Köpråd: R32, S3, Z4 Coupe

Hej alla på Garaget! Står i ett litet dilemma nu när jag ska byta bil, har titta runt lite och vill gärna ha en liten mindre bil gärna en lite mer coupe aktig med bra motor. De bilar jag tittar mest på är Golf R32, Audi S3 samt Z4 3.0 Coupe modellen. Årsmodellerna är 07or vi pratar om. Skulle gärna vilja att ni delar med er av era åsikter om respektive bil, har du testat den? Har du några erfarenheter? Etc. etc. alla tips och rekommendationer välkomnas. Just nu tror jag att valet står mellan en Audi S3 och en Z4 3.0 Coupe, har nog valt bort R32:an pga. jag tror den kommer få sämre andrahandsvärde än dom andra två. Så, ge mig lite tips nu!



Svar på inlägget: Köpråd: R32, S3, Z4 Coupe



Det är bara en modell av dem som är en Coupé Jag har inte haft förmånen att köra varken Bmw eller Audi av de modellerna du räknar upp, men av erfarenhet av många andra modeller jag kört (och vilket verkar stämma här också enligt tester) så är det som vanligt mellan märkena. Audi är sjukt stabil och har grymt grepp när väglaget är sämre men bjuder inte på samma känsla och körglädje som Bmw. BMW i sin tur är nästan helt neutral i uppträdandet, men pressar du den förbi gränsen är det överstyrning som gäller (Audi quattro i sin tur understyr snarare när gränsen nås) Men vad ska du ha bilen till? Jag är övertygad om att Z4 är den roligaste busbilen av dessa två, men till vardags? Den är tvåsitsig och har en taklinje som tom ger mig lite problem att ta mig i och ur och jag är inte speciellt stor eller lång. Bmw Z4 Coupé är en sportbil i ordets rätta bemärkelse, skitrolig, skitsnygg och opraktisk Audi och VW däremot är halvkombis inte Coupéer, de är avsevärt mer praktiska med helt ok taklinje/inträde, baksäte och ett bagage värt namnet. Sedan är det knappast tråkiga bilar de heller, de är pigga som fasen och går som tåget i kurvor. Om än inte med Bmws smidighet och balans kanske. Mitt svar är, Bmw om du har en till bil i garaget till vardags. Audi S3 om du enbart planerat att ha en bil, R32 har en härlig sexa men slår inte Audi i övrigt i mina ögon. Om jag får gå utanför den lista du skrivit, ta en titt på en lite äldre Bmw M3 E46 istället, den är en äkta coupé men ändå praktisk och går som satan rent ut sagt med en av 2000-talets mest prisade motorer. En bil som piskar alla tre ovan, se till att köpa en lite senare M3 som i specialversion (competition package eller vad hette det?) har samma styrning och lite andra detaljer med M3 CSL.


Frågan är om Golfen tappar så mkt egentligen? Dom relativt nya ligger ju runt 300.000kr, man får en fin för runt 210-230.000kr idag, ligger ju ute en S3:a som ny kostade 427.000kr och idag begär han 279.000kr där har prisfall om ngt Hade valt Golfen mest för att jag inte gillar Z4:ans utseende och Audin begåvats med en 4:a MEN S3:an är en bra kandidat om du ska chippa och annat små lull-lull Försäkringen på R32:an är rätt skonsam (på mig, 21år, skulle den kosta ca 11.500kr). Men det är smaksak, jag säger golf eller audi


Jag hade S3 i tankarna innan jag köpte min R32. Valde dock bort den för att den har en i mina ögon mindre attraktiv motor. Den har visserligen lite mer effekt och är lättare att trimma men de låter så tråkigt och jagblev inte speciellt imponerad av prestandan heller. Du måste nog fundera över vad du vill ha ut av bilen. Z4 är mest busbil av de tre och är säkerligen den roligaste på sommaren. På vintern är den fortfarande rolig men då är ju självklart fyrhjulsdrift ännu roligare! Jämför man då S3 och R32 så är väl R32 lite mer glidarbil än vad S3 är. R32 är ganska tung men har å andra sidan en fantastisk härlig sexa under huven med ett ljud som man får gåshud av! Dessutom kan du få den med den underbara DSG-lådan! Busbil = Z4 Busig allroundbil = S3 Snabb glidare = R32



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka