Köpråd rolig kombi med lite extra under huven?!

Dags att skaffa kombi igen p.ga behov av lastutrymme. Har en hund som gärna vill få lite plats Modeller jag kikat på hittils:V70 2.5T/T5/R 9-5 Aero/2.3T Impreza kombi.. S4 kombi.. A4 1.8T avant.. 9000 aero (har faktiskt relativt stortbagage samt utan hatthyllan får vovven plats! Max priset ligger runt 50.000:- Krav:Manuell skinn klädsel helst turbo.. vill ha en praktisk bil utan att det ska ta 10 år att komma upp i hastighet så lite fart och fläckt måste det ju få vara ibland med.. Ska helst inte dra allt för mycket soppa då jag kör minst 3-4mil om dagen. Med detta i åtanke så ligger v70 t5/r lite på minussida då min gamla aldrig gick under 1-1.1 på landsväg.. och 1.4 i stan. OBS! Dessa modeller är enbart det jag tittat närmare på ni är välkomna med fler förslag, franska bilar går dock fet bort.



Svar på inlägget: Köpråd rolig kombi med lite extra under huven?!



T5orna drar inte jättemycket, min automatare dricker inte mer en 0,8 landsväg NORMAL körning vill säga sen om man ska köra om någon säger de smack så är den uppe på 3-4 liter.. haha


S4an är väldigt törstig av sig, ännu värre om man ligger på lite grann.


Asså? hade för mig att man vid lugn/normal körning iaf kunde ligga runt 0.9 landsväg å 1.1 i stan? men det kanske är felaktig fakta? Mvh


Inge rolig motor? Eller menar du den med v8.a? den e ju najs men måste va bra törstig?


En S4 är törstig, en kompis hade en och den hinka soppa i klass med en gjutjärnshemi tamejfan. han snittade minst 2 liter milen, lägre under långkörningar men snittet låg runt där. Inte för att det var ecodriving direkt, men lekte han så gick det inte lång tid förens han hade vakuum i tanken. måste ju säga att det verkar som om V70n är mest Bang for the Buck av dem där?, dessutom den som ser bäst ut!


Mja nackdelen är att de få v70n man kan få som är fina för det priset och med turbo ofta har gått väldigt långt.. eller liknande..


Vw passat 1.8t och ett litet chip....


540i är inte törstigare än de siffrorna du räknade upp för Volvon, men det är en del som du skriver. Kan rekommendera E36 Touring, 328i är både pigg och snål med dropparna. Har roat mig att räkna på snittet nån tank i månaden och sedan räknat in detta i det totala snittet (det ligger på 0,9020) Jag kör en rätt jämn blandning av landsväg och stad samt lite motorväg, vilket gör att jag tycker man kan hävda att det är "blandad körning". Och att hamna under 0,9 är inga problem om man tar det lungt. Den är kanske ingen laståsna, men det räcker gott för mig i alla fall. Har två Collie som trivs bra i bagaget, även om en av dom föredrar att sitta i baksätet de gånger där är tomt. Turbo har den inte, men 193hp räcker kanske? Om inte så kan man plocka bort strypningen i motorn genom att byta insug, då får man ut en 210-220hp nånstans. Annars tycker jag den stämmer in rätt hyggligt på dina önskemål Annars tycker jag V70/855 är mest "bang for the buck" som någon uttryckte sig, även om S4an med quattro etc lockar en hel del den med.


Okej! Mja låt säga att en bil har 170-200hk original då vill man gärna ha möjligheten att höja den effekten till iaf 250-300 utan att lägga en förmögenhet ^^






En kombi som jag tycker om är ju Ford Mondeo st200! vet inte hur förbrukningen är i en sån, men det går ju ta reda på.. verkar ju vara rätt bra klipp i dom med bara tänkte tipsa om en annan bil.. men lycka till


ford mondeo st220 eller kankse en ford focus st170 kombi eller vaför inte saab 9-5 kombi vart några tips.


är inte mycket för ford dessvärre.. 9-5 kombi har jag allt kikat en hel del på även 9-3 (OG) Då denna är av coupe modell och påsåvis har tillräckligt stort bagage.. Någon som har tips om det inte är en kombi utan coupe liknande med större bagage?


Varför köpa en likadan bil igen?


Precis därför dom inte känns speciellt intressanta


Varför skriker denna tråden kööp en - Volvo 855 T5-R eller T5 .. Eller kanske en T-Gul?


impreza GT kombi? har väl ca 210hk och turbo? men det kanske är svårt att hitta en för 50.. men om du lägger på bara lite grann så måste det finnas en del fina. Impreza är snygg i kombi tycker jag, kanske inte lika som sedanen men är man ute efter kombi så är det en riktig familjeräcer. BMW kombis e36 är jävligt snygga tycker jag, likaså volvo 850/v70 ser bra ut i kombi..


Får man verkligen en riktigt fin V70 T5/R för 50.000 kr? Finns iofs 850/855 T5. Jag hade en sådan, och det var en grymt rolig och bekväm bil. Dock är det ju det där med att man oftast inte bör ha tummen mitt i handen när man äger en sån bil. Har många bekanta (inkl mig själv) som ägt/äger både 850 och 855:or. Och i princip alla har haft problem med bromsar och liknande. Sedan är ju packboxen ett vanligt problem. Men är man lite haj på sånt där och har hyfsat bra koll så tycker jag att något sådant är givet. Hittar du en fräsch, hel och fin V70 T5/R till det priset så är det förstås inget att tveka på. Men ändå! Även om jag i många fall väljer bort Volvo när jag måste välja, så känns det som att valet är givet i det här fallet.


Att få tag i en fräsch V70 T5/R för 50 000 är väl lite som att hoppas på rea på Systembolaget. Jag utgår ifrån att du menar den äldre V70-modellen, mellan -98 och -00? För V70N får du inte tag i med turbo till det priset, och ett bra skick. Min 855 T-5R hade en förbrukning på 0,8l/mil vid 120km/h och ca 2200RPM på mätaren, lugn körning på landsväg. Plattan i mattan så sticker förbrukningen genast, det gäller alla bilar. Om du vill ha snäll förbrukning ska du sikta på en turbodiesel eller sugis.


Nu är jag lite partisk,men jag köpte S2 avant...går billigare än S4:an trots samma motor,för den är ju mindre.I chippat utförande går den att köra på 0.9l/mil om man följer reglerna och i stan 1.2-1.3 även om man är lite kreativ.Och väldigt lätt/billig att skrämma upp. Lycka till! Mvh Fredrik



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka