Köpråd: Handla nybegagnat på blocket.

Hur är det egentligen? Är det något att rekommendera att handla bil på blocket som inte är en gammal 740 eller en eu-moppe. Jag funderar på att köpa en bil i 150-200000kr klassen, men jag undrar hur pass säkert det kan vara när man handlar privat.



Svar på inlägget: Köpråd: Handla nybegagnat på blocket.



Säljaren kan teckna Blockets begagnatförsäkring som ger dig ett visst skydd på nyare bilar. En bekant utnyttjade exempelvis den försäkringen när kompressionen "försvann" från en cylinder på en nyinköpt bil. Tur i oturen. http://www.blocket.se/insurances/bbf_buyer.htm?ca=6 http://www.blocket.se/insurances/bbf_seller.htm?ca=12_s


Gäller inte den garatin endast om det är en stämplad servicebok eller misstar jag mig?


Så om säljaren väljer att teckna begagnatförsäkringen så blir det ungefär samma sak som att köpa från en bilhandlare? Rekommenderas det att ta bilen och åka till en verkstad för att be dom att se efter om det är några fel på den innan man genomför köpet?


Läs här vad som täcks:http://www.blocket.se/insurances/bbf_ab . r.htm?ca=6 Står inget om servicebok där.


Blockets Begagnatförsäkring gäller i sex månader, dock längst till dess att bilen har gått 20 499 mil, för fel som påverkar bilens funktion och som inte funnits innan du sålt bilen. Beroende på bilens ålder och mätarställning vid skadetillfället så ingår olika komponenter. De viktigaste undantagen som försäkringen inte gäller för är; fel som beror på att service och skötsel inte skötts, fel som beror på trimning och fel som upptäcks vid säljarens och köparens besiktning av bilen. Vilka komponenter som ingår och samtliga undantag kan du läsa i villkoren för Blockets Begagnatförsäkring här. Service som inte är skötts, hur menar dom då? Ej stämplad bok?


Gör ett M-test, läs på deras hemsida


Alltså, se till så att bilen har "blocket begagnatförsäkring" och sedan m-testa bilen för att köpa bilen så säkert som möjligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka