Köpråd: Bil för 70k.

Tjo. Dags att köpa ny bil. Har fått ett lånelöfte på 70 000 riksdaler och har sneglat en del åt Saab 9-3 Sedan från 2003 framåt. Tar den här länken som ett exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . _4&w=3 Något speciellt att tänka på vid köp av en sådan bil? Vilket pris är ok osv? Har stött på en del Saab-motståndare och finns säkert en hel del här med. Till er undrar jag då vad för andra alternativ som finns. Vill ha en skön bil att köra, gärna med lite fart/acceleration i. Helst ingen kombi. Volvo har jag kollat lite på men utöver dem? Tackar för eventuella svar.



Svar på inlägget: Köpråd: Bil för 70k.



Saab är billiga pga deras situation, Volvo är typ som Saab fast dyrare just nu. Därför hade jag valt Saaben. även om Volvo och Saab entusiaster kommer klaga på formuleringen... Alternativ? Bmw E46, Mercedes C eller Audi A4. Bättre kvalitet, bättre bilar i mina ögon. Lite dyrare så du får kanske köpa en lite äldre, från 2001 eller så. Jag tycker du skall leta efter en Bmw E46 med sexa, min favorit bland ovanstående. Kolla in www.autopower.se för mer info och en bra begagnatguide. Lycka till med köpet!


Köp min


kör själv en volvo v70 2002 och har aldrig kört nån skönare bil med tanke på prisklassen.. audi a4---sjukt tråkigt inredning och sällan skinnklädsel saab- samma inredning från 80-talet... kommer säkert sjunka i pris mycket snabbare än någon annan bil du köper. bmw-fin bil, men galet dyr försäkring. mercedes-- lite gubbvarning frotfarande på dessa bilarna... valet är svårt, men föreslår att du provkör lite bilar innan du väl bestämmer dig... disel eller bensin? (annonsen var disel


jag hade valt en audi och då gärna en s - model tex s4 .


Visserligen, men för att väga upp detta är Bmw billigast i klassen att underhålla och förbrukningen är bland de lägsta i klassen. Som ett exempel är Bmw E46 den billigaste bilen i Sv. att underhålla tillsammans med Ford Ka, detta gäller förstås modeller som såldes nya i Sverige. Även i övriga klasser där Bmw har en modell låg de i topp gällande ägandekostnader, det vill säga 5-serien, 7-serien, SUV, "sport" (vilket visst var Z3 och CO) etc. Allt enligt en undersökning i Teknikens Värld 2005, visserligen 4år sedan (årsmodell 2002-05) men det var de årsmodellerna som var aktuella här. Sen tvivlar jag på att Bmw helt plötsligt blivit svindyra utan att ändra sina konstruktioner nämnvärt de senaste åren. Sedan varierar ju "galet dyr" försäkring från person till person. I mitt fall är en 328 E36 billigare att försäkra än motsvarande 850 eller V40, och det skiljer inte mycket annars heller även om Bmw oftast är lite dyrare. Lägg ihop det med ovanstående så blir det alltså billigare för mig att äga en Bmw än en Volvo, gäller då modernare fwd Volvo och inte de gamla 2/7/900. Därmed inte sagt att Bmw är det bästa valet, men läggs nackdelen upp (förs) så tycker jag fördelarna skall läggas upp med. Annars får man inte rätt bild av ekonomin kring bilen... Och angående Saab, de bilarna ligger redan så lågt i pris att de knappast kan sjunka mycket mer. Du får mycket nyare/lägre miltal på en Saab än motsvarande bil(typ Volvo) idag, jag tror snarare Saaben kommer vara stabilare i värde iom att de ligger så lågt nu. Vem vet, Volvo går kanske omkull? Då kommer deras modeller rasa i värde medans Saabs modeller redan har raset bakom sig.


Kan ju även kika lite på Mazda 6 kanske (2,3S? 170hk sugis, kanske ingen raket direkt). Exempel: http://www.blocket.se/dalarna/Mazda_6_2 . =6&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Mazda_6 . =6&w=3 Skoda Octavia RS (första generationen, sista årsmodellerna) ligger också kring 70k. Exempel: http://www.blocket.se/kristianstad/Skod . =6&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Skod . =6&w=3 http://www.blocket.se/vasternorrland/Sk . =6&w=3


Du har säkert rätt... men jag som är 26år skulle betala typ 3000 mer om året om jag istället hade köpt en 320 -00 istället för en v70 2.4t -02 Men självklart ska det nämnas fördelar också! Thx! /Peace


ajaj slag under bältet där .. du har faktiskt rätt.. men tonade rutor och ett par r-fälgar så är bilen klar... nada gubbebil sen... min bil är bara en början på ett grymt projekt...


Precis, och då är ändå 320 30hp klenare (men lite lättare). Men man får väga ihop alla för och nackdelar med en bil, trots detta är det i slutändan mycket känsla som avgör valet






Tycker du har gjort ett förjävla bra val, lite av en Saab motståndare myself men vissa saker är bara onödiga att bråka om! men till kritiken, varför diesel undrar jag, är inte en Aero rimlig inom dessa prisklasser? sen så kan jag faktiskt intyga att Saabs inredning är lite tråkig, men jämnfört med en E46a kan jag inte säga att den är mycket sämre, då Bmw enligt mig är ytterst dåliga på att göra fina inredningar. Saaben är lite tråkig, Bmw:n är plottrig och ful, men inte tråkig i samma utsträckning. bmw:s enorma äss i jackärmen, bakhjulsdriften och sången i en Raksexa! Tycker Saaben är snyggare än Bmw:n, då Bmwn ser riktigt illa ut utan m3 paketet, och med m3 paketet får man skämmas när den inte levererar som en M3a.


skulle inte köpa en Saab diesel om jag var du, ja.. eller saab o saab, är ju en renodlad izuzu spis drar mycket mer än den borde med tanke på volym, effekt utväxling samt bilens vikt. köp en saab bensinarturbo, det är det man ska ha om man har saab. en Aero är ju kul men du får ju den dyra försäkringen. hade jag varit som dig hade jag kollat på lite äldre bilar men lite sportigare eller lyxigare, kan sänka mig till BMW 5-serien men då får det vara en 540 annars är det 7-serien, diverse jaguarer, Camaro Z28 IROC, 3000GT (och andra japanska plsträcers jag inte kan namnen på, ursäkta japs-lovers) kanske en BMW 850, M-modell eller kanske en Rejäl annan tysk? (stor merca/audi) men ska du ha en saab kan jag faktiskt rekomendera 9-5orna, dom skänks iväg och du hitter en jättefin Aero -02 för under 70 papp.


Kvittar vilken tråd det gäller, jag kan alltid hålla med dig till 100%


Hade nog satsat på en Audi a6 2.7 biturbo! 230hk, chippning så går det att skrämma upp den till ca 300 hyfsat bra nybilskänsla och en bra bil. Tråkiga är ju att du får några år äldre än saaben, men det är ingen saab heller... och audi är ju kända för dyra delar / service, försäkringen är inte jätte billig heller. men smakar det så kostar det!


Nu kan jag inte hålla mig längre, vad är de med er?? Det dyker upp köpråd för X antal tusen ta mej fan varje dag!! Det måste ju finnas köpråd för varje krona nu, SLUTA!


Ne den är ju ungefär lika mycket raket som en sleten e36 325a men mycket driftsäkrare så den isf:) och billigare i försäkring


Vet inte hur jag skall tolka det *Men jag tror gott om folk så tack *


Oj, här har det kommit många svar. Tack Såg faktiskt inte att bilen jag länkade till var diesel då jag bara tog den som ett snabbt exempel baserat på årsmodell, mil och prisklass. Klar jag ska ha bensinpower. Tycker Audi gör snygga bilar och hade gärna haft en, fast de som ligger i min prisklass tycker jag inte är speciellt snygga BMW ger mig bara associationer med en viss kultur jag observerade när jag bodde i Malmö men försöker komma över det och tittar lite på dem med Vill ju helst ha en bil från 2000-talet. Mest för att uppgradera sig själv men också för att få lite nymodigheter i bilen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka