Köpråd: Rolig vinterbil, förslag?

Hej! Jag är sugenpå att köpa en rolig vinterbil? Finns det någon som kan ge lite roliga förslag på en sådan. Helst inte över 8 tusen. Ingen 740,240,940 Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig vinterbil, förslag?



volvo 360 glt, subaru legacy


Ford Sierra med dohc motorn Skulle köpt en men hade massa vinterdäck till Volvo liggandes så fick bli en 740 GLT 16v istället. Rätt pigg faktiskt går nog fan bättre än sierran. Men sierran är nog roligare skulle jag tro goa bilar är det


volvo 360 om du kan stå ut med hur fula dom är BMW E30 kanske


Vill du inte ha en 2,7,940 så får du väl gå på Bmw då , inte för att dom är så väldans drivsäkra men mer än en skiten ford tror jag iaf


Kokade min 3 gånger. Körde den på varvstoppet hela vinter körde slut på 3 uppsättningar vinterdäck. Vet inte hur många sommardäck. Tillslut gick bultarna till kardanen Sen ställde jag den på varvstoppet ca 15min (trasig kylarfläkt). Hände inget bara misstände lite. Sparkade sönder hela kylaren körde den 15min till inga problem. Hällde i 1L avfettning i ventilkåpan sen brann den upp. Men motorn gick stog och brann med motorn igång. Så om att dom håller dåligt vet jag inte. Jo föresten jag körde av en drivaxel men jag köpte en ny på skroten för 150kr


Hahaha aja det är bara min erfarenhet när halva motorn flög ur avgassystemet på motor vägen. Vi hade ägt den i 2 och en halv timma ungefär


hehe ja är väl så antingen har man tur eller inte. Men funkar den så är den roligare att kasta runt på vintern än en 740 i mitt tycke.


Tack för alla svar! Jag har letat lite efter sierra men hittar ingen bra Volvo 360 har jag också letat efter. Men hittar inte så mycket! Men tack iaf!


varför inte 2/7/9 serien? dem är billiga och det ÄR BARA vinterbil så vad spelar det för roll?






En sån som du redan har? 320 ..


Du hittar inte en ok Bmw för max 8k, ta inte chansen i alla fall. Satsa på Volvo, Ford Sierra och liknande. Eller varför inte en äldre Alfa Romeo? Visst de är knappast det driftsäkraste man kan hitta, men mycket roliga att köra och man får mycket bil för pengarna. Håll utkik för Oljeläckage, rost och småfel Som tex:http://www.blocket.se/uppsala/Alfa_Rome . 20&w=3 Eller en gammal Alfa 75 http://www.blocket.se/orebro/Alfa_Romeo . 20&w=3 Betydligt större risk att köpa men får Volvo 740 att framstå som en trampbil om man jämför körglädje. Alfa är inga lätta bilar att sälja, du kan pruta mycket!


Opel Omega. lagom trött och tung för att ha kontroll även när man väl fått upp farten.


Du hittar en vettig Omega för dom pengarna Går att åka riktigt brett..


billigaste bakhjulsdrivna pundarbilen du hittar, vilket oftast är en 740..


en gammal merca?


Audi 80/90 Quattro duger nog bra! Edit:Iofs får man nog bara Audi 100 Quattro för under 10 000 verkar det som. Men lär ju funka det med.


Håller oxå på en Opel Omega... Kanske inte helt otippat....


hade en 360 glt som vinterbil för ett par år sen. riktigt rolig! lite knepig att hålla ställ med pga bladfjädring. sierran jag hade förra året var lättare att sladda länge med så jag röstar för sierra oavsett motor!


En gammal W201 eller W124 eller W123, men det är GANSKA svårt att hitta en för ca 5-8K som är fullt körbar och färdig att köra ihjäl.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka