Köpråd för högrtalarinstallation i VW Polo.

Hej har en VW Polo från -99 med plats för högtalare där framme. Där bak finns det inte plats. Jag vill köpa nya högtalare med service, dvs att de ska bygga in de. Har kollat på BRL:s hemsida. Hittat dessa Art.nr. 900ALPHA625X Bilhögtalare / 6,5 tum - GAS ALPHA625X http://www.brl.se/images/large/900ALPHA625X.gif Kostar 498 kr/par. Hur mkt kostar det för de att installera, och har ni bättre tips.



Svar på inlägget: Köpråd för högrtalarinstallation i VW Polo.



varför kan du inte installera själv? det är hur enkelt som helt med vws modeller. Gjorde det på farsans golf 4 från 98 och eftersom det sitter ett kitsystem orginal så är det bara att byta orginaldiskanterna mot de nya och likadant med midbasen. Du behöver också en adapter eftersom midbasarna med största sannolikhet är popnitade. Fråga på BRL hur man gör och SPARA åtskilliga hundralappar på onödig montering. Kul att hålla på själv också


Om du ska be dom att montera så tycker jag nog att du ska satsa på lite dyrare högtalare då monteringen garanterat kommer att kosta mer än dom där högtalarna. Sen så som föregående talare sa, monter själv! Sällan särskilt svårt att göra det men vill man att det ska låta bra också så krävs lite mer än bara nya högtalare.


Just nu finns det bara diskanthögtalare, vill bara att det ska låta bra. Inte jättehöga krav.


Jag har byggt massor med ljud i samma Polomodell. Urtagen i dörrsidorna rymmer 6,5"-högtalare - JA - men det som du skruvar fast högtalaren i är enbart en tunn plastram som inte sitter ihop med själva dörrsidan (ser ut som en fyrkant med hål i) vilken inte alls gör så att elementet sitter tätt mot anläggningsytan. Behövs egentligen lite omkonstruktion för att du verkligen ska få nytta utav nya högtalare. Visst, ljudet blir lite klarare men allt ljudtryck läcker i princip ut. Om du byter dem själv så tar du en platt skruvmejsel innanför högtalargallret och bänder ut den (sitter med tre eller fyra clips). Innanför har du högtalaren som enbart sitter skruvad med fyra stycken stjärnskruvar. Bort med dem och ta ut högtalaren. Sedan måste du ersätta originalkontakten med kabelskor vilket inte heller är speciellt avancerat. Därefter ansluter du plus respektiv minuskabeln på högtalaren, skruvar fast elementet och sedan är det klart.


Har nu bestämt mig att köpa ett par JVC högtalare. http://www.netonnet.se/index.asp?iid=107349 399 kr. Jag har just nu inga högtalare där nere vid dörrarna, endast uppe på instrumentbrädan. Ska jag ta bort de 4" högtalarna? Eller kan jag ha båda samtidigt. Vad kan man göra för att minska läckaget av ljud? Andra tips uppskattas även.


som jag förstår så har du endast ett par 4or i intrumenten och INGENTING i dörrarna? låter märkligt, men ok. Ja du borde montera 6,5orna i dörrarna och göra tätt med silikon (helst stor tub på pistol) eller PL400 (tyckte det faktiskt var rätt bra lösning istället för spackel). För att täta/limma fast adaptern lite extra. Du kan behålla 4orna eller byta ut dem mot lite bättre högtalare. Bottom line med högtalare är att du får vad du betalar för. Vill du ha ett bättre ljud än de jvc6orna och org 4or så blir du tvungen att hosta upp mer stålar, men det är ju subjektivt det där med ljud.


vissa polo har endast 4" på brädan medans vissa har 4" på brädan å 6,5" på dörren.. har du 6,5" hål i dörrarna så funkar GAS 6,5" kiten utmärkt. på brl kostar de ca 1200 att få ett kit monterat fram i en bil.


har ett gas 6,5kit i farsans golf och jävlar vad bas det kan spela blir en grym återgivning i de dörrarna.


I min gamla 96a polo så passade inte 4tummare (cdt hd) så jag tror faktiskt att det bara va utag för 3,5tummare, 6,5tummare satt bara i polo med "stora" stereo systemet. Åk o snacka med montören vad som passar i din bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka