Köpråd: Volvo 142 -69

Tjena, Har börjat fundera på att skaffa mig en 142a som brukis, men då undrar jag ett par saker som säkert en heldel av er kan hjälpa mig med 1. Passar 940 fälgar rätt på?' 2. Vart ska man titta efter tex rost/skavanker på dessa? reservhjulsbaljorna har jag hört ska vara en känslig punkt på dom just för rost iallafall... 3. Och det viktigaste: Hur funkar den som brukis? Om man vill ligga 110 på motorvägen tex, varvar den tok mycket då i och med att den är 4-växlad? Tacksam för snabbt svar då jag ska titta på den senare idag antagligen! //MVH Daniel



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 142 -69



1. ja det ska dom göra. 2. baljorna e väl värst kolla dom 3. inga problem o ligga 100-110 dricker en skvätt extra bara.


2. Kolla efter rost och dåliga lagningar övrallt på en så gammal bil. (Dåliga baljor är enkelt att fixa, finns klurigare saker.)


Det blev en 142 -69 , och visst fanns det rost i baljor, men det ska åtgärdas , (kommer även in kylarvatten i cupen, lite små irriterande så håller på att åtgärda även detta nu..). Men jag tänkte passa på att slänga in en fråga här, föregående ägare sade att bilen inte har något däckmönster krav. Han sa att man i princip kan köra med slicks på vintern och det är lagligt (dock inte så smidigt kanske ). Man behöver alltså inte bry sig om mönsterdjup osv, så jag undrar: Stämmer detta?


Skall vara att det är en veteran bil då, annars är det 3,5mm på vintern och 1,6mm på sommaren..


Mönsterdjup måste man väl följa? Enda är att man får köra på sommardäck året om på en veteranbil.


vet inte med djupet, men de e lagligt med sommardäck på vintern o tvärtom. mvh


tror mig veta att det är 3mm på vintern!!


1,6 mm gäller och som nån annan skrev så behövs det inga vinterdäck alls då den är över 30 år(veteranare)Undantag från kravet Trots kravet på vinterdäck får ett fordon köras i följande fall, om det kan ske utan fara för trafiksäkerheten: .Vid provkörning eller bogsering av fordonet i samband med reparation eller liknande ändamål. .Vid färd den kortaste, lämpligaste vägen till och från närmaste besiktningsorgan (Bilprovningen). .Om fordonet enligt vägtrafikregistret är trettio år eller äldre. .Om fordonet är registrerat i utlandet. .Vid färd som påbörjas eller avslutas i utlandet. .Om du kör med stöd av saluvagnslicens (grön registreringsskylt) den kortaste, lämpligaste vägen från hamn, järnvägsstation, fabrik, reparationsverkstad, förvaringslokal eller liknande till en annan sådan plats, lokal eller garage. Med saluvagnslicens får fordon även köras vid demonstration eller försäljning. .Om fordonets däck enligt uppgift i vägtrafikregistret har en fälgdiameter som är 10 tum eller mindre



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka