Köpråd!! Volvo 850 T5 Aut -96

Skulle vilja för och nackdelar samt vad jag ska kolla efter.. rost o dyl m,m Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd!! Volvo 850 T5 Aut -96



Packboxen är väl #1 vad gäller 850/855. Det klassiska som kan bli en dyr historia. Kolla så att det inte läcker olja, helt enkelt. Sedan hade jag väldiga problem med bromsarna på de 850/855 som jag ägt. Även mina vänner och bekanta som haft 850/855 har haft oerhörda problem med bromsar. Men det behöver ju inte innebära stora problem. Är man lite haj på det och vet hur man ska fixa det så löser det sig. Sedan har jag andra saker som kanske inte hör till "vanliga fel"/nackdelar, men jag nämner det ändå. Både på den 850 GLT och 855 T5 som jag hade så var det problem med lås. Centrallåset spökade som attan, i synnerhet till bagagen. Kan vara värt att kontrollera i alla fall.


Jag har aldrig haft några problem med mina bromsar på min 855. Då stod den ändå från augusti - april i vintras, och allt fungerade felfritt. Sen har jag inga problem med centrallås och sådant heller, men min far har på sin 855 GLT -97, låser du, så låser du 3 dörrar. Öppnar du vänster framdörr, låser du vänster bakdörr. Slår du till backspegelvärmen låser du alla fyra dörrarna. Packboxen är ett berömt problem, den kostar 150kr men kostar 5000 på verkstad att byta, då man måste dela motor och växellåda. Det orsakas av hög vevhusventilation som pressar ut packboxen från sitt läge, så kolla när bilen är igång, prova dra upp oljestickan eller öppna oljelocket och se om det ryker där ur. Då är vevhusventilationen igensatt. Den sitter under insuget.


Ok tackar.. .. Vet nån var man kan hitta en billig t5 turbo har hittat en 850 med möjligt turboras..


http://www.blocket.se ?


Eller TPCs forum, finns massa grejer där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka