Opel omega, köpråd

Tjenare, sitter o letar bruks/pendlar/vinter bil. Har hittat en omega med v6:an årsmodell 97. Har sökt en del om dom men hittar inte direkt jätte mycket. Någon som vet hur många hästar dom ligger på, har sökt en hel del men får olika svar överallt. Hur är dom annars kvalitemässigt, skapligt rappa? hur mycket väger dom och några kända fel?



Svar på inlägget: Opel omega, köpråd



Rent spontant, Rost.


170hk har jag för mig att de ligger på. Mycket mer än så kan jag inte säga. Rostar en del tyvärr. Men du får nog inte mer bil för de pengarna


Finns det inte flera V6or? En på 2.5L och 170hp och en på 3.0 nånting? Eller det är kanske först på senare årsmodeller?


3liters maskinen heter mv6 och har funnits sen omega b kom om jag inte har fel. 211hk har den


finns en v6a på 2.5L o 170hk o en 3.0L på 211, de e bra bilar iaf men rosten tar dom tyvärr


2,5:an är en skön och stor bil. Går mjukt, ganska tyst och med ett härligt morrande motorljud. Automatlådan rekommenderas, är en stabil sak. Till nackdelarna hör rost i skärmar, diverse fel som dyker upp. Elfel pga kontakter som korroderar. Strålkastarlampor som knappt vekstaden klarar att byta för man måste montera ner hela fronten.


morsan har en omega 97:a me 2.5 v6 , e rätt så slö faktsikt trots sina 170 hk .0-100 går på just under 10 sek. drar rätt mycket bensin, ligger kring 7.5l / 100 km på landsväg. dock har den tomatlåda så den drar ju lite mer än en bil med manuell låda. kvaliteten i bilen känns dock inge vidare , nästan alla paneler e lösa å känns plastig innuti . e oxå en del oväsen inuti bilen då man kör, plasten gnisslar å skramlar. vi har dock inte haft några större problem med bilen , men finns småfel som irriterar som elfel( t.e.x mätarbelysningen,stereon å fönsterhissarna ) å så den obligatoriska rosten som finns på de flesta exemplar. rostar speciellt mycket vid skrämkanterna och under listerna, rosten under listerna e lite lömsk då man inte upptäcker den förren den spridit sig till närliggande plåt. summerar :+ billiga delar +bra utrustade +billig i förhållande till konkurenterna -har en benägenhet att rosta -elfel -lat -dåligt andra hands värde -dålig kvalitets känsla om du köper en omega me v6:a så e det ett stort plus om den har en bra service historia , för v6:orna e ganska känsliga. skulle nog satsa på en omega a jag istället, kvickare, lättare bil som är slitstarkare å billigare.


Se upp för läckande ventilkåpor på v6orna. lite halvjobbiga o byta om jag inte mins helt fel.


Ventilkåpspackningar och grenrörspackningar är vanliga fel ja. Även bussningar kan vara slut. Håller inte med om kvalitetskänslan på inredningen. På det exemplar jag kört var det i klass med VW-passat mfl och dörrarna är de tyngsta du kan hitta. Man får nästan träningsverk av att stänga dem. Gasresponsen är mjuk i början på pedalen så körstilen blir ganska mjuk om man inte gasar ordentligt.






Hyffsad kvalité känsla, något slö med 2 liters Satsa på 2.5 och uppåt, relativt snåla med tanke på vikt och effekt! Även ganska rolig att köra sänkt Det du ska se upp med är rosten, läckande ventilkåpspackningar, grenrör som spricker (spec. på 2.0 8v/16v ) Bussningarna slits mest för att bilen är tung Finns både en 3 liter sexa på 211 hk, MV6. Faceliften finns även med 3.2 på 218


Jävligt goa bilar att köra men satsa på en v6:a 2.5 då eller en mv6 kolla som sagt rosten och eventuellt ventilkåps packning men annars enligt mej mkt bil för pengarna med jävligt fin komfort helt enkelt mkt bil för pengarna och dom kan oxå bli jävligt häftiga med enka metoder.Skulle du vilja åka brett så e det inga problem,vet en som fick upp många goa ställ med sin mv6 automatare:D


Som föregående säger, köp v6an på 2,5liter , skön bakhjulsdriven bil att åka i, rymlig och går väldigt tyst och mjukt. Tar inte alls farligt med soppa enligt mig för att vara en v6a, ligger runt 0.8-0.9 blandat. Nackdelen som med dom flesta åpels: rost rost, fast på den förra som farsan hade var det bara fett med ytrost, inget under iaf


Hade en Omega 2.0 kombi förra sommaren och åkte runt i europa med. Fungerade bra allmänt får jag säga, men väldigt trött var den. Såhär upplevde jag bilen: Plus:* Rymlig * Komfortabel * Praktisk Minus:* Rost * Delvis trasig instrumentbelysning * Vissa inredningsdelar satt väl kanske lite väl löst. * (trött, iaf vår 2.0, men en V6a är nog lite trevligare att köra)


den jag är intresserad av är en v6 så då är det alltså 170 kusar som gäller. Bilen väger ju rätt mycket, vilken annan bil skulle den kunna jämföras med prestanda mässigt? hur mycket drar den ungefär?


Hade en V6 omega B förut. Omega V6 Var ingen "räser" direkt men riktigt kul med Rwd och man åkte skönt i dom. Drack under litern vid blandad körnig. Prestandamässigt vitefaan vad man kan jämföra med men jag hade ju iallafall inte åkt på race med den. Den dög dock utmärkt med att sladda i rondeller ibland. Ett annat plus är ju att 9-3 och 9-5 fälgar passar "bolt-on" /Stefan


någon racebil fattar jag också att det inte är men tänkte mer om man gemför med t.ex. en volvo 740 mm. men antar att det är bäst att provköra själv för att få det uppfattningen. Är ganska sugen på den här bilen så blir att fösöka komma iväg och kolla på den imorgon eller något sånt. Vid vilka mil ska den ha varit servad? altså är det någon stor service som ska göras typ kamrem/kedje byte osv? Den här bilen har bara gått 12:000 mil så..


Kamremmen ska bytas var 6000e så kika så det är gjort, kostar runt 5k allt som allt om man lämnar in och det är en rätt svag punkt på dom motorerna. Mycket bil för pengarna är väl summa summarum.


Om du jämför med en slöförti (med gl motor då), så är omegan rena kanonen :p


Min syrra köpte en Omega 2.5 -98 nyligen som jag provkörde i helgen. Den var trevlig tycker jag bortsett från rosten i bakskärmarna. Jag skulle säga att den går ungefär som en 960 2.5 automat (också 170hk). Ingen raket men lite roligare än någon vanlig sugfyra. Den låter ju jäkligt schysst om inte annat .



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka