Köpråd: Jeep grand cherokee eller liknande?

Tänkte köpa mig en bil som dels funkar som bmw'ns ersättare på vintern och dels som man kan ha lite kul med utanför vägarna! Kikat på en jeep grand cherokee 98 med 5,9 liters motorn (största motorn) Vad tror ni om det ? Eller är det bara skräphögar ? Kom gärna med andra tips på fina 4hjulsdrivna bilar under 30K / EmilSvar på inlägget: Köpråd: Jeep grand cherokee eller liknande?Jag lånade en Grand Cherokee med 4liters sexan en vecka så jag kan bara säga spontant vad jag tyckte. + Skön komfort, sköna stolar Rymlig och bra att lasta i Mullig motor, säkert ännu roligare med v8 - Jobbig att köra motorväg med, vindkänslig och spårkänslig, vevig styrning Plastig och billig inredning, kändes lite bruksfordon/lastbil i inredningen trots lädersäten och trälook Taskig kvalitetskänsla i instrument och material Bullrig Drog förskräckligt med bensin Det finns en videos på youtube när de kör off road och de egenskaperna verkar de vara rätt bra på.


cherokee före 99 rostar som kaffe under...


Köp inte Grand Cherokee, bara ett djäkla rassel, den värsta/sämsta skitbil som någonsin byggts. Men vanliga Cherokee, är hur trevlig som helst, förvånansvärt bra på vägen, komfortabel som få vid långfärd, skottsäker, rolig att köra, tar sig fram i princip var fasen som helst bara däcken får fäste, billiga delar, hyfsatt lätt att skruva med, finns mycket beg billiga grejor till den, massor av eftermarknadsgrunkor.


Håller med blacken välj en vanlig cherokee istället. Jag har gjort misstaget att köpa en grand cherokee ibörjan var den bra men sen gick allt sönder sammtidigt. Efter att växellådan blev renoverad så gick styrenheten till motorn sönder istället. En ny sån kostar bara 11000.... Grand cherokee är nästan som en leksak plast överallt och vanliga cherokee har metall nästan överallt. Vanliga cherokeen har urkopplingsbar 4hjulsdrift, det har inte grand cherokee.


Har väll ingen direkt erfarenhet av Grand Cherokee, men jag har hört mycket bra om dem från dem? Men har mycket erfarenhet från 5.9an Och Durango! och förutom att den troligen kan släpa mer och är sjusitsig, så gör nog Grand Cherokeen allt den gör bättre! 5.9an, jättemysig motor, urstark!(5.9 liter, 250 häst, Tänk efter själv!) dessutom har Mamma mopar bolt on saker som tydligen ska klippa stripptiden med 2.5 sekund, troligen mest för att dom ändrar hur den växlar upp! Durangon gör 0-100 på 9.5, + - en halv sekund eftersom det var en kompis som klockade med vanligt stoppur och mätarfart. Plastig inuti? kolla en ny Toyota, nissan, samtida Cheva, Ford osv? Det är så dem ser ut! Durangon ligger på 1.6 långkörning, 2-2,5 blandad. Ren stadskörning aldrig under 2.5! Dock så är Cherokeen lättare samt att jag tror den har mindre däck, så du kan räkna med lägre bränsleförbrukning. Är det femstegad låda på dem?


Okej! Tack för alla bra svar! Riktigt bra att få sig en tankeställare! Sitter och funderar här! Det som jag ser som fördelar är : 4wd med lågväxel Skinn och all lullull Infinity stereo orginal så slipper man lägga x antal tusen på att få dugligt ljud Det som talar emot är egentligen bara bränsleförbrukningen så som jag ser det nu! Men har jag inte ens sett bilen i fråga. Tänkte bara att det var skönt att få kött på benen inanan man begav sig för att kolla på den! Är det värt att köpa denna Limited edition som jag är sugen på ? Eller ska man köpa en vanlig ? Har hör att det är värre fördelarlåda, växellåda osv i den ?


ALLA amerikanska bilar känns plastiga och smäckiga, det är helt normalt med dålig kvalitetskänsla i dem Grand Cherokee har jag itne så mycket erfarenhet av, men på papperet är den bättre än vanliga Cherokee i skogen, då den har skruvar bak istället för blad, men i gengäld är den längre, tyngre och har lite högre tyngdpunkt. Sen inbillar jag mig att vanliga Cherokee tål lite mer misshandel... Grymt robusta. Ang. att köra så har jag aldrig kört en grand, men jag har en Comanche, som är typ en vanlig cherokee, fast med kraftigare bakaxel, flak och lite längre, och den är duglig att köra landsväg med. Väghållning är ju givetvis nästan helt obefitligt, men det som finns håller i förvånande bra med tanke på att det är stela axlar... Dock är min rätt högljudd inuti, men kan bero på att min förardörr är sne... Jag vet inte hurdan V8:an är i kvalité, men 4,0 sexan har typ samma rykte i USA som Volvo B18 har här hemma. Soppaförbrukningen skulle jag kunna tänka är runt 1 - 1,2 nånting... Sen gasar jag en del + faktumet att en pickis har högre luftmotstånd. Sen har min gått 29k mil hos en skickare med. Skulle tro att GC V8 drar ungefär samma då den har lite lägre luftmotstånd än vanliga Cherokee. Vilken du än väljer får du en SJUKT stabil släpvagnsdragare


Som tidigare nämnts DUCKA för Grand Cherokee bara ett djäkla rassel och skit med massor av fel. "Vanliga" däremot mycket bättre som bruksbil i och den har urkopplingsbar fyrkrafs, går inte på Grand, den har allt "lull lull" som granden, och ja det är alltid "Limited" som gäller vid köp av Jeep med "stora lådan" som det heter..


hört talas om fördomar? går ju inte att generalisera sådär grovt..


Det lägre luftmotståndet har man ingen nytta av för den är nästan 200kg tyngre än vanliga cherokeen. Och med v8an är det trångt så in i helvete i motorrummet.


Nä, såklart Men man ska inte klaga på om en amerikanare känns plastig, dem brukar hålla bra ändå...


farsan har en grand cherokee och det är en helt ok bil, hans har dock bara rullat 14k mil, finns inge rost eller liknande och går hur bra som helst, tror den drar runt 1,4 blandat, är dock inte 5,9l motorn men v8:a han ska även sälja den och är nog inte så dyr om man ser till skicket,,, skicka pm om det är av intresse,


Suzuki Grand Vitara, är trots sitt namn inte ett dugg manlig jämfört med amerikanen och har en skitmotor i jämförelse (V6 på 2.5L). Men när det kommer till ägandekostnader och driftsäkerhet hamnar Cherokee långt efter. Är riktigt rolig på vintern eller på grusväg med rwd och inkopplingsbar 4WD, dessutom är framkomligheten kanon. Backe i hage fylld med lervälling och ett hästsläp på kroken? Inga problem, det har jag prövat själv


Det vore bra om du även nämde vilka årsmodeller det gäller. Det finns två nyare generationer, som är mycket bra bilar.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka