Köpråd: Söker en billig rwd bil?

Finns det någon billig bra bil som man kan åka på ställ med i vinter men som också kommer klarar det på vått underlag i sommar ?? kom med förslag osv. vill inte ha en 740 gl som ser ut att välta i svängarna



Svar på inlägget: Köpråd: Söker en billig rwd bil?



har en omega 2,6cd över om du är sugen.. ska i dagarna byta klumpen till en med lamelldiff.. bara att pma vid intresse..


318is -90 kanske , eller en 200sx s13


nja bmw då kanske, 200 vill jag inte ha


Omega 3000 kanske? lameldiffad o rak sexa


Omega 3000 är riktigt sladdvänlig och väldigt lätt att kontrollera på ställ efter ställ pga längden mellan hjulparen och bra kraftöverföring och väghållning. Går att få till vettiga priser med, det farligaste på dom är rost i trösklarna. Har haft väldigt många 2,0 som vinterbilar och dom är klockrena så länge det är snö 2,6 är ok med sina 150hk men tyvärr ingen lamelldiff som på 3000, dock kan man slänga upp dom fint i rondeller när det är lite blött . BMW e34-e36 är ett annat alternativ. e30 gillar många men jag tycker den har alldeles för kort hjulbas för att få kontrollerade retursladdar. Har testat 740 också som är allas favorit men även där tycker jag det brister mycket i kontroll pga avsaknad av väghållning original.


håller med Millen där, En E34 är jävligt sköna att hänga upp på ställ! Tar du en 525'a med lamelldiff så går det även på torr asfalt om du är riktigt aggressiv ^^


E34 och bmw överhuvudtaget kan jag rekomendera av egen erfarenhet:)


Mercedes 190, sjukt roliga att åka brett med Eller möjligtvis Ford Sierra, också roliga bilar att leka med.


vad räknar du som billig?






Ford sieera å ford scorpio är ju billiga, finns ju med v6a som är rätt så trevlig motor. En sänkt 240 funkar fint på vintern också, orginalhög volvo blir för vingligt.


Håller med MilleN, mycket välskrivet inlägg E30 är väldigt mycket busbil i karaktären, men lika stabil som de större är den inte. Tror det kan ha att göra med att E30 inte har neutral viktfördelning på samma vis som de nyare, den är helt enkelt lätt i röven och tung där fram. Båda E34 och E36 är väldigt neutrala och stabila på sladd, en sådan kan jag rekommendera. Fyrorna är snåla, men för att det ska gå att köra på ställ utan att pressa allt för mycket behöver du nog en sexa. M50 som sitter i dessa två (E36 och E34) är väldigt slitstark. Dock kan det vara svårt att hitta en billig Bmw som inte varit hårdkörd, vet inte om Opel är bättre på den punkten?


Ford Sierra, kvicka, lätta och enkla att sladda med


Helt klart lättare Min köptes av en gubbe på 50 år Omega B tycker jag är kanon och hänga med, funkar på grus, snö, tom asfalt om man våldar Nu pratar jag om 16v, sexorna har jag ingen erfarenhet men de ska gå rätt så friskt vad man hört!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka