Köpråd: VW Passat TDI

Funderar på att byta morsans Micra -07 mot en VW Passat eller en Bora. Några erfarenheter av dessa? Sen kommer motorvalet: Ska man välja dieselmotorn i dessa eller bensinaren (1.8T)? Efter hur många mil borde det gå jämt upp för försäkring/skatten mot bränslekostnader? Hur borde vi göra för att få ett smidigt byte från Micran till en av dessa ovanstående? Tusentack på förhand alla gorgare!



Svar på inlägget: Köpråd: VW Passat TDI



Jag körde Bora tidigare, numera kör jag Passat istället. Två mycket trevliga bilar, dock märks det tydligt att Passaten spelar i en lite högre division. Vilken jag skulle valt av de båda beror ju på vad man premierar högst med bilen - förbrukning eller lite högre komfort. Passaten är stor och tyst, men tyvärr drar den en del soppa med 1.8T (iofs har jag en rätt tung gasfot, men ändå). 130 hk-dieseln är extremt trevlig med 6-petare, jag skulle nog välja den om ni planerar att köra mycket. Boran är ju lite mindre och inte riktigt samma klass på, den låter lite mer, kränger lite mer men är fortfarande en mycket trevlig bil och framförallt drar den mindre. Jag hade en 1.6:a (16-ventilare) - drog runt 0.6 - 0.7 blandad körning, kom ner under 0.6 på landsväg. Boran finns ju ett par ex med 130-hk diesel och 6-petare den med, kan tänka mig att det flyttar på sig rätt bra.


Jag hade nog valt en Bora med 1.8t motor i. Visst dom är inte så vanliga men riktigt bra bilar. Det jag inte gillar med passat är deras framvagnar det va därför jag köpte en mk4 istället för en passat. Men vad det än blir för bil så är det två riktigt bra modeller.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka