1,6 D eftersom den är överkomlig vad det gäller skatten. Det med servicekostnaderna är bra att du nämnde, är en viktig del. Finns det ingen lättrycksturbo-motor till V50? Hur är 140 hk-motorn? Är den totalslö eller? Ska inte dra nån husvagn med bilen eller liknande, men vill ju kunna göra omkörningar på ett bra sätt om ni förstår vad jag menar.. En Mondeo skulle jag aldrig i livet köpa..


Det där kan jag verkligen hålla med om, Jag har servat ett par sånna där när jag praktiserade på Volvo för två år sen. Kupéfiltret var en jävla tortyr att byta.. Fifyfan så trångt och idiotiskt byggt, jävlar vad man låg där och svor. Så dyr att serva, det är den nog.


Du vill ha en kombi, så varför inte V70? Eller kanske för stor? Årsmodell på V50 tänkte du dig? Annars finns det begagnade sådana här nu http://www.svd.se/naringsliv/motor/artikel_2899089.svd


Bra artikel, blir mer och mer intresserad av den lilla dieseln.. Nån som vet exakt hur hög skatten är på den? Anledningen till att jag inte vill ha en V70 är att V50:n är nyare och modernare än en V70N, vilket är det enda alternativet då jag inte tänker lägga så mycket pengar som en V70 av den nyaste modellen kostar.


T5an är en lättrycksturbo. Och inte törstigare än 170 hästarn. Många påstår att den kan gå minst lika snålt. Min fars 1.6d V50 kostar ungefär 2500kr i skatt om jag inte minns helt fel.






Jag kollade upp skatten på just den som SvD testade Årsskatt, kr:1984 (Källa: Vägverket) Alltså 400 kr mer än min Volvo 740 Rätt överkomligt tycker jag


Men det gäller en Drive-modell med lägre förbrukning och utsläpp ön en vanlig 1.6d. Dessutom kom de väl först 2008.


Asså jag vet inte riktigt vilken årsmodell han är ute efter, en V50 från 2008 är också begagnad


Det vet jag inte själv heller Har tänkt mig pris runt 130.000:-, kanske lite mer för en bil som jag verkligen gilllar.


Att du är klen i ryggen är ju knapast en anledning för TS att köpa v70, snarare en god anledning för dig att köra lite mer på gymmet.


-------------------------------------------------------------------- Ja okej då rekommenderas den lilla dieseln iaf då den drar minst och du kör ju långt också Det är ingen racerbil precis men jag ser att har massa annat i ditt garage som det är mer drag i



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka