Köpråd - Max 100.000:- / 0-100 6.9s

Hejsan allihopa, Nu är det återigen dags för ett förstabilsköp (hmm, är det ens ett ord?). Nåja, denna gång med en mycket bättre budget, nämligen ändå upp till 100.000:- om det så skulle behövas. Jag har följande önskemål/krav på bilen, som MÅSTE uppfyllas: Pris - Absolut max 100.000:- inkl. moms (bilhandlare, ej privat) Prestanda - 0-100 på 6.9s eller snabbare Driftkostnader - "Normala" (dvs. skatt, försäkring, förbrukning, m.m) Övrigt - Ej kombi/cab Växellåda - Manuell Annars är det fritt fram för alla märken, typer, modeller osv. Med vänliga hälsningar och förhoppningar om många svar.



Svar på inlägget: Köpråd - Max 100.000:- / 0-100 6.9s



Bmw 330i, riktigt roliga vägegenskaper och 0-100 på 6.6sek. Drar 0,9 och har en helt underbar karaktär! 100k är kanske lite lågt för ett köp hos bilhandlare, men för en tidig så går det Föresten, varför är just 6,9 så viktigt? Gör polarens det på 7.0 eller?


hur gammal är du? eller ska försäkringen stå på frasan? mer hästar = fetare försäkring vilket gör det svårt att välja bilar med mer kraft.. surt att vara ungtupp då det oftast är försäkringspremien som styr en stor del av bilköpen.. annars är det väl lätt chippade svenssonbilar Saab, Volvo osv.. diesel är väl inte att föreslå om du vill ha lägre skatt och en större jenkare-motor dricker ju en del.. liten, turbomatad motor kanske.. kanske en evo eller en subaru?


Gamla Honda civic type r.


säger också någon saab med trim. eller Corrado vr6. 0-100 på 6,9 sek enligt tillverkaren.


Kan ju rekomendera volvo s40 T4, Sålde min idag för 57k tyvärr men den vart mappad o lite sånt gjorde 0-100 på 6 sec helt okej;) Billig bil lätt att mecka med plus finns gott med reserv delar om du vill rejsa som det verkar som du vill=)


Ingen sur BMW! En japsare är så otroligt mycket roligare än BMW.. Mazda RX7! 0-100km/h på 4,8sek och så sjukt bra väghållning


Saab 9-3 Aero eller Viggen är prisvärda snabba bilar.


Hahaha nu kmr BMW fantasterna reagera:P


Är väl inget att bli sur över, alla har olika smak. Hellre en Bmw än någon pysande plastleksak kan ju jag tycka *obs ironi, känns löjligt att förtydliga detta men på Garaget behövs det*






Spelar RWD,FWD. ELLER 4x4 in,? Utrustning du prioriterar? Föredrar du turbo eller sugis (suris som vissa verkar kalla det) Eftersom att jag har en e46 330ci (min andra) så måste jag ju påstå att det är en mer än bra bil som har en OK karaktär, bra väghållning etc etc... Dessutom snygg i mina ögon! En snygg sedan med OK utrustning går säkert att få för dessa pengar. Annars är Audi s4 b5 ett alternativ som en "allround bil" framför allt nu till vintern:)


330 eller s60 t5


Inte gör väl en ORIGINAL Rx7 0-100 på denna tid?


Till och med 6.5 sekunder nu när vi ska vara så petiga med decimaler. Tror SMGn går på 6.6.. Personligen så tycker jag 100k är lite snålt när man ska handla 330, men hittar man något man är nöjd med för de pengarna, så är en sådan ett bland många bra val! Något som var krav för mig när jag köpte min 330 var iaf facelift, coupé, M-paket, ingen taklucka, ingen navi, rätt inredning, rätt fälgar och bra skick.. Alltså den bilen jag har stämmer in exakt på mina kriterier, förutom takluckan, har kommit på att jag älskar taklucka..! Men med dessa krav kommer man inte ner till 100k..


Varför INTE taklucka och navi ? Och som svar på frågan så skulle jag valt köpt en S4 Biturbo om du känner att du skulle kunna pröjsa några kronor mera i försäkring. Men med bilen på morsan eller liknande blir det inte så farligt


Jag tänkte då att taklucka ville jag inte ha pga vikten och svagare tak... Men nu undrar jag lite varför jag tänkte så, ingen större skillnad direkt! Navi vill jag bara inte ha, vet inte varför. Har fått för mig att det är jobbigt..


Taklucka är livet ju, fast det kom du på till slut


Jag instämmer


Hade nog lagt pengarna på en nyare 3-serie från BMW


du hittar riktigt snyssta 5serien E39 under 10k mil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka