Volvo 850 t5

Tjena har hittat en fin volvo 850 t5, got 15 000 mil ofta bytt olja+filter, inte vinter körd allting funkar acc el osv Nya R fälgar med bra däck fin lack inga repor osv ser det ut att vara sänkt 60/40 med sportfjädrar vinter ju bas+slutsteg. 55 000. jag tycker det värkar vara en bra bil och mycket "bil" för pengarna? Men vad vet jag. Något man borde tänka på just med den årsmodelen elle något?



Svar på inlägget: Volvo 850 t5



för de första skrev du inge årsmodell o för de andra finns de väl 17köpguids trådar på div forum om 850..


Du borde ändra rubriken och skriva köpråd först också.


Är det en T5a av sista årsmodellerna 96-97 och den är i det fina skick du beskriver, samt att den är felfri är väl de 55,000:- rätt OK ............. De brukar ju vara hårt körda så det viktiga är ju servicar är rätt skötta och att vevhusventilationen är rensad. Jag hade en 97;a Belgien import och jag var mer än nöjd, de går ju som skollade Troll ............. vill man sen sattsa på chip-trimning så får man ju ut mer effekt än vad man behöver. De är ju relativt billiga att hålla med reservdelar mm.


Årsmodell? jag har fått det som att 850 är jävligt bra bilar som sällan går sönder, bara lådan klarar 600-700 hk? är ju någon som körde med 1000 hk? (sveriges snabbaste FWD eller om de va europas) orginal låda på strippen några sträckor. Jag hade en 95a köpte den när den hade rullat 36k mil så jag chippa den och körde skiten ur den i 1 och ett halvt år och det ända jag bytte va slit delar. Min erfarenhet är ju att det är bra bilar, och ganska roliga med när de svänger me ett par breda sulor och går som satan med ett chipp. Men 50k? jag et inte riktigt vad man får ge för en fräsh men det låter mycke.


Polaren betala 20K nånting, och den skrammlar jävlar i all plast i bilen, lådan är slut på trean, låter som en stenkross när han växlar, så med andra ord en 850 T5 för ca 20K är säkert i ganska dåligt skick, men ska du betala 50K så kan du ställa krav på att bilen ska vara i TOPPskick hoppas du får en kombi då också !



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka